Vuoden vikat tokokisat käytiin Pieksämäellä 8.12. Reissuun lähdettiin jo perjantaina, jollon ajeltiin Jyväskylään. Muutamien tuntien yöunien jälkeen, oli kyllä tuskaa herätä lauantaina.
Launtaina aamulla klo 6.45 lähdettiin sitten ajelemaan kohti Pieksämäkeä. Keli matkalla oli ihan järkyttävä. Välillä tuli lunta, vettä ja räntää ja tie oli todella liukas. Onneksi päästiin ilman sen suurempia kommelluksia paikalle.

Tuloksena Nattalle 179 pist 1-tulos sij. 4 ja samalla ensimmäinen "meriitti" eli TK1. Tuomarina oli Marko Puranen.

Osa-alue pisteet:

Luoksepäästävyys 10 (10 pist.)
Paikallaolo 10 (30 pist.)
Remmissä seuraaminen 9 (18 pist.)
Remmittä seuraaminen 8,5 (34 pist.)
Liikkeestä maahanmeno 7 (14 pist.)
Luoksetulo 9,5 (28,5 pist.)
Liikkeestä seisominen 8,5 (17 pist.)
Hyppy 9,5 (19 pist.)
Kokonaisvaikutelma 8,5 (8,5 pist)

Sitten sepustukset. Ekana oli vuorossa luoksepäästävyys. Natta istui nätisti ja levollisen näkösesti vieressä. Tälläkään kertaa ei mitään ongelmaa.

Seuraavana oli vuorossa paikallaolo. Viereinen koira haukkui ja oli levoton koko paikallaolon ajan. Hieman jännitin sitä, että miten Natta kestää tuon. Vielä kun yksi koira lähti paikallaolosta liikkeelle, niin oma syke nousi kyllä luvattoman korkealle. Natta kuitenkin keski "paineet" loistavasti. Natta pysyi nätisti paikallaan. Ei mennyt lonkka-asentoon ja jossain vaiheessa painoi jopa pään maahan.

Remmissä seuraaminen oli parhain meijän toko-uran aikana. Natta pysyi nätisti kontaktissa koko ajan. Nyt paikkakin pysyi tarpeeksi tiiviinä. Jos nyt jotain parannettavaa pitäisi hakea, niin täyskäännökset olisi voinu olla tiiviimmät.

Remmittä seuraaminen oli myös kivaa kateltavaa. Natta oli tässäkin ihan fiiliksissä ja halusi oikeesti
tehdä töitä mun kanssa. Kontakti pysys taas nätisti ja paikkakin oli parasta Nattaa kisoissa. Täyskäännökset olisi voinu olla tiiviimmät tässäkin.

Liikkeestä maahanmeno oli todella hidas. Valmistava seuruu oli hyvää. Käskyn jälkeen ei liikkunut eteenpäin, mutta meni kuulemma todella hitaasti maahan. Luotin kuitenkin koiraan niin paljon, etten vilkassut ollenkaan taaksepäin.

Luoksetulo oli taas normaali suoritus. Natta jäi todella nätisti paikalle ja tuli vauhdikkaasti suoraan sivulle. Perusasento oli myöskin suora. Mistäköhän se puolikas sitten lähti... no, enpä tiiä...

Liikkeestä seisomisen valmistava seuraaminen oli taas hyvä ja kontakti pysyi nätisti. Käskyn jälkeen pysähtyi paikalleen, oiskohan ottanut pari askelta sen jälkeen, kun pisteitä kuitenkin lähti. Luotin kuitenkin taas, että kyllä se siihen pysähtyy ja niin pysähtyikin... Lopussa meni nopeesti perusasentoon.

Lopksi vielä hyppy. Tätä ehkä jännitin ite eniten, koska ei olla päästy treenaamaan kuin kerran viime kisojen jälkeen. Hyppäsi nätisti (mutta kauas) ja pysähtyi heti käskyn jälkeen.

Ehdottomasti meijän paras kisa näistä kolmesta. Natta oli rento, ite en jännittänyt paljon ja Nattan kanssa oli hauskaa olla kisoissa. Nyt lähdetään hyvillä mielillä hiomaan avon liikkeitä kisakuntoon.

Kiitos Annille seurasta kisapaikalla ja onnittelut myöskin Giran ekasta "tittelistä".