Melkein kuukauden tauon jälkeen käytiin taas Heidin ja Meten kanssa treenaamassa tottista Seinäjoella. Jatkossa olis tarkotus päästä vähän useemminkin treenailemaan, mutta katotaan miten aikataulut antaa myöden.

Nattan kanssa käytiin pääasiassa kaikki alokasluokan liikkeet läpi ja sen lisäks nouto +kaukot + eteenlähetys.

Aluksi otettiin noutoa ihan vaan niin, että Nattan piti juosta kapulan luokse ja katsoa. Palkka siitä. Kun tää toimi hyvin piti Nattan ottaa kapula suuhun ja tuoda sen. Toimi hyvin myös ulkona. Natta oikein kyttää kapulaa ja odottaa lupaa, että koska pääsee kapulalle. Kun nyt huomasi sen, että nouto toimii hyvin ulkona pitää ruveta sitä enemmän vahvistamaan ja häiriöitä lisäämään. Olihan nytkin häiriönä Heidi ja vieressä oleva tie.

Sitten otettiin seuraamista. Nyt kun ollaan opittu oikee treenaamis tekniikka niin seuraamisesta on tullu paljon tiiviimpää ja tarkeempaa. Mutta vielä vahvistetaan sitä makupalan kanssa. Kokeiltiin patukan kanssa sitten viettitason nostamista ja sitä kauppa seuraamissen parantamista. Se toimi! Samaa taktiikkaa kokeiltiin käännöksissä ja ne oli huomattavasti paremmat. Eli nyt vahvistetaan oikeeta paikkaa naksulla ja makupaloilla ja patukalla vielä parempaa viretilaa. Mutta eteenpäin ollaan tässäkin menty.

Natta meni välillä autoon ja oli Mette vuoro treenata. Samalla sain idoita ja vinkkejä siitä miten Nattan kanssa tunnaria kannattais ruveta treenaataan. Mutta ei ehkä ihan vielä. Se vois olla sitten kesän projekti.

Yhdessä otettiin paikallaolo treeni, kerrankin kun siihen sai toisen koiran viereen. Molemmat oli tosi nätisti paikallaan. Kerran Natta hieman käänsi itteään Metteen päin, mutta hyvin pysys paikallaan.

Sitten luoksepäästävyys. Natta oli ehkä hieman yli-innokas. Yritti hyppiä ja pomppia vasten. Treenattiin sitten niin, että Heidi tuli luokse vaan jos Natta istus nätisi paikallaan. Jos ei istunu ei tultu kattomaan. Tähän täytyy kiinnittää huomiota, kun Natta on niin sosiaalinen tapaus. Kurssilla saadaan varmaan tähän jotain neuvoja ja ainakin hyvää treeniä.

Sitten liikeestä seisominen ja maahanmeno. Liikkeestä seisominen on kunnossa. Natta pysähtyy heti ja pysyy nätisi. Pitäis vaan luottaa siihen koiraan, eikä aina kattoo sinne taakse. Ongelmana tässä on se, että Natta menee monesti liian nopeesti perusasentoon eli palkalla vahvistetaan sitä, ettei istu ilman lupaa.
Liikkestä maahan mennessä Natta kyllä menee maahan, mutta käskyn jälkeen hiipii pari askelta. Eli nyt pitää vielä enemmän kiinnittää huomiota siihen, että hiippailua ei tapahdu. Ja maahanmenoa pitää lisää vahvistaa naksulla.

Kaukoissa istu-maahan on kunnossa ja nyt saatiin neuvoja, että miten opettaa istu-seiso (aluksi näin). Eli pikkuhiljaa rupeen sitäkin kotona naksuttelemaan ja opettamaan oikeeta tekniikkaa.

Lopuksi otettiin yksi eteen/ruutuun lähetys. Eli lelu ruutuun ja koiran lähetys sinne. Natta meni vauhdikkaasti sinne (kuten aina).

Olipas taas pitkät treenit, mutta paljon uuttaa saatiin taas aikaseks. Huomaa sen, kun on hyvää ja mukavaa treeniseuraa niin motivaatio on kunnossa. Ja oikeesti se treenaaminen on mielekästä, kun näkee millasta esim. Meten tekeminen on (kun koira osaa asiansa). Kiitos Heidi taas treeniseurasta!