Kisatreenien jälkeisenä päivänä käytiin kisailemassa epävirallisesti Hämeenlinnassa. Tämä oli ensimmäinen odottelinen testi, että missä mennään voittajan liikkeiden suhteen. Navi ei tietenkään löytänyt kisapaikalle, mutta onneksi sain äitin puhelimen päähän ja ajo-ohjeet kisapaikalle. Oltiin kuitenkin hyvissä ajoin paikalla, joten ehdin Nattan kanssa käydä lenksulla. Liikkeet tehtiin normi järjestyksessä ja putkeen. Liikkeiden välillä sai palkata, jos halusi.

Paikallaan makuussa ei mitään ongelmia. Oli todella hyvin ja levollisesti, eikä ollut haistellut yhtään. Paikallaolon aikana sato kaatamalla vettä, mutta eipä se Nattaa haitannut yhtään.

Tämän jälkeen koira autoon ja ekan koiran aikana kävin Nattalle tekemässä yhden ruudun viereisellä tiellä. Olisi pitäny vielä tehdä tunnari, mutta sen unohdin kokonaan.

Seuraamisessa mulla oli kaksi tavoitetaa. Kävellä ite suoraan ja käsi oikeessa paikassa. Seuraminen olikin ihan eri tuntusta kuin edellisenä päivänä. Natta toimi hyvin. Hitaassa kävelin taas liian hitaasti, minkä takia yhdessä käännöksessä Natta jäi ihailemaan autoja. Kontakti pysys hyvin ja muutenkin seuraaminen oli hyvää. Täyskäännöksissä vielä himmaan ite liikaa, pitää niissäkin vaan luottaa koiraan enemmän.

Liikkeestä istumisen liikkeelle lähdössä mokasin ite, enkä ottanut koiraa kunnolla kontaktiin, jollon Natta jäi paikalleen muutamaksi hetkeksi. Valmisteleva seuruu oli hyvä ja istuminen ihan ok; perus Nattaa. Nyt ei kääntynyt, eikä liikuttanut tassuja ollenkaan.

Luoksetulossa Natta jumitti sitten pahasti. Tämä ongelma on tullut viime aikoina. Natta on sitä mieltä, että sieltä maasta ei saa nousta ollenkaan. Maahanmeno oli inan hidas. Kun jumitus tuli, kävin siirtämässä Nattan ja laitoin vauhdilla maahan. Siitä kutsu ja seisomisesta palkka. Stoppi oli hyvä, mutta pallo ei sitten kehässä kelvannutkaan palkaksi (reagoi mun jännittämiseen).

Seuraavana liikkeenä ruutu. Tätä jännitin eeniten. Ekalla käskyllä lähti hyvin ruutuun. Vauhti ei ollut niin hyvä, kuin on ollut, mutta Natta meni sinne. Jäi seisomaan vasemmalle etumerkille, mutta uudella käskyllä korjasi keskelle.

Laitoin siitä suoraan maahan. Maahanmenossa jäi toinen kyynär vähän ilmaan ja laitoin uudella maahan. Sivulle siirtyminen oli hyvä. Vaikka toinen kyynär jäikin ilmaan, niin olen todella tyytyväinen kaikkien ongelmien jälkeen siihen ruutuun. Natta meni sinne ja jos Natta ei osais ruutua, niin ei se olis sitä korjannu. Näköjään uusi treenimetodi toimii ja sitä treenataan jatkossakin.

Seuraavaksi hyppynouto, joka oli parempi kuin eilen. Nosto ei ollut yhtä napakka, vähän kieritti kapulaa, mutta perusasento oli suora ja palautusvauhti parempi.

Metallissa tapahtus sitten työtapaturma. Olishan se ollu ihan kiva näyttää sille koiralle sitä metallia edes kerran kesän aikana, varsinkin kun metalli ei ole Nattan suosikki. No, eihän se sitä metallia suuhun ottanut. Tietää mitä treenata.

Tunnarissa tapahtus sama kuin edellisenä päivänä. Eli lähti hyvin kapuloille, nyt haisteli hyvin, mutta näpsi muita ja toi väärän. Uudella lähetyksellä haisteli taas hyvin ja toi sen oman sieltä. Palautus voisi olla parempi, mutta se on sitten talven projekti.

Kaukot toimi hyvin ja ei niin hyvin. Maahanlaitto oli hyvä, eka istuminen oli hyvä. Istu-seiso vaihdossa tuli eteenäin (koska ite annon liian kovan käskyn). Seiso-maahan vaihto oli ok, vähän tli eteenpäin (ei liikaa), mutta maahan-seiso oli sitten ihan paikallaan. Seiso istu tuli inan eteenpäin ja vika istu-maahan hyvä. Perusasento on tuli hyvä. Kokonaisuutena olen kaukoihin tyytyväinen. Kaikki vaihdot tapahtu ekalla käskyllä ja se yksi seisominen oli mun moka.

Kokonaisuutena kisoissa oli paljon hyvää, mutta samalla saatiin lisätreenattavaa. Ite olin jäykkänä, joka vaikutti Nattan olotilaan. Voi kun voisi olla jännittämättä. Ruutuun olen super tyytyväinen, mutta ton tunnarin tökkimiseen pitää jotain miettiä. Kanntti kuitenkin lähteä ja oli kiva saada suoritus videollekin. Sitä on kelattu ees taas.