Perjantai-ilta vietettiin Hakunilassa tokon epiksissä. Tarkotuksena oli testata liikkeiden kunto kisoissa, ennen virallista koitosta. Avoimessa luokassa koiria oli neljä ja Natta oli suoritusvuorossa vikana.

Pisteitä tuli 164 eli 1-tulos ja sijoitus 1.

Paikallaolo 10 pist (30 pist.)
Seuraaminen 8,5 pist (17 pist.)
Liikkeestä maahanmeno 8,5 pist (17 pist.)
Luoksetulo 5 pist (15 pist.)
Liikkeestä seisominen 10 pist (20 pist.)
Nouto 8,5 pist (17 pist.)
Kaukot 7,5 pist (22,5 pist.)
Hyppy 8 pist (16 pist.)
Kokonaisvaikutelma 9,5

Sitten selittelyt....

Paikallaolo oli normi Nattaa. Natta oli neljästä koirasta ainut joka sai 10. Yksi koira haukkus p-olot lopussa, mutta Natta ei ottanu tästä mitään stressiä.

Seuraaminen oli oikeesti hyvää. Näköjään uudet treenimetodit on auttanut ja seuraaminen oli Nattan mielestä hauskaa. Paikkapysys koko seuraaminen ajan, kontakti ei tippunu kertaakaan ja käännökset oli prefect. Täykkärit tein eri tavoilla, kun en luottanut siihen koiraan. Ne oli molemmat kuitenkin hyvät. Tuomarin mielestä Natta seurasi liian tiivisti. a035.gif Mun mielestä se oli korrektia hyvää seuraamista. Muutenkin saatiin positiivistä palautetta nätistä seuraamisesta.

Liikkeestä maahanmenon valmisteleva oli hyvä. Maahanmeno oli kuulemma hieman hidas ja istumaan nousu oli hyvä. Kuulemma taakse mentäessä kävelin liian kaukaa, joten siitä pisteet pois. Eipä ole kukaan koskaan aikasemmin siitä mitään sanonu ja aina samalla tavalla olen ne tehny. Eipä se Nattaa haittaa, vaikka lähempää menisinkin, joten siihen pitää jatkossa kiinnittää huomiota.

Luoksetulo oli sitten puhdas läpijuoksu. Natta oli kuulemma hieman levoton, kun kävelin toiseen päähän. Rauhoittui kuitenkin siinä vaiheessa kun käännyin. Käskystä lähti täysillä tulemaan. Toi vauhti on nyt hyvä, koska sen kanssa ollaan tapeltu. Ekalla käskyllä ei edes hidastanut ja uudella käskyllä pysähtys hyvin. Pitäis varmaan noita stoppeja joskus treenatakin. Pitää keksiä, miten tota lähtee nyt treenaamaan, niin että vauhti ei kärsi.

Liikkeestä seisominen oli sitten ihan nappi suoritus. Valmisteleva oli super, seisominen just, eikä melkein. Takasin tullessa piti ite miettiä koko ajan, että menen tarpeeksi läheltä. Ei Natta siihen mitenkään reagoinut.

Nouto yllätti mun positiivisesti. Tehtiin tällä kertaa isolla kapullalla. Tuomarin 10 metrin viiva oli mun mielestä kyllä paljon enemmän kuin 10 metriä, no anyway. Natta lähti laukalla kapulalla, nosti vauhdilla ja varmasti ja toi reippaalla ravilla takasin. Perusasento oli hieman vino. Ei näköjään kannata pingottaa tota noutoa, kun se kerran toimii. Pitää tehdä vauhtipalautuksia, jos sillä vaikka saisi palautuksetkin laukalla. No, en mä siitä mitään paineita ota. Nyt toi luovutuksen selkeesti sivulle, vaikka vino olikin. Pitää edestäpäin tulevia palautuksia naksutella. Tyytyväinen olen kuitenkin tähän. e035.gif

Kaukot olikin sitten ihan kaaos. Meni käskyllä hyvin maahan, mutta molemmat istumaan nousut oli vajaita. Pitää nyt naksutella niitä ja palkata ekasta noususta. Ei vaan toimi, niin kuin syksyllä. Sivulle istumiseen tarvisi toisen käskyn.

Lopuksi vielä hyppy. Hyppäsi hyvin, istui vasta tokalla käskyllä. Takasin käskyllä tuli hyvin hypyn kautta sivulle. Hiomista ja tarkkuutta tähän.

Kokonaisuutena tuomari kehus Nattan tekemistä ja hyvästä vireestä koko suorituksen ajan. Oli kyllä ihan super hyvä fiilis kisan jälkeen. Pientä hiomista ennen sm-kisoja, mutta ei liikaa. Treenaamista jatketaan samalla tavalla kuin tällä viikolla, niin hyvin sujuu.

Muistilista itelle

-Stoppeja kierroilla

- Noudossa vauhtinoutoja ja sitä kautta parempi palautus

- Luoksetulossa rauhaa jättämisessä

- Kaukojen istumisten naksuttelemista

- Hypyn istumisen vahvistamista ja osia erikseen

-------------------------

Äiti ja Topi kävi tänään jälkikisoissa Ylöjärvellä. Tottis 86 ja maasto 196 ja tuloksena JK1

Nyt vaan kohti avointa ja sitten sieltä näyttelyistä se tulos.