Lauantai aamulla lähdettiin Nattan kanssa ajelemaan kohti Forssaa ja leiriä. Viikonlopun aikana oli tarkoitus rampata metsässä hakuilun merkeissä. Nämä oli Nattan ekat hakutreenit sitten viime lokakuun, joten ihan mielenkiinnolla odottelin mitä tulemaan pitää.

Maastoltaan paikka oli suht vaikea. Tai siis perus maasto oli tasaista ja selkeää. Ongelmia aiheutti lähinnä suopursu-pohja. Lisäksi metsässä ei tuullut yhtään. Metsässä todella testattiin, että käyttääkö koira nenäänsä.

Lauantaina Nattan kanssa lähdettiin maltilla treenaamaan. Nattalle otettiin kolme maalimiestä, joista kaksi ekaa haamuna ja viimeinen sitten valmiina.

Metsään tultaessa Natta veti ja kiskoi remmissä. Natta tiesi ihan tarkkaan, että mitä sinne ollaan menossa tekemään. Vielä en tuohon vetämiseen puutu, koska ennemmin into metsään kuin pakolla.
Eka maalimies oli vasemmalla ihan 50 metrissä. Ekalla lähetyksellä Natta kyllä upposi hyvin tarpeeksi syvälle, mutta nenä ei ollut auki ja Natta ei löytänyt maalimiestä. Natta teki kuitenkin tosi hyvän tyhjän siihen. Hyvin tuli kuitenkin takasin käskystä. Tokalla lähetyksellä lähti ja upposi hyvin. Tällä kertaa löysi maalimiehen hyvin.

Toinen maalimies oli sitten oikealla samoin siellä 50 metrillä. Tällä kertaa upposi heti ekalla hyvin ja sieltä se maalimieskin löytyi.

Vika maalimies olikin sitten valmiina. Ekalla lähetyksellä ei uponnut tarpeeksi pitkälle. Mistäköhän lie johtunut. Tokalla upposi nätisti ja kovalla vauhdilla ja maalimies löytyi hyvin.

Kokonaisuutena hyvät treenit. Motivaatio on neidillä kohdallaan ja vauhtia piisaa. Nyt ei tullut niitä turhia kiemuroita ja kaarroksia. Natta oli hieman varovaisesti menny maalimiehille. Mistäköhän tuo johtui. Ennen kuitenkin meni aina vauhdilla ja varmasti sinne. No, laitetaan tuo osittain tauon piikkiin.

Lauantai illalla mentiin vielä kentälle tottistelemaan. Minna toimi meille liikkurina. Kentällä kokeiltiin noutoa. Nouto ei ollut ollenkaan niin iloista ja hyvää kuin kotona. EHkä otin aivan liikaa, aivan liian suuressa häiriössä. Tämän jälkeen otettiin seuraaminen. Natta otti selvästi häiriötä Minnasta. Huomaa taas sen, että ollaan liian vähän treenattu sen liikkurin kanssa. Liikkeestä maahanmeno oli kanssa todella hidas.
Lopuksi vielä otettiin hyppyä. Ekalla kerralla Natta oli ihan hämmästyksissä, että mitä hänen muka pitää tehdä. Hyppäsi kyllä hyvin ja istui tokalla. Takasin päin kiersi. Tämän jälkeen otettiin osissa eli ekana takasin hyppy. Tämän jälkeen menikin ihan kohtuudella.
Ite pitää vaan muistaa se, etten kiirehdi sen istu käskyn kanssa. Annan Nattan kunnolla pysähtyä ennen käskyä.

Kiitos Minnalle kuitenkin vinkeistä. Ehkäpä mun pitää nyt ruveta vaatimaankin tuolta neidiltä jotain.

Muuten ilta meni saunoessa, jutellessa ja valvoessa. Valmomisen sitten huomasi sunnuntaina. Oli hirmu vaikeaa nousta sunnuntaina aamulla sängystä ylös.

Sunnuntaina suunnattiin taas metsään. Tällä kertaa Nattan kohdalla keskityttiin ilmaisuihin. Taas ekaa kertaa pitkään aikaan otettiin näitäkin. Normi irtorullat ei Nattaa suuremmin kiinnostunut. Oma "irtorulla" sai kuitenkin Nattan kierroksen nousemaan. Neiti ei kuitenkaan ymmärtänyt, että miksi hänen pitäisi muka metsässä tuoda sitä rullaa mulle. Natta oli ihan hämillään tästä. Samoin ne näkyvät maalimiehet eivät voi olla niitä oikeita. Saatiin kuin saatiinkin onnistumaan se yksi tuonti.

Treenien jälkeen otettiin Nattan kanssa vielä ilmaisut kentällä. Kentällä toimi huomattavasti paremmin. Ekaksi omalla lelulla pelkkiä tuonteja. Natta toi kyllä tosi nätisti. Sitten maalimies ja sieltä rullan tuonti. Taas Natta meni hieman arkaillen, mutta toi sen rullan kuitenkin. Muutama onnistunu tuonti saatiin tehtyä.

Nyt treenataan ilmaisut kuntoon ja metsässä käydään ottamassa aina 1-2 maalimiestä. Ilmaisuja lähden aluksi tekemään tuttujen kanssa, jotta saadaan siihen se normi varmuus. Kotona ollaan otettu normi rullien nostoja ja ihan hyvin on onnistunut.

Kiitos kaikille ryhmälaisille ja kouluttajalle kivoista treeneistä.
Ensi vuonna sitten uudestaan!