Viikonloppu meni leireillessä Pohjanmaan suunnalla. Tällä kertaa keskityttiin tokoilemaan ja leirillä kouluttajina oli Tending kasvattajat.

Perjantaina oltiin jo ajoissa paikalla. Ilta meni Nattan kanssa treenaillessa pikkasen agia. Puomi meni neidillä jo todella hyvin. Vielä ilman remmiä ei tajua pysähtyä kontaktille. Rengas otettiin uutena esteenä ja vähän pikku belgiä se pelotti. Parin toiston jälkeen sekin rupesi sujumaan. Lopuksi otettiin vielä neljän esteen "rata". Nyt Natta on tajunnut sen, että tässä mennään eteenpäin ja saa pinkoa minkä ehtii.

Lauantaina päivä alko teorilla, jossa käsiteltiin motivaatiota. Paljon uusia hyviä ideoita ja ajatuksia. Tämän jälkeen siirryttiin pihalle treenailemaan. Lauantaina Natta oli suorittamassa vikana, mutta meille se ei ollut ongelma. Ekalla kerralla treenattiin leikkimistä ja siitä seuraamista. Natta kiihtyy patukan kanssa nollasta sataan tuhottoman nopeesti, mutta hyvin kokoa itsensä leikin lopussa. Tällä kertaa seuraaminen oli ihan superhyvä. Ite en tuijottanut koiraa ja tekeminen oli ilosta normaalia Nattaa. Lopuksi otettiin vielä luoksetulo. Tällä kertaa se oli todella hidas. Mä en tiiä, että mistä Natta on keksinyt tuon hiippailemisen luoksetulossa. Treenaillaan.

Ruokatauon jälkeen palattiin taas kentälle treenailemaan. Tällä kertaa yritetiin treenata noutoa. No, eihän se onnistunut ollenkaan mutta taas saatiin pari hyvää vinkkiä sitä varten. Toisena otettiin luoksetulon pysäytys. Pysähdys oli ihan jees, mutta taas luoksetulo oli todella hidas. Toisaalta Natta oli jo hieman väsyny, mutta ei se normaalisti tollanen ole.

Sunnuntaina alotettiin aamu taas teorialla. Tällä kertaa käsiteltiin kisakestävyyttä ja siihen liittyviä asioita. Tämän jälkeen taas treenaamaan Korrin Pekan johdolla. Nattan kanssa otettiin käsittelyyn liikkeestä maahanmeno ja kaukokäskyt. Nattasta selvästi huomasi, että neiti oli jo todella väsynyt. Ekalla kerralla liikkeessä maahanmenossa Natta jäi seisomaan, mutta tokalla kerralla meni taas todella hitaasti maahan. Nyt nopeutetaan maahanmenoja ja leikitään. Kaukoissa näytettiin mitä oltiin tehty tähän ennessä. Hyvin näytti nuo toimiman. Mun mielestä oli vielä inan hitaita, mutta kouluttaja oli sitä mieltä että tarpeeksi nopeita ovat. Teknisesti Natta osaa vaihdot hyvin, mutta nyt vaan sitä vauhtia jotta kestävyys riittää sitten kisoissa. Samalla tavalla jatketaan kuin tähänkin asti eli makupaloilla läheltä nopeita ja kun kestää sen otetaan vähän kauempaa.

Leirin vikat treenit oli vuorossa sitten iltapäivällä. Ekalla kerralla otettiin paikallaolo. Nattan kanssa nuo on onneksi varmoja. Natta jäi todella levollisesti makaamaan, joten uskalsin mennä piiloon. Ihan hyvin pysys pari ekaa minuuttia. Jossain vaiheessa meni taas vaihteeksi lonkka-asentoon. Videolta kun olen sitä kelaillu, niin mitää selkeetä syytä tuohon vaihdokseen en löydä. Nyt joko puutun siihen joka kerta tai sitten opetan Nattan menemään heti vinoon makaamaan. Katotaan mitä teen.

Seuraavana treenailtiin hyppyä kun kerran siihen oli mahdollisuus. Tuo hyppy tulee yleensä unohdettua ja avon hyppy ollaankin viimeksi otettu joskus tammikuussa. Kannattaa siis kokeilla, että miten sujuu. Hyppäsi hyvin, mutta ei istunut ekalla. Takasin tullessa kiersi hypyn. Jatkettiin treeniä niin, että otettiin vaan takasin päin hypyt. Parilla kertaa Natta ei suostunut ekalla hyppäämään, mutta parin toiston jälkeen sekin onnistui. Nyt harjotellaan erikseen hyppy+istuminen ja takasin päin hyppy. Parin treenien jälkeen yhdistän nuo molemmat.

Lopuksi vielä pikku pätkä seuramista. Natta oli niin väsyny, etten millään meinannu saada onnistumista aikaan. Lopulta saatiin nätti pätkä ja hirmuset palkat siitä.

Hirmu hyödyllinen leiri. Opittiin taas paljon uuttaa. Kaikkiin liikkeisiin saatiin taas paljon hyviä neuvoja. Tästä on taas todella hyvä jatkaa eteenpäin.