Perjantaina töiden jälkeen oli edessä taas miniviikonloppureissu Itä-Suomeen. Auton pakkaus ja hakemaan matkareissulaiset Kati ja Geena. Tietenkin oltiin lähdössä juuri pahimpaan ruuhka-aikaan, joten heti alkajaisiksi käytiin tekemässä pika stoppi kotipihalla. Aika pian päästiin kuitenkin liikenteeseen ja suunnaksi Mikkeli. Mikkelissä oltiin perillä vähän ennen kasia, pakkasen hipoessa jo kylmiä lukemia. (Lähtiessä Helsingissä -5 ja Mikkelissä -16). Majapaikaksi oli valittu Visulahden mökit, joka oli kyllä tosi hyvä valinta. Rauhallinen, lämmin ja koirien kanssa helppo.

Lauantaina enemmän ja vähemmän hyvin nukutun yön, aamulenkin ja "aamupalan" (lasi vettä) jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Pieksämäkeä. Oli kyllä luksusta, kun matkaa oli enää jäljellä vajaa tunti. Kisapaikalla oltiin ajoissa, joten ehdittin kattoa meininkiä ja lenkittää koirat. Yllättävn nopeesi VOI sitten alkoikin. Natta oli toisessa p-olo ryhmässä tokana.

Paikallaanolojen jälkeen tehtiin normi virittelyt eli metsku, ruutu ja tunnari ja fiilis oli. Tämän jälkeen oli vaan tärkeetä pitää koira liikkeessä ja lämpimänä, ettei kummallekkaan tulisi kylmä.

Paikallaanmakuu 8
Pisteet lähti alusta eli Natta tarvi kaksi käskyä maahanmenoon. Toinen pakkaskisa ja toinen samanlainen virhe. Johtuuko olosuhteista vai mistä?!?

Seuraaminen 8,5
Seuraamisesta jäi paljon parempi fiilis kuin edellisestä kisasta. Seuraaminen oli hallittua ja kivan olosta. Askelsiirtymät oli hyvät eikä tempon vaihteluissakaan mitään suurempaa ongelmaa.

Liikkeestä istuminen 9
Valmisteleva seuruu oli hyvä ja Katin mielestä istuminen oli hyvä ja nopea. Yksi parhaista Nattan tekemistä.

Luoksetulo 8
Maahanmeno oli hyvä. Natta ei lähtenyt ihan niin tykittämällä kuin normisti (mikä oli onni). Seisominen hyvä ja napakka, välipätkä hyvin laukalla. Maahanmeno oli hyvä ja nopee ja loppu taas laukalla. Tämän liikkeen onnistumisesta pitää suurimmat kiitokset kyllä antaa Heidille. Parissa viikossa ollaan saatu hommaa jo parempaan suuntaan.

Ruutu 8,5
Virittelyssä Natta klikkasi ruudun hyvin. Lähti täysillä ruutuun. Stoppi oli hyvä ja maahanmeno hyvä. Natta oli hieman oikeessa takakulmassa, mutta kuitenkin ruudun sisällä. Kävelyssaä mietin ite koko ajan, että muista ne kädet, muista ne kädet, ettei sama virhe kuin Ilmajoella tapahtuisi. Sivulle siirtymisessä Natta tuli taas vauhdilla, joten se meni hieman pitkäksi. Tätä nyt pitää treenata.

Hyppynouto 0
Meidän varmin liike meni sitten nollille. Natta lähti hyvin kapulalle, nosti hyvin, mutta palauttaessa katto Katia kehän ulkopuolella ja tuli sivusta ohi. Shit happens. Ei voi mitään.

Metalli 9,5
Yllätys oli, että metalli oli lämmin. Natta lähti kapulalle hyvin, hieman epäröi nostoa (tottunut nyt taas kylmään kapulaan) ja palautti hyvällä vauhdilla.

Tunnari 0
Tuo tunnari harmittaa ihan vietävästi. Natta lähti kapulalle hyvällä vauhdilla, mutta silti rauhallisesti. Nenä oli hyvin auki ja haisteli tarkasti kapulat. Maltti ei vaan riittänyt, jollon Natta ratkasi asian tuomalla sieltä vaan jonkun.
Natta tasan osaa tän, mutta ne kestävyystreenit (paljon kapuloita) on jääny tekemättä, joka vaikuttaa kisoissa.

Kaukot 7,5
Järjestys oli i-s-m-s-i-m
Maahan-istu vaihto hyvä, istu-seiso ihan paikalleen (treeni tuottanut tulosta), seiso-maahan se perinteinen pieni eteneminen, maahan-seiso ihan paikalleen, seiso-istu tuli eteenpäin (normisti taakse), maahanmeno hyvä. Etenemisestä meni nuo pisteet. Seisomaan nousu vaihtoihin olen kyllä supr tyytyväinen ne toimi. Nyt teho treeninä seiso-maahan.

Kokonaisvaikutelma 9

Olen kyllä tyytyväinen Natta tekemiseen. Kisaaminen Nattan kanssa on kivaa. Nyt pidetään kuitenkin luova tauko ja tauon aikana treenataan tunnaria. Onneksi tähänkin on selkee suunnitelma miten tehdä.

Nattan suorituksen jälkeen lähdetiin Pieksämäen ABC:lle lämmittelemään ennen Geenan vuoroa. Kisat oli kuitenkin myöhässä, joten EVL:n alku viivästys ja viivästys. Geena ja Kati tekivät takuu varmaa työtä ja Geenasta tulikin TVA. Onnittelut Katille tätäkin kautta! Eihän siitä ollut epäillystäkään. Me ollaan niin onnellisiä treenikavereiden puolesta!

Kasin jälkeen päästiin vihdoin ja viimein lähtemään kohti Helsinkiä ja kotia. Päästiin ajelemaan noin 25 kilsan päähän Mikkelistä, kun auto sanos poks. Aluksi lämppäri kylmeni, sitten syttys valo ja heti perään auto hyytys "lopullisesti". Jää sitten keskelle ei mitään ja ulkona paukkus 25 C pakkanen. Siinä sitten yritin enemmän ja vähemmän järkevästi miettiä, että mitäs nyt. Onneksi Savossa on sentään avuliaita ihmisiä, jotka yrittivät auttaa parhaalla mahdollisella tavalla. Eihän sille autolle saatu tehtyä siinä tien reunassa yhtään mitään. Pojat auttoivat onneksi työntämään auton läheiselle pysäkille ja soittivat meille taksin, jotta päästäisiin jonnekin sisälle ja lämpimään. 

Oma kylmyys ei niinkään mietittänyt, mutta koiria kävi kyllä sääliksi. Noin 20 minsaa odoteltiin taksia. Tarkotuksena oli mennä takasin Pieksämäelle, mutta se olis ollut yhtä tyhjän kanssa (ei auki olevaa majapaikkaa), joten päätettiin ottaa taksi Mikkeliin. Matka oli onneksi niin pitkä, että pahin jäätyminen ehti mennä ohi. Matkalla käytiin heittämässä auton avaimet iskän tutuille Mikkeliin. Käytiin tsekkaamassa, että josko oltaisiin päästy jo samana iltana/yönä takasin Helsinkiin, mutta kun asema ei ollut auki niin päätettiin jäädä Mikkeliin yöksi. Oma sänky vaihtui siis hotellin sänkyyn.  Oli kyllä kieltämättä luksusta päästä sisälle lämpimään ja lämpimään suihkuun. Tässä vaiheessa taidetiin kaikki olla enemmän ja vähemmän väsyneitä, sillä simahdettiin aika pian. Kieltämättä tuo on ollu mun pahin painajainen. Auto hyytyy keskelle ei mitään, sellaseen paikkaan josta ei tunne ketään.

Pitkien yöunien jälkeen herättiin suhteellisen virkeinä sunnuntain aamuun. Aluksi koirien kanssa kirpeässä ja tuulisessä pakkas säässä. Tämän jälkeen koirat hotellihuoneeseen ja vihdoin pääsi hotellin aamupalalle. Mä en ole varmaan koskaan ollu niin tyytyväinen hotellin aamupalaan. Viimeksi olin kunnolla syöny perjantai päivällä, joten oli ihanaa saada syötyä kunnolla.

Kati lähti Geenan kanssa klo 13 junalla kohti Helsinkiä ja mä jäin Nattan ja tavaroiden kanssa odottamaan iskää, joka oli aamulla lähtenyt ajamaan Turusta Helsingin kautta kohti Mikkeliä. Iskä olikin Mikkelissä jo kolmen jälkeen, josta lähdettiin aluksi hakemaan auton avaimet ja sitten autoa sieltä tien poskesta. Kuuden jälkeen vihdoin ja viimein oli Punto kyydissä ja suuntana Helsinki. Onneksi keli muuttus huonoksi vasta Lahden jälkeen, joten päästiin suhteellisen hyvin kotiin asti. Auto vietiin suoraan korjaamon pihaan ja sen jälkeen iskä heitti mut kotio.

Kotona olin klo 1.00 maissa yöllä todella väsyneenä. Aamulla oli kieltämättä tuskaa nousta töihin, mutta onneksi sain sentään työkaverilta kyydin.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Näistäkin vastoin käymisistä selvittiin kohtuullisen hyvin. Auton kohtaloa vielä odotellaan. Kylmässä olon seurauksena Nattalle tuli vesihäntä, mutta nyt parin päivän jälkeen sekin näyttää olevan voitettu juttu. Kiitos vaan Marialle taas konsultointi avusta.

Suur kiitos Kati reissuseurasta. Eiköhän me vielä uusia reissujakin tehdä. Toivottavasti ei ihan samanlaisia seikkailuja enää tule.