Viikko on ollut niin kiireinen, ettei tässä ole aikasemmin ehtiny kirjottamaan. Ahkerasti ollaan treenattu kaikkea mahdollista.

Maanantaina oli EPK:n tottis Perkkaalla. Ne treenit ei menny mitenkään putkeen. Natta oli jotenkin vaisu ja fleku. Johtuiskohan edellisen päivän sotkusta?!? Seuraamisen Natta teki, mutta teki sen takia kun mä käskin ei sen takia, että se olis ollu hauskaa. Maahanmenossa väisti mua ihan sen näkösenä kuin olisin sitä pahemminkin mäiskiny. Luoksetulossa oli hidas kuin etana. Ainut hyvä asia oli vauhdikas ja hyvä eteenmeno.

Tiistaina hakutreenit ja ilmaisut nro 17 Kallisolan tiellä. Kerrankin ne oli ihan tossa kulman takana, niin ei tarvinnu ajaa pitkään. Nattalle tehtiin kolme mm piilossa ilmasulla. Eka oli hyvä. Nyt Natta ei odottanu suoraa palkkaa, vaan toi rullan hyvin. Näyttö oli hyvä. Tokalla lähti tielle päin (johtuen että sieltä tuli ihmisiä), mutta korvat oli onneksi tallella ja hyvin tuli takasin. Tokalla tuli hyvä pisto, hyvä rullan tuonti ja hyvä näyttö. Vika oli samanlainen hyvä ja suora pisto, hyvä ilmasu ja hyvä näyttö.

Seuraavana oli sitten vuorossa T-treenit Tuusulassa. Tällä kertaa meillä oli ryhmätreenit ja me tehtiin kaikkea mahdollista. Aluksi tehtiin p-istuminen ringissä. Jäin ihan suosiolla näkyville, koska tää on meillä vielä niin epävarma. Ihan hyvin Natta siinä kuitenkin istus.

Seuraavaksi tehtiin p-makuu häiriössä. Käskytys oli evl:n tyyliin niin, että häiriötä oli jo käsky vaiheessa (mitä ei itseasiassa olla koskaan tehty). Natta ei tästä välittänyt vaan meni nätisti maahan. Tässäkin jäin näkyville ja nätisti se siinä oli. Myös loppu tehtiin häiriössä, eikä siinäkään mitään ongelmia ollut.

Seuraavaksi tsekattin noudon pidot ja luovutukset. Nattahan pitää kapulaa hyvin eli ei pure eikä pyörittele sitä. Noissa perusasentoihin siirtymisissä on ongelmia ja nyt tehdäänkin edestä päin tulevia jalka avulla. Tätä tehdään kuuria, jotta saadaan noistakin priimat. Samassa satsissa tehtiin hyppynouto. Hyppyeste (matala vanerieste) oli Nattan mielestä outo. Mennessä kyllä hypättiin, mutta takasin päin kierrettiin järjestelmällisesti. Myös kapula nousi hyvin hitaasti. Mistä lie johtunut.

Seuraavaksi tehtiin tunnari (nro 1) eli edellisen jäljiltä oli rivissä 5 väärään ja Nattan piilotettiin siihen viereen. Ei mitenkään reagoinut niihin vääriin ja toi sen oman sieltä. Jes! Riitta halusi nähdä "kisasuorituksen", koska omassa nenä toimi niin hyvin. No, ei olis pitäny tehdä. Natta kyllä haisteli hyvin, mutta nosti viereisen ja koska eka oli väärä, niin sen jälkeen rupesi arpomaan.

Lopuksi tehtiin vielä luoksari stopilla (seisominen). Nattasta pidettiin kiinni, jotta ei maanantain laamailuvauhti toistuisi. Ekalla stoppi venys, mutta tokalla kokeiltiin pallolla ja johan stoppi oli just eikä melkein. Eli tätäkin nyt kuurina, kun tiiän paremmin miten palkata.

Näistä treeneistä jäi ihan super hyvä fiiliksen. Natta toimi, eikä ottanu muista häiriötä.

Loppuviikko sitten lepäiltiin. Perjantaina käytiin mustikassa Kalliosolantiellä ja Natta sai rellestää metsässä koko ajan. Eikä se mihinkään sieltä lähteny. Lauantaina käytiin mustikassa tossa meijän lähimetsässä ja kotona tehtiin makupalalla seiso-maahan vaihtoa +uuden käskyn sisäänajoa. Sisällä toimii ihan jees, mutta kaipaa vahvistusta. Maahan-seiso saatiin matkaa kasvatettua.

Sunnuntaina aamulla lähdettiin pyörän kanssa kohti Tuomarikartanoa. Natta on kyllä aivan mainio pyöräilykaveri. Natta juoksee hyvin ja ohituksen yms. menee tosi hyvin. Tällähän on niin paljon koiria +muita ihmisiä, joten irti toi ei voi olla. Matkaan meni aikaa 20 minuuttia, joten ihan kiva aamulenkki. Tarkotuksen oli mennä kattomaan tokon PM-kisoja. Olipa kivaa olla pitkästä aikaa vaan kattomassa kisoja. Hirmusesti ei ollu tuttuja paikalla, joten kaikkien suoritukset ehdin kattoa. Kisoissa tuli myös todettua se, että ei me Nattan kanssa niin kaukana voin korkkauksesta olla kuin olen ajatellu. Ne epävarmat liikkeet kuntoon ja siinä se on.

Kisojen jälkeen pyöräily kotiin ja reilun tunnin päästä Keravalle treenaamaan Kirsin kanssa. Treenit meni kyllä ihan super hyvin. Aluksi p-olo, eikä siinä mitään ongelmia. Tauon jälkeen tehtiin tunnaria (nro 2-7) Heidin vinkkejä käyttäen. Ekalla Natta meinasi ampaista kasalle (joka oli noin metrin päässä), mutta sain kiellettyä. Tästä ei suinkaan paineistunut vaan käytti nenäänsä ja haki sen oman sieltä. Seuraaville kolmella kerralla ei edes yrittäny mennä kasalle vaan haki omaa tosi hyvin. Tämän jälkeen siirsin oman hieman lähemmäksi ja taas kasa meinasi kiinnostaa liikaa. Sain taas kiellolla estettyä oman nostamisen ja sen jälkeen omakin löytys piilosta. Vikalla oma lähes samassa paikassa ja loistavasti se sieltä löytys. Tää näköjään toimii paremmin kuin hyvin, joten jatketaan näin. Kiitos vaan Heidi vinkistä!

Tämän jälkeen naksuteltiin Nattalle sivulla maahanmenoja. Tarkotuksena on saada niistä nopeempia. Natta oli ihan super hyvissä fiiliksissä ja saatiin hyvät sarjat tehtyä.

Tauon jälkeen tehtiin seuraamisia patukalla ja intoa oli tosi paljon. Ei laamailua, ei ongelmia käännöksiä, ei mitään. Toimi ihan super hyvin.

Treenien lopussa Nattalle ilmasut nro 18. Kirsi pääsi metsään piiloon, joten saatiin treenattua hyvät ilmasut. Eka oli hyvä, eikä siinä ollut mitään ongelmia. Tokalla lähti hyvin ja lähti jopa maalimieheltä, mutta metrin jälkeen palasi takasin Kirsille odottaen palkkaa. Lähti kuitenkin itsenäisesti tuomaan rullaa, jonka jälkeen hyvä näyttö. Kolmas oli taas hyvä. Neljäs oli muuten hyvä, mutta näytölle lähtö oli hieman "hidas".

Super hyvät treenit kuitenkin. Kiitos Kirsille avusta.

Onnittelut Heidille ja Hempukalle BH:stä ja Citybelgien joukkueelle Pm-joukkue kullasta ja kaikille koirakoille hienoista tuloksista.