Torstaina käytiin tekemässä vika testi ennen sm-kisoja. Rotikat järjesti mätsärin + epäviralliset kisat Petikossa, joten mentiin sinne treenailemaan häiriössä.

Koko kisatilanne oli monella tapaa uusi, joten oli kiva nähdä miten Natta toimi. Ensinnäkin ilta oli ihan pirun kuuma ja ennen ei olla tollasissa olosuhteissa kisattu. Natta on tunnetusti huono juomaan vieraissa paikoissa, joten piti miettiä ennakkoon jo miten pitää koira "viileenä". Onneksi vierestä löytys oja, johon päästiin Nattan kahlaamaan, tää autto selvästi. Sen lisäksi auton jätin kauas, joten Natta ei voinut olla autossa, vaan joutus hengaamaan mukana koko illan ajan. Ennen avointa luokkaa oli vielä alokasluokka, joten ennen omaa vuoroa jouduttiin odottamaan yli 2 tuntia.

Pisteitä tuli 188 eli 1-tulos ja sij. 2. Puolikkaita pisteitä ei ollut, joten sen takia tuossa on vain kokonaisia. Arvostelu oli mun mielestä löysä, joten jos tosta ottaa 15 pist. pois niin on lähinnä virallisten arvostelua.

Paikallaolo                                10 pist (30 pist.)
Seuraaminen                              8 pist (16 pist.)
Liikkeestä maahanmeno           10 pist (20 pist.)
Luoksetulo                                 9 pist (27 pist.)
Liikkeestä seisominen               10 pist (20 pist.)
Nouto                                         9 pist (18 pist.)
Kaukot                                        9 pist (27 pist.)
Hyppy                                       10 pist (20 pist.)
kokonaisvaikutelma                  10 pist (10 pist.)

Paikallolo oli hyvä. Piilosta näin ekaa kertaa, että mitä Natta siellä hommaa. Tosi nätisti oli, eikä mitään. Siinä vaiheessa kun yksi koira nousi ylös (ei häiriköinyt), niin käänsi pään pois, mutta that's it.

Seuraamisessa Natta oli hieman vaisu. Koko ajan hieman jätätti ja yksi perusasento jäi tekemättä. Kontakti pysys kuitenkin hyvin ja käännökset oli hyviä.

Liikkeestä maahanmeno valmisteleva oli hyvä ja maahanmeno kaiketi hyvä. Mä luotan tuohon koiraan tällä hetkellä kyllä niin paljon, että en vilkuile sitä jäävissä ollenkaan. Vasta käännöksessä nään sen totuuden, että onko tehnyt oikein. Tokihan huonona päivänä sillä voi menettää paljon pisteitä.

Luoksetulossa Natta epäröi aluksi lähtemistä, mutta kun lähti niin lähti täysillä. Stoppi oli nyt super hyvä, mutta loppu tuli ravilla. Näköjään kun stoppi toimii, niin vauhti kärsii.

Liikkeestä seisominen oli taas normi eli hyvä. Ei ongelmia. Perusasentoonkin tuli tosi nopeesti ja hyvin.

Nouto oli Nattaksi hyvä. Lähti käskyllä hyvin (laukalla), nosti varmasti ja toi ravilla takasin. Hieman oli perusasento vino. Tiiän, että pitää olla tyytyväinen tuohon, koska tietää miten paljon ongelmia Nattan noudon kanssa on ollu.

Kaukoissa tuli se perusongelma, että istumiset oli vajaita (mun mielestä). Vaihdot teki kyllä hyvin ja varmasti, mutta....

Hyppy oli kanssa ihan super. Bloggasi hyvin, hyppäsi hyvin, istu hyvin ja tuli hyvin takasin. Nyt ei ollut perusasentokaan vino.

Ite olisin napsassu pisteitä pois noudosta, kaukoista ja luoksetulossa. Pitää olla tyytyväinen, että mikään ei menny nollille ja paketti on kasassa.

Ens viikolla tehdään vaan vauhtinoutoja ja vauhtiluoksetuloja sekä kaukojen istumisia palkalla. Tietenkin lepäillään ja kerätään voimia.

VIikonloppu mene kuitenkin Nastolassa agirodussa. Onko hieman huolestuttavaa, kun vikan kuukauden aikana olen sitten 5 kertaa käyny kattomassa agikisoja. Rupeekohan vanha into tulemaan takasin vai mistä johtuu?!?