Lyhyesti Nattan treeneistä!

15.3. Kauhavalla treenit....

Pitkästä aikaa treenaamassa. Natta toimi yllättävn hyvin. Kontakti ja keskittymiskyky oli huomattavasti parempi, kuin ennen joulua. Vaikka kerran lähtikin Ressua moikkaamaan, niin tuli heti takasin. Seuraaminen toimii hyvin patukan kanssa, paikallaolo kunnossa.

16. ja 17.3. Kevään ekat esineruudut

Päätin lenkillä ottaa kevään ekat esineruudut. Perjantaina 2x hanskat ruudussa. Laitoin näin ekalla kerralla molemmat suht lähelle. Natta haki hyvin ja palautti nätisi ja nopeesti.

Lauantaina toinen esineruutu. Tällä kertaa hanska ja Nikke kaulapanta. Hanskan toi hyvin, mutta Nikken kaulapannan kanssa piti vähän avustaa. Lähti aluksi seuraamaan vanhoja jälkiä, eikä ymmärtäny/muistanu että voi lähteä muuallekin. Lopulta toi kaulapannankin nätisti mulle. Pitää nyt ruveta noita esineruutuja ottamaan joka viikko, niin saisi niihin enemmän varmuutta.

18.3. Natta toko-kurssilla mukana

Kurssilla oli Nattan tasoon nähden liian paljon vieraita koiria ja häiriöitä. Siis ihan kohtuullisestihan se teki töitä, mutta aina välillä piti kurkkia kavereita. Alkurinki oli Nattalle aivan liian pitkä. No, joo... ehkä sitä itte olis pitäny tajuta lyhentää sitä, eikä ottaa niin pitkiä pätkiä.

Toisessa treenissa "opetettiin" paikalla makaaminen. Nattan väsystä johtuen maahanmeno oli HIDAS. Ihan nätisti se kuitenkin meni. Pystyin liikkumaan, menemään piiloon (toinen koira käveli häiriönä vieressä) ja Natta pysys maassa. Ryhmäliikkeenä otettiin paikallaolo. Kerran Natta veti ittensä lonkka-asentoon ja kävin korjaamassa. Pysyi kuitenkin koko 2 minuuttia paikallaan.

Lopuksi Kailion Heidin kanssa vielä pienet näyttelytreenit Tamperetta ajatellen. Natta liikkus Heidin kanssa tosi nätisti. Seisomnen onnistus kanssa hyvin. Jos Natta sattuu huomaamaan Heidin namin niin sitten niitä vaan tuijotetaan koko ajan. Vielä Natta kopeloitiin läpi ja katottiin hampaat. Huomaa taas, että niitä ei oo treenattu sitten Seinäjoen näyttelyn. Pikkusen Natta peruutti siinä taaksepäin. Nyt viikon aikana kaikki mahdolliset ihmiset saa kattoa Nattan hampaan ja kopeloida sen läpi, niin että Natta seisoo nätisti. No, joo tuo on kyllä ihan mun oma vika, kun en oo sitä viime aikoina treenannu.