Koska viime viikon BH-treeneissä oli vain vähän porukkaa, niin pidettiin ryhmä treenit. Treenien päätarkotuksena oli kontakti eri tilanteissa.

Aluksi tehtiin ryhmä paikallaolo. Nattan jä varsin levollisesti maate. Kertaakaan ei yrittänyt nousta, eikä vaihtanut asentoakaan. Välillä kävin Nattaa palkkaamassa, mutta kokonais aika läheni jotain 5 minuuttia. Koko tuon ajan olin selin koiraan päin.

Tämän jälkeen tehtiin pujottelutreeni. Eli oltiin kaikki jonossa ja vuorotellen pujoteltiin toisten vieressä. Koiran piti kulkea nätisti kontaktissa (ei kuitenkaan tarvinnut seurata). Natta kulki ihan hyvin mukana. Tällä kertaa vaan intoa oli vähän liikaa ja kontakti tippui todella helposti. Loppua kohden suoritus parani huomattavasti.

Toinen ryhmäliike oli luoksetulo kujan äpi. Otin Nattalle tässä tarkotuksella vauhti luoksetulon ja se onnistui. Natta tuli todella nopeesti, eikä edes vilkassu muita koiria.

Lopuksi otin vielä Nattan kanssa paikallaolon niin, että toinen koira otti vieressä luoksetuloja. Varmuuden vuoksi Natta oli liinassa. Tämä sen takia, että jos Natta pääsisi nousemaan niin pääsisin sitä heti moittimaan siitä. Mutta mitä... Natta ei ollut sen suuremmin kiinnostunut siitä toisesta koirasta. Enemmän Natta seurasi sitä toista ohjaajaa.

Ihan hyvät treenit kokonaisuudessa. Ens kerralla otetaan ihan vaan kontakti seuraamisia ja noita varmoja paikallaoloja.