Alku viikosta päästiin tokoilemaan kolmesti. Maanantaina Kirsin kanssa Hyvinkäällä. Nattan kanssa tehtiin täyskäännöksiä, ruutua, luoksetuloja. Täyskäännökset meni paremmin kuin aikasemmin. Luoksetulossa on nyt joku klikki eli Natta ei uskalla lähteä maasta ekalla vaan jämähtää sinne. Pitäsiköhän luoksetulon maahanmeno käsky vaihtaa?!? Ruutu meni ihan hyvin. Tehtiin ihan vaan ruudun klikkaamin treenejä ja muutama ruutuun juoksu.

Tiistaina oli tokokurssi Järvenpäässä. Ohjelmassa oli seuraaminen ja kaukot. Seuraaminen tuntus Nattan kanssa tosi kivalta. Varsinkin juoksun käännökset ja askelsiirtymiset oli tosi kivan tuntusia. Virven mielestä näytti ihan hyvältä. Pysähdyksissä Natta helposti rupee kuikuilemaan ympärille, joten tää otetaan treenaukseen. Mutta on kiva nähdä tämä sitten videoltakin, että miltä näyttää.

Lopuksi vielä kaukot. Natta teki juuri sen, mitä normisti tekee eli kääntys tokan vaihdon jälkeen kyttäämään purkkia. Teknisestihän Natta osaa vaihdot hyvin (Virvenkin mielestä). Nyt vaan sitä malttia Nattalle, että palkka tulee vasta useamman kuin kahden vaihdon jälkeen ja ennen kaikkea kaukoihin sitä rentoutta. Virve oli sitä mieltä, että monet koirat osaavat kyllä tehdä kaukot teknisesti, mutta se tekemisen rentous puuttuu siitä. Eli sitä nyt haetaan.

Viikolla oli vielä EPK:n tottikset. Nattalle täyskäännöksiä, häiriöseuraamista, maahanmenoja ja eteenmeno. Alussa täyskäännökset oli vähän kökköjä. Ei taipunu halutulla tavalla. Natta odottaa helposti sitä, että jatkan matkaa jollon pääsis oikasemaan, mutta kun teen pysähdyksen sen on pakko tehdä homma loppuun. Loppua kohden parani.

Häiriöseuraaminen oli alussa ihan tuskaa. Helposti lähti paikallaa ollessa katse kääntyilemään. Saatiin kuitenkin tehtyä tosi hyviä pätkiä. Näiden treenaaminen unohtuu liian usein.

Maahanmenot oli hyviä ja nopeita, joten kotona tehdyt treenit näyttää toimivan.

Eteenmenot oli hyviä. Ei niissä mitään huomautettavaa.

Torstaina olin kouluttamassa CB:n treeneissä. Ennen treenejä tehtiin Nattalle hyppytesti. Natta hyppäsi innokkaasti, mitä ei aikasemmin tehnyt. Tekniikka ei ollu samanlainen kuin aikasemmin. Mutta mikä parasta... Natta ei illalla/yöllä ruvennu kipuilemaan ollenkaan. Eli parempaan suuntaan ollaan menty.