Pari viikkoa sitten lähettelin Kailion Heidille (Heidillä on belgi Mette, joka kisaa EVL:ssä ja on TVA) sähköpostia, että haluaisiko hän tulla kattomaan ja neuvomaan mun ja Nattan tottista. Lauantaina mentiin sitten ekan kerran treenaamaan.

En tiiä, että johtuuko se Nattan juoksusta vai kahden viikon tauosta, mutta Nattalla oli todella paljon intoa treenata. Natta jaksoi myös keskittyä koko ajan tekemiseen, eikä haahuillut ollenkaan niin paljon kuin aikasemmin.

Eniten treeneissä keskityttiin meijän heikkoihin osioihin eli tiiviimpään seuraamiseen sekä noutoon.
Seuraamisessa palattiin äskel taaksepäin eli Natta kanssa ruvetaan taas ottamaan max. 3 askeleen seuraamisia, niin että kontakti varmasti pysyy koko ajan ja seuraaminen on varmasti tiivistä. Hyvin näytti nyt ainakin toimivan. Tällä tavoin harjoteltiin myös käännöksiä ja takapään hallintaa.
Natta kannattaa palkata jatkossakin vuoroin makupaloilla ja vuoroin lelulla ja makupalapalkka tulee aina eri kädestä, niin että Natta ei koskaan tiedä mistä se tulee.

Tämän jälkeen otettiin pari paikallaolo harjotusta. Se ei ole siitä mihinkään muuttunut. Natta on ja pysyy paikalla. Onneks edes yks liike on hyvällä mallilla.

Ekaa kertaa kokeiltiin noutokapulan kantoa ulkona. Natta suostui tekemään sen! Jes!!! Vihdoin se onnistuu muuallakin kuin kotona. Vielähän nouto on pakkonouto, mutta pikkuhiljaa siinä yritetään leikin kautta saada ilosempaa. Kapulan ottamista voidaan kuulemma treenata naksuttimen kanssa. Pitää vaan muistaa kokeilla sitä joku päivä. Nyt en kuitenkaan ton noudon kanssa turhaan hätäile, ettei taas satu mitään ongelmia.

Lopuksi otetiin vielä eteen istumisia. Sen Natta osaa ihan kohtuullisesti. Natta ei kuulemma jää liian kauas eli tällä hetkellä etäisyys on ihan sopiva. Pitää vaan ite muistaa se, että en kumarra koiran päälle jne.

Nyt treenaillaan näitä ja muita asioita jonkin aikaa kotona ja sitten mennään Heidiltä hakemaan taas lisäneuvoja.

Kiitos Heidi treeni avusta!! Oli kiva nähdä myös miten nätisti Mettekin teki töitä! Ehkä mekin sitten joskus....

Kotona ollaan nyt sitten taas naksuteltu maahanmenoa. Tänän sitten lenkillä kokeilin sitä. Natta meni suoraan ja nopeesti maahan. Eli tässäkin on edistymistä tapahtunu.