Vihdoin ja viimein sain Nattan ilmotettua kisoihin. Tällä kertaa kisat olivat Porissa. Vielä viime viikolla oli epävarmaa, että mahdutaanko mukaan. Vasta tiistaina saatiin vahvistus, että päästään kisaamaan. Toisaalta hyvä, mutta toisaalta ei.

Pisteisiin...

Paikallaolo 10 (30 pist.)
Seuraaminen 9,5 (19 pist.)
Liikkeestä maahameno 9 (18 pist.)
Luoksetulo 7 (21 pist.)
Liikkeestä seisominen 10 (20 pist.)
Nouto 8 (16 pist.)
Kaukokäskyt 0
Hyppy 0
Kokonaisvaikutelma 9

Kokonaispisteet 133 3-tulos.

Sitten niihin koottuihin selityksiin.

Paikallaolo oli tuttu Nattaa. Ei mitään ongelmia. Jotain olen ainakin osannut tehdä oikein, sillä nyt Natta oli koko ajan tosi varman oloinen, eikä mennyt lonkka-asentoon.

Seuraaminen oli hmm... No, en mä siitä oli 9,5 antanu. Alku oli jees. Juoksussa hieman jätätti. Käännökset meni nyt hyvin. Täyskäännöksessä jätätti hieman, ei pahasti...

Liikkeestä maahanmeno oli hidas. Valmisteleva seuruu oli tosi hyvä. Pysähtyi kyllä käskystä, mutta meni vasta muutamaa sekuntia myöhemmin maahan. Ei se kyllä normisti noin hidas ole, vaikka hitaasti se meneekin.

Seuraavana oli vuorossa meijän epävarma liike eli luoksetulo. Eka pätkä oli hyvä ja nopea. Stoppi meni kolme askelta liian pitkäksi. Viiminen pätkä oli hidas. (Niin kuin yleensä). Mitenköhän sais tohon stopin jälkeiseen pätkään sen saman vauhdin kuin ennen.

Liikkeestä seisominen oli taas varmaa Natta. Seisatui täydellisesti käskystä, eikä yhtään välittänyt siitä että menin taakse. Onneksi on edes yksi 100 varma liike kisoissa.

Noutoa lähdetiin "kokeilemaan" seuraavaksi. Tarkoituksena oli saada vain onnistunu suoritus. Natta lähti laukalla kapulalle, nosti hyvin, mutta palautti ravilla. Perusasento oli myös hieman vino. Mutta noihin en nyt kiinnitä vielä niin paljon huomiota, koska muutama kuukausi sitten Natta ei edes ottanut kapulaa suuhun.

Kaukoissa Natta ei liikkunut sitten mihinkään. Maata löhösi koko ajan vaan paikallaan. Ihan kuin ei koskaan ole kuullut mitä istuminen tarkottaa. Ja se eka nousu on aina ollu Nattalle vahva. Tuomarikin siihen sanos, että onpa se hyvä että koiralla on todella varma paikallaolo.

Hyppyä ollaan rehellisesti sanottuna treenattu liian vähän. Ja lisäksi ite mokasin sen lahjakkaasti. Ekalla käskyllä hyppäsi hyvin. Ekan istu käskyn sanoin aivan liian aikasin (eli sillon kun Natta oli vielä kääntymässä). Tokalla istu hyvin, mutta oli todella vinossa hyppyyn nähden. Ekalla ei sitten tullut sivulle ja tokalla ite annoin liian kovan vartaloavun +käskyn ja Natta kiersi takasin. Että voi olla tyhmä.

Onneksi videokamera paljastaa kaikki ohjaajan virheet. Kiitos vaan Jennalle kuvaamisesta. :)

Ite en jännittänyt kisoja yhtään niin paljon kuin aikaisemmin. Siihen olen kyllä tosi tyytyväinen. Natta oli samalla paljon rennompi ja sitä kautta tekeminenkin oli kivaa. Supertyytyväinen olen noutoon. Vielä kaks kuukautta sitten Natta ei edes ottanut kapulaa suuhun ja nyt teki super hyvän suorituksen kisoissa. Sanoinkin eilen, että muulla ei ole väliä kunhan vaan nouto onnistuu ja niihän se onnistus!

Muuuten nuo virheet oli tyypillisiä Nattalle (kuten hidas maahanmeno). Kunhan saataisiin se 1-tulos, niin sitten rupeen "korjaamaan" noita. Kaukot ihmetyttää suuresti. Yritän nyt tehdä niistä kivat ja takapalkka +ekasta palkan avulla yritetään saada niitä varmoiksi ens viikkoa varten. Ja ehkä sitä hyppyä pitäis vaan treenata enemmän.

Ei me kuitenkaan luovuteta! Uusia kisoja on jo katottuna.