Vaikka viikonloppu on pääasiassa mennyt vaan oleillessa, niin toki sitä on pitänyt hieman myös treenata.

Lauantaina aamulla lenkin yhteydessä treenattiin tossa läheisellä hiekkakentällä. Koska kenttä on todella hyvässä ja turvallisessa paikassa, niin uskalsin pitää Natta myös irti ja treenata kunnolla remmittä seuraamista.

Aluksi kuitenkin aloitettiin luoksetulolla. Sitä ei olla varsinaisesti tokoliikkeenä treenattu pitkään aikaan. Luoksetulo onnistui kuitenkin hyvin. Heti ekalla käskyllä Natta tuli suoraan sivulle ja perusasento oli suora.

Tämän jälkeen alettiin kunnolla treenaamaan seuraamista. ALuksi otettiin ihan vain 3- 5 askeleen pätkiä suoraan ja kun kontakti pysyi hyvin, niin siitä tuli heti palkka ja revittelyt lelun kanssa. Näin otettiin toistoja pari kolme kertaa ja sen jälkeen hieman pidensin matkaa. Siis kyllähän tuo koira sen osaa, mutta pikku hiljaa pitää ruveta luottamaan Nattaan enemmän. Sitten otettiin vielä täyskäännöksiä ilman remmiä. Hieman olivat vajaita ja löysiä, mutta lelun kanssa sain tehtyä siitä paljon paremman. Näitä sitten toisteltiin 3-4 kertaa ja sen jälkeen asia jäi hautumaan.

Näiden jälkeen oli vuorossa jäävän liikkeet eli liikkeestä seisominen ja maahanmeno. Liikkeestä maahanmenosta on tullut paljon parempi ja nopeampi kuin mitä se oli tuossa kuukausi sitten. Nyt ei enää matelemista käskyn jälkeen tapahdu, mutta toki joudun sitä vielä katsellaa varmistamaan. Eli vielä jatketaan käpyleikkejä, ettei Natta rupea taas hidastelemaan.

Liikkeestä seisomisessa Natta taas hieman hiipi, mikä oli kyllä todella iso yllätys, koska aikaisemmin se on ollut se varma juttu. Ekalla kerralla jouduin Nattaa huomauttamaan, mutta tokalla kerralla asia sujui o entiseen malliin. Nattan taakse siirtyessä Natta taas hieman kääntyi, mitä ei ole aikaisemmin tehnyt. Kävin koiraa korjaamassa ja tämän jälkeen Natta pysyi nätisti. Mutta toisaalta ei olla tätäkään kisan jälkeen treenattu, joten varmaan treenin puutteesta tuo johtuu.

Lopuksi otettiin vielä pari ruutua. Eli palkka (käpy) eteen ja koiran lähetys sinne. Tää on Nattan ehdoton bravuuri ja sinne mentiin vauhdilla. Käskyllä pysähyi hyvin ja hyvin meni ekalla käskyllä maahankin. Pikku hiljaa pitää tätä vaikeuttaa ja yrittää merkkiä lisätä siihen.

Lauantain treenit oli hyvä lopettaa tähän.

Ensi viikon liike on remmittä seuraaminen ja siinä sivussa otetaan koko ajan noutoa, ettei siinä tule takapakkia.