Meillä on nyt Nattan kanssa ollut ikuisuus projekti nouto. Muutamat viikot ollaan tässä treenattu Skogsterin Mian oppien mukaan.

Luovutusta ollaan treenattu sekä patukan kanssa, että kapulan kanssa. Nyt koko luovutus tilanne on Nattalle paljon selkeämpi. Olen nyt miettinyt, että siirränkö kaikkien noutojen luovutukset vaan edestä. Olis paljon selkeämpää.

Viikon verran kuljeteltiin tuota pikku kapulaa lenkillä mukana. Natta sai aina lenkin alussa kapulan ja saa kantaa sitä koko lenkin ajan. Ekoilla lenkeillä Natta oli vähän yök asenteella liikkeellä. Kapula saattoi tippua koska tahansa, mutta Natta sitä kantoi koska oli pakko. Jo muutaman päivän jälkeen se kantaminen oli jo ihan jee-jee juttu. Enää ei kapula tippunut ja jos tippu, niin se kyllä haettiin vauhdilla.

Viikon jälkeen päätin kokeilla ekan kerran noutoa "liikkeenä". Jo kapulaa heitettäessä Natta meinasi karata kapulalle. Heiton jälkeen lähti vauhdilla kapulalle. Natta oikein syöksyi kapulalle. Nostot oli ihan super hyviä. Palautukset tuli reippaalla ravilla, mutta vielä ei kestänyt sitä, että lähdin karkuun.

Tän jälkeen pidettiin muutama pakollinen vapaapäivä. Maanantaina alotetiin taas kapulan ulkoilutukset. Tällä kertaa siirryttiin yhtä isompaan (500 g) kapulaan. Sitä ollaan nyt ahkerasti kanniskeltu. Enää Natta ei tiputa kapulaa. Hyvä jos kerran lenkin aikana kapula tippuu. Olen jo pari kertaa saanu taisteltua ja vastustella kapulaa Nattan kanssa. Tää ei ole koskaan aikasemmin onnistunut.

Pihalla ollaan sitten treenailtu luovutuksia. Luovutustilanteet ovat jo paljon parempia ja Natta on paljon aktiivisempi. Kerran kokeiltiin liike ilman luovutusta. Vauhdilla meni ja vauhdilla tuli takasin. Bra, bra!! Nyt ollan muutama päivä tehty niin, että kapula mun ja Nattan väliin ja Natta ottaa kapulan mukaan matkalta. Samalla olen ite lähtenyt karkuun. Nyt Natta ei enää tiputa kapulaa, kun lähden karkuun ja samalla palautuskin tulee laukalla.

Oikealla tiellä ollaan. Nyt ei hosuilla. Jossain vaiheessa ruvetaan kanniskelemaan kilon kapulaa. Kun treenit menee pihalla hyvin, niin sitten siirrytään häiriöön.