Vaikka kuinka olin väsyny, niin lähdin silti lauantaina Lapualle tottistreeneihin. Nattan kanssa mentii alottelevien ryhmään, koska jatkavien ryhmässä oli niin paljon koiria.

Aluksi otettiin luoksepäästävyys harjoitus. Tällä kertaa Natta oli paljon avoimempi kuin edellisellä kerralla, eikä peruuttanut juuri ollenkaan. Harjotus on siis tuottanu tulosta.
Tämän jälkeen treenattiin perusasentoa. Nattalla oli treeneissä pieniä keskittymisvaikeuksia, mutta loppujen lopuksi Nattan jaksoi/malttoi tehdä mitä siltä vaadin. Sivulletulo oli kuitenkin paljon hitaampi kuin normaalisti.

Sitten vuorossa seuraaminen. Koulutaja neuvoi taas hieman, että miten saisin seuraamisesta paljon tiiviimpää. Tällä hetkellä Natta osaa seurata hyvin sivulla ja tietään oikean paikan, mutta katsekontakin pitämistä pitää vielä treenata (varsinkin niin että paikalla on muitakin koiria). Mutta kokonaisuutena Natta seurasi paljon paremmin kuin kertaakaan aikasemmin treeneissä.

Viimeiseksi treeneissä otettiin vielä paikallaolo. Tämähän on se Nattan ns. varma liike. Koska nytkin Natta pysyi häiriön alla nätisti paikallaan niin kokeiltiin paikallaoloa, niin että ite menin talon taakse piiloon vähäksi aikaa. Vaikka aika ei ollutkaan pitkä, niin Natta pysyi koko ajan nätisi paikallaan. Kuulemma jatkossa saadaan aina treeneissä mennä piiloon, että saataisiin niitä ei onnistuneita suorituksiakin tulemaan.

Nyt onkin kahden viikon tauko Lapuan treeneissä, mutta kotona treenaataan ahkerasti ja yritetään saada seuraaminen kuntoon. Sen lisäksi sitä katsekontaktia häiriön alla...