Nina F. järjesti pienimuotoisen tokokurssin, jossa kouluttajana oli Jessica Svanljung. Päästiin Nattan kanssa mukaan kuokkimaan ja täytyy sanoa, että oli joka pennin arvoinen. Nattan kanssa otettiin liikkeiksi ruutu, kaukot sekä pikaisesti täyskäännökset + askelsiirtymiset seuramisessa.

Aluksi ruutu. Näytetiin miten ollaan treenattu ja sen jälkeen saatiin uusia vinkkejä. Pitää itse miettiä, että mikä on se paikka jonka hyväksyn ja mitään muuta en hyväksy. Paljon läheltä ja palkalla, jotta se oikea paikka vahvistuu. Voin käyttää uutta käskyä, mutta pitää nyt valita että onko se uusi käsky vai vanha ruutu käsky. Tehtiin muutamia toistoja ja saatiin tosi hyviä ruutu suorituksia. Nattan lievä kaarros ruutuun ei ole ongelma, koska joka kerta meni edestä sisään. Natta jopa korjas paikan oikeeseen, kun oli mennyt ruutuun väärään kohtaan. Eli periaatteessa tietää mitä pitää tehdä ja mihin pitää mennä. Tämä vahvisti mun käsityksen tämän treenaamisesta. Niin ja sitten pitää oma hyvä käsky antaa hieman myöhemmin, vasta kun on palkalla ei siinä vaiheessa kun on ruudussa.

Tokassa setissä otettiin kaukoja. Kerroin meijän ongelman ja tämän jälkeen tehtiin Jessican toimiessa liikkurina. Natta teki kaikki vaihdot hyvin paikallaan. Seiso-maahan vaihdossa käänty hieman sivuittain. Tämän jälkeen laitettin apulaudat viereen. Siinä Natta meni seiso-istu vaihdossa peruuttaen pois kohdasta. Tehtiin sama homma uudestaan ja nyt saatiin loistavat vaihdot. Lopuksi vielä tehtiin 6 vaihdoin sarja (i-s-m-s-i-m). kaikki vaihdot oli ihan loistavia. Jessican mielestä kaukot toimii hyvin, mutta maahanmenot vois olla hieman nopeempia (täysin samaa mieltä). Joten kuten nyt ollaan alotettu, niin tehdään maahanmenoja kuurina. Jessica anto myös "uuden" idean p-olojen maahanmenon treenaamiseen. Ihan perusidea, mutta tyhmänä en sitä ite ole hoksannut (hetsaus-sivu-maahan).

Vikassa setissä tehtiin täyskäännäksiä. Kerroin Heidin vinkistä ja siihen yhdistettiin vielä toinen sivu käsky, jolloin Natta vielä nopeemmin korjasi oikeeseen kohtaan. Tätäkin nyt kuurina, jotta saadaan paremmaksi eikä koira rupee oikomaan. Tehtiin vielä muutama pysähdys ja askelsiirtymiset. Mun pitää muistaa hieman hidastaa ennen pysähdystä, jollon Natta jää oikeeseen kohtaan. Askelsiirtymiset oli hyvät.

Täytyy sanoa, että paras kaikista näistä vieraista kouluttajista joiden kurssilla olen ollu. Paljon hyviä vinkkejä ja jotenkin Jessica osas ilmasta asiat niin selkeesti ja yksinkertasesti. Mä tykkäsin.

Kiva kurssi kokonaisuutena. Kaikilla oli vähän eri ongelmia, joten saatiin hyviä vinkkejä moniin liikkeisiin. Kiitos Nina F. että päästiin mukaan.

Ja viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä... Mielettömät onnittelut Heidille ja Metelle maailmanmestaruudesta myös tätä kautta. Te olette ihan mielettömiä...