Päätin mäkin alottaa kirjottaa blogia, kun on kiva sitten jälkeenpäin seurata miten olen Nattan kanssa edennyt ja mitä kaikke asitä on tullu tehtyä. Varsinkin, kun kotisivut on saamassa aivan uudenlaisen ulkoasun, niin nyt oli loistava aika alottaa.

Aluksi hieman taustoja. Natta on siis belgianpaimenkoira, ikää on tällä hetkellä tasan 6 kk. Tulevaisuudessa olisi tarkotus harrastaa tokoa, pk-jälkeä, näyttelyitä sekä mahdollisesti myös agilityä. Esteet ajattelin Nattalle opettaa, mutta kisaamisesta en niinkään ole varma.

Eilen otettiin pihalla pienet tottis harjotukset. Ekaksi treenattiin ihan vaan sivulle tuloa. Natta kyllä osaa tulla tosi nätisti sivulle, mutta en tiiä miten saisin pois sen, että Natta tuijottaa mun kättä koko ajan (oli siinä sitten makupala tai ei.) Mutta tässäkin on tapahtunu huimaa edistystä viimisen kuukauden aikana.

Sen jälkeen otettiin ihan perus maahanmeno harjotuksia. Keskiviikkona tajusin sen, että Natta ei ymmärrä mitä maahan-käsky tarkottaa. Mutta kun käytin käskyä maate, niin neiti meni maahan heti ensimmäisellä käskyllä... Siispä rupean käyttämään maate-käskyä tulevaisuudessa. Nopeutta tässä rupean vaatimaan vasta sitten, kun ruvetaan enemmän treenaamaan ja ikää tulee lisää.

Sitten hieman seuraamista taas. Nattalle on tosi vaikeeta yritää liikkua samalla, kun pitäisi pitää katsekontakti. Tämän takia seuraaminen onkin meille tosi vaikeeta. Toisaalta en ole sitä hirveesti vielä treenannu. Se onkin seuraana ns. iso projekti. Kyllä tässäkin on tosi paljon edistystä tapahtunu, mutta kunhan vaan sais itsestä niskasta kiinni ja jaksaisi treenata joka päivä.

Treenien päätteeksi vielä leikkittii pihalla pallon kanssa. Kiitos Ollin kanssa pentuna tehtyjen palloleikkien, Nattastakin saatiin kunnon pallohullu koira. :)

Iltasella käytiin vielä ihmisten ilmoilla (jokirannassa) kävelemässä. Jokirannassa oli joku purjehdus tapahtuma ja ihmisiä oli todella paljon. Nattan mielestä oli todella ihmeellistä, että kaikki ihmiset eivät tykkää hänestä ja kaikki eivät tule moikkaamaan. Mutta muuten Nattan kyllä käyttäytyi tosi nätisti. Varvintorilla oli ns. päätapahtuma ja siellä oli joku bändi esiintymässä. Vaikka meteli oli todella kova, niin Natta ei onneksi jaksanut välittää siitä ollenkaan. Työpaikan pihalla otettiin vielä parit istumiset ja seuraamiset. Oli kiva huomata, että Natta jaksoi tehdä töitä, vaikka olikin ylimäärästä hälinää.

Tänään olis tarkotus mennä Ukiin kattomaan epävirallisia toko-kisoja. Saa nähdä mitäs siellä sitten menee...