Torstaina oli vuorossa hakuryhmän esineruutu- ja ilmaisutreenit Luukissa.

Nattan kanssa ei olla pitkään aikaan tehty esineruutua, joten mielenkiinnolla odotin mitä eteen tulee. Nattalle otettiin tällä kertaa kolme vierasta esinettä.

Ensimmäinen esine oli noin 5 metrissä. Natta näki kun esine vietiin metsään. Tämän jälkeen lähetin Nattan metsään. Natta lähti sinne kovalla innolla, mutta aluksi meno oli enemmän juoksentelua kuin etsimistä. Hyvin Natta kuitenkin paikansi esineen ja pyöri siinä lähistöllä enemmän ympyrää. Suhteellisen nopeesi esine kuitenkin nousi sieltä. Aluksi Natta ei tajunnut tuoda esinettä mulle, mutta pienen kehun jälkeen Natta toi esineen mulle.

Treeni tehtiin vielä toistamiseen, mutta matkaa laitettiin hieman enemmän eli esine oli noin 15 metrissä. Tällä kertaa Natta juoksi paljon vähemmän ja nenäkin oli enemmän auki. Suhteellisen nopeesti Natta paikallisti esineen ja nostokin oli parempi.

Kolmas esine laitettiin myös noin 15 metriin. Tämä oli ehdottomasti paras. Natta juoksi vauhdilla suoraan esineelle, nosti sen nopeesti ja toi suoraan mulle.

Oli taas ihan hyvä treeni. Pitää vaan enemmän tehdä esineruutua. Turhan harvoin niitä tulee tehtyä.

Ilmaisut

Treenien lopuksi otettiin vielä ilmaisutreenit. Nattallehan ei olla yhtään tehty ilmaisuja, mutta rullakoira Nattasta olisi tarkoitus tulla. Aluksi kokeiltiin rullana muovista irtorullaa. Sitä Natta ei suostunut ottamaan suuhun ja ihmeteli, että mitä sillä muka pitää tehdä. Sen jälkeen otettiin oma pieni patukka. Aluksi Natta hämmästeli sitäkin, eikä suostunut ottamaan sitä Katin vierestä. Leikkien ja vahvistamisen jälkeen Natta uskalsi käydä hakemassa patukan Katin jaloista.

Nyt siis vahvistetaan tota hakemista mistä tahansa. Pitäisi vaan saada paljon toistoja, toistoja ja toistoja noihin ilmasuihin.