Juu, eipä menny meijän tokoilut tänään mitenkään putkeen. Tai siis meni ja meni, mutta minkäs teet kun mamma jännittää niin paljon ja koira siinä sitten lopettaa toimimisen.
Pisteitä en nyt muista, mutta laitan ne myöhemmin kun löydän lapun jostain.

Alku lähti lupaavasti käytiin.
Luoksepäästävyydessä Natta kävi pussaamassa tuomaria, eikä yhtään perääntynyt. Tämä tuomari hyväksyi sen, että koira sai nousta seisomaan mutta ei saanu hyppiä vasten tms.

Paikallaolo
oli hyvä. Natta pysyi tosi nätisti paikoillaan. Vieressä oleva koira alkoi haukkumaan ja ihan loppuvaiheessa Natta ei enää kestänyt sitä ja nousi istumaan. Istui kuitenkin koko loppuajan paikallaan. Toisaalta kun paikallaolo on ollu varma, niin ihmettelen tuota nousemista. Mutta tähänkin kaivataan vaan lisää häiriötä ja erilaisia häiriöitä.

Näiden liikkeiden jälkeen oli melkein kolmen tunnin odottaminen, ennen kuin päästiin suorittamaan loput liikkeet. Nattaa selvästi tympi se odottaminen kovasti. Ja ite kovasti mietin, että suostuukohan enää tekemään yhtään mitään. Tämän lisäksi aurinko paisto ja oli suhteellisen lämminkin.

Mihinkään kentän lähelle ei saanut autoa niin, että Natta olisi voinut olla siellä. Natta ei kuitenkaan ole tottunut olemaan kentällä ja odottamaan noin pitkiä aikoja.

Ekana oli vuorossa remmissä seuraaminen. Seuraaminen oli väljää ja käännökset myös. Olihan tuo ihan kohtuullinen, mutta ei niin hyvä kuin mitä treeneissä ja mitä olisin halunnu. Pari kertaa jouduin remmilläkin nykäsemään, kun ei tule niin ei tule. Piti neitiä vähän herätellä.

Sitten oli remmittä seuraaminen ja se meni ihan fiaskoksi. Alku oli hyvää, mutta Natta hieman jätätti tässäkin. Sitten Natta jäi haistelemaan jotain (mihin oli muutkin jääneet) ja yritin ottaa sen siitä mukaan. Eipä lähtenyt heti, joten ajattelin jatkaa matkaa eteenpäin. Sitten kun olin palaamassa takasin, niin Natta otti hatkat. Otti ja lähti vaan. Ei ole koskaan aikasemmin tehny tota. Siinä jonkun aikaa ehti juosta, ennen kuin Eeva sai Nattan napattua kiinni.
Siinä sitten tuomari miettisi, että mitä tekee. Saadaanko jatkaa vai ei. Jatkettiin kuitenkin, mutta Natta oli remmissä (mikä oli hyvä juttu).

Liikkeestä maahanmeno oli kohtuullinen. Kun annoin käskun, niin Natta jatkoi hiippailua. Jouduin antamaan toisen käskun ja sillä toisella käskyllä meni hyvin maahan. Toisaalta käsky oli paljon tuikempi, joten sitä vois kokeilla seuraavalla kerralla heti.

Luoksetulo oli hyvä. Ekalla käskyllä ei tulllut (kun sanoin viereen), mutta kun käskytin tule niin tuli hei ja tuli suoraan nätisti sivulle. Pitää ehkä ruveta käyttämään tota tule käskyä kokonaan, kun näyttää toimivan paremmin.

Liikkeestä seisominen oli täydellinen. Kun annoin käskyn, niin Natta pysähtyi samalla sekunnilla eikä yhtään liikkunu. Mutta tää olikin meille se vahva juttu. Luotin jopa koiraan niin paljon, etten edes kääntyny katsomaan että pysähyskö se.

Lopuksi oli vielä hyppy. Sitä oltiin ehditty treenata pihalla 3 kertaa tänään aamulla, joten en mitään odottanu. Tokalla käskyllä ja käsi avusteella hyppäsi, mutta en ehtiny sanomaan paikkakäskyä, kun Natta yritti päästä lipettiin. Maahan käskyllä sain sen pysähtymään ja sitten pääsin luokse. Ihan hyvinhän tuo hyppy toimi, verrattuna harjotusmäärään.

Sitten kokonaisuutena. Seuraamiseen tarvitaan lisää varmuutta. Remmittä seuraamista pitää lisää treenata ja häiriön alla myös. Vahvat liikkeet on vahvat myös kisoissa. Ite jännitän ihan sikana, joten tarvitaan lisää treeniä myös ohjaajalle. Hyppyyn lisää toistoja. Nyt treenataan ja sitten kyllä näytetään mitä me todella osataan. Tänään olisi vaadittu sitä kestävyyttä, mitä Nattalla ei vielä paljon ole.

Mutta me ei luovuteta! Jatketaan treenaamista!