Lauantaina iltapäivällä, kun kaikki muut pakolliset hommat oltiin saatu hoidettua, niin lähdettiin tekemään kevään ensimmäinen esineruutu lähimetsään. Ruudun tallaaminen ei ollu mikään helppo juttu, sillä lumi upotti paikotellen reiteen asti. Sain kuitenkin kohtuullisen kokosen ruudun tehtyä ja sinne piilotettua 5 esinettä.

Eka esine, jonka Natta haki oli keskellä ruutua. Hyvin otti ja lähti palauttamaan. Toka oli sitten taka esine. Tämäkin palautui vauhdilla. Kolmastakin esinettä lähti palauttamaan, mutta matkalla bongasi uuden esineen ja vaihtoi esineet lennosta. Neljäskin esine palautin hyvin. Se viides esine käytiin sitten yhdessä hakemassa, koska en halunnu "liikaa" hinkata näin kauden alussa.

Esinemotivaatio Nattalla on kunnossa. Nyt pitää sitten kiinnittää huomiota siihen palauttamiseen. Kahden ensimmäisen esineen kanssa Natta nimittäin jäi mälläämään niitä puolen metrin päään. Lopuksi kaksi tuli hyvin perille, kun olin niiden kahden sähläyksen jälkeen muistuttanut asiasta.

Sunnuntaina sitten kauden ekat hakutreenit Teknopoliksella. Mulla oli selkee suunnitelma siitä, miten Nattan kanssa treenattaisiin. Suunnitelmana oli testata kiintorullaa ekan kerran mettätreeneissä.
 

Mettään siirtyminen meni tosi hyvin ja Natta oli paremmin kuulolla, kuin pitkään aikaan. Mun pitää vaan luottaa siihen koiraan enemmän.

Eka maalimies oli oikeella valkosen peiton alla piilossa. Natta lähti vauhdilla piilolle ja kun ei irtorullaa löytynyt, niin otti kiinnon ja toi sen hyvin perille asti. Vasta kun sanoin kiitos, niin rulla tippus suusta.

Toinen maalimies oli sitten vasemmassa etukulmassa. Tännekin tuli ihan samanlainen onnistuminen, kuin ensimmäinen oli eli varma tarkistus peiton alle ja kun irtorullaa ei ollut, niin sitten kiinto varmasti suuhun ja varma palautus.

Kolmannella sitten sitten sattus se, jota mietin. Eli lähetin Nattan vähän hätäseen (en siis viritellyt) ja Natta kääntys 10 metrin etenemisen jälkeen, otti rullaan suuhun ja lähti palauttamaan. Kielsin siitä, jollon tiputti. Sitten vaan uusi lähetys ja nyt upposi hyvin maalimiehelle saakka. Sieltä heti suorapalkka, josta Natta oli selvästi hämillään koska näitä meillä ei ole ollut pitkään aikaan.

Kokonaisuutena kuitenkin ihan onnistunu eka kerta.
Nämä jäivätkin sitten vikoiksi treeneiksi kyseisen ryhmän kanssa. Me saatiin Nattan kanssa paikka meidän vanhasta ryhmästä. Mä kyllästyin siihen treenien vähyyteen ja puolittaiseen treenaamiseen. Nyt ainakin tiedän, että jatkossa päästää kunnolla treenamaan ja päästään treenaamaan ennen kaikkea ryhmän kanssa, joka on motivoitunut, eikä mitään "sunnuntai" treenailijoita. Ehkäpä mä en luovuta vielä sen kisatavoitteen kanssa.