Sunnuntaina illalla oli sitten vuorossa jälkitreenit. Koska sunnuntaina oli ekstra lämmin päivä Katilla ei ollut omaa koiraa mukana, vaan saimme henk.koht. ohjausta. Tällä kertaa oli tarkotus aluksi tehdä "perinteinen" peltojälki ja sen jälkeen kokeilla neidin toimivuutta metsässä.

Pelkojäljestä tehtiin tällä kertaa suora ja niin että makupaloja oli välillä joka askeleella ja välillä joka toisella askeleella. Nyt kokeiltiin alkuun sellasta, että siihen laitetiin enemmän makupaloja, jos vaikka Natta sen jälkeen malttaisi paremmin.

Innolla meillä ainakin mennään jäljelle, sillä se kiskonta ja vetäminen on sellasta. Jälki lähti tosi hyvin liikkelle ja Natta käytti nenäänsä tosi hyvin. Se meijän ainainen ongelma tuli taas esille eli vauhtia on aivan liikaa. Välillä nykäsin Nattaa vähän liiankin rajusti. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen, kun Natta oli koko ajan menossa oikeaan suuntaan. Ite pitää vaan muistaa jarruttaa vauhtia riittävästi.

Sitten koira vähäksi aikaa autoon ja jälkeä tekemään metsään. Vieressä oli pieni mäntymetsä, johon jäljen sai hyvin tehtyä. En tehny tästä jäljestä kovin pitkää, koska se oli käytännössä ensimmäinen kerta, kun Natta pääsi jäljestämään metsään. Metsässä Natta ei sitten enää oikein tiennyt, että mitä pitää tehdä. Nenä kyllä kävi tehokkaasti koko ajan, mutta jotenkin vaan homman idea ei pikku-belgin päähän mennyt. Lopulta jälki lähti ihan kohtuullisesti menemään, mutta lopussa taas ruvettiin ihmettelemään, että mihin pitäisi mennä.

Metsässä Nattalla ei ollut niin paljon vauhtia, kuin mitä sitä pellolla on. Olen kuitenkin tosi tyytyväinen Nattan ekaan metsä-jälkeen. Seuraavalla kerralla kokeillaan Nattan kanssa toisenlaisia makupaloja, jos vaikka se rauhottaisi neitiä.

Jälkitreenin jälkeen käytiin koirien kanssa uimassa Kaarinassa. Natta tykkää uida tosi paljon, mutta tällä reissulta Natta sai jonkinlaisen bakteerin. Seuraava yö meni sitten oksennellen.

Tänään (torstaina) suunnataan sitten auton nokka kohti Kuopiota, josta jatketaan Goofy veljen kanssa huomenna matkaa leirille Juukaan. Viikonloppuna olisi tarkotus treenata, treenata ja treenata lähinnä jälkeä ja tottista. Olisi kyllä hauskaa kokeilla myös hakua ja sitä suojeluakin. Samalla reissulla nähdään Goofy-veli, Mila-äippä sekä kasvattaja. Toivottavasti saadaan paljon hyviä neuvoja sekä vinkkejä.

Kirjottelen maanantaina lisää kuulumisia leiristä...