Viikon totaalisen tauon jälkeen oli pakko päästä tekemään jotain. Koska hakua on nyt pakollisella tauolla (molemmat kouluttajat viettävät ansaittua mammalomaa), niin ajattelin käydä Nattalle tekemässä jäljen pitkästä aikaa.

Pari kertaa olen ajellut tossa lähistöllä peltojen ohi ja ajatellut,että  johon oli kiva tehä jälki. Tänään vihdoin ja viimein uskallauduin menemään sinne. Pellot on siis ihan otssa kävelymatkan päässä, joten varmaan jatkossakin mennään tonne käymään (varsinkin, kun lunta ei ole vielä ollenkaan).

Tein Nattalle noin 200 askeleen jäljen ja makupaloja oli joka 10 askeleella. Jätin jäljen vanhenemaan ja lähdettiin koirien kanssa lenkille. Jälki ehti vanheta noin 30 minsaa, ennen kuin menin Nattan kanssa ajamaan sen.

Ekaa kertaa laitoin Nattalle valjaat +remmi alhaalta jäljelle. Tämä toimi hyvin ja heti alusta asti Natta tiesi, mitä siltä vaaditaan ja mitä kuuluu tehdä. Alussa meinasin ite lähettää Nattan väärästä kohtaa, mutta neiti itse lähti onneksi vetämään oikealle jäljelle. Onneksi ite tajusin koiran tehdä töitä, enkä siis ohjaillut Nattaa tässäkään remmin kanssa.

Alusta asti Natta lähti tekemään töitä todella nätisti. Nenä pysyi todella hyvin alhaalla ja harhailuja ei tullut. Natta eteni koko ajan suoraan jäljen päältä, eikä haahuilua tapahtunut. Makupalojen kohdalla Natta pysähtyi hyvin, eikä tyypillistä pyörimistä tapahtunut ollenkaan.

Olen kyllä todella tyytyväinen Nattan työskentelyyn jäljellä. Neiti malttoi tehdä nätisti töitä, eikä mun tarvinnut tehdä mitään. Itekin muistin olematta ohjaamatta Nattaa. Remmi oli koko ajan löysällä. Tästä huomaa myös sen, että opin luottamaan Nattaan enemmän. Kyllä se koira hoitaa sen homman.

Jos talvi ei nyt ihan heti yllätä, niin käydään varmaan tulevina viikkoina ajamassa pellolla 2 jälkeä viikossa. Näin saan sitä varmuutta ja omaa luottamista kasvamaan. Sen jälkeen jos saataisiin joku tekemään meille vielä pari metsäjälkeä. Sitten onkin hyvä jäädä tauolle jäljen suhteen.

Ens vuonna sitten yritän saada vihdoin opetettua keppien ilmaisun. Toisaalta puolet vuodesta menee ohi, mutta kesällä sitten alotettaan pellolla taas varmuuden hakemisen ja tämän jälkeen jos päästään metsäänkin asti.