Muutto kiireistä johtuen en ole aikasemmin kerennyt viime viikon kuulumisia tänne kirjottelemaan.

Maanantaina 28.8. oltiin kattomassa Nattan kanssa epävirallisia agilitykisoja. Siinä sivussa otettiin Nattan kanssa sivulletulo harjotuksia ja ihan katsekontaktin pitämistä, vaikka ympärillä olisi häiriötä. Ihan hyvinhän tuo pikkuneiti siellä toimikin. Pihalla otettiin vielä pari kertaa putki. Putki on ainut este, jonka olen Nattalle opettanut ja Natta rakastaa putkea ylikaiken ja on menossa sinne aina kuin vaan on mahdollista.

Keskiviikko 30.8. Oltiin katsomassa epävirallisia tottis kisoja Kaarinassa. Kisat pidettiin pelolla, joten samalla oli hyvä mahdollisuus tehdä Nattan kanssa jälkitreeni niin että paikalla oli muitakin ihmisiä ja koiria. Jäljestä tein ihan normaali pituisen ja laitoin sinne taas ne kaks lelua. Aluksi Natta oli hieman ulalla, että pitääkö muka jäljestää, vaikka ympärillä muut koirat leikkii. Kuitenkin loppu jälki sujui tosi nätisti. Ensimmäistä kertaa Natta otti itsenäisesti jäljellä lelut suuhun ja tarjosi niitä mulle. Ehkäpä tää on sitten se tapa, miten rupean ilmaisun siltä vaatimaan. Kentällä otettiin vielä paikallaoloja, perusasentoja ja pieniä seuraamis pätkiä ja ihme kyllä, Natta jaksoin keskittyä ihan mallikkaasti.

Sunnuntai 3.9. otettiin sitten taas tottista ja jälkeä. Itelläni oli agility-koulutus Lapualla ja koirat olivat koko päivän mukana. Kokeilin ottaa Nattan kanssa seuraamista miniremmillä, mutta Natta ei siitä oikeen tykännyt, vaan rupesi peruttamaan. Ei varmaan kestä noin suurta painetta sittenkään. Sivulletulot rupee nyt toimimaan tosi nätisti makupalan kanssa. Taas ennen treenien alkua juostiin pari kertaa putken läpi ja sen kyllä huomaa, että Natta nauttiin siitä tekemisestä.

Muiden treenien aikana otettiin kaksi lyhyttä jälkeä. Taas huomasi sen, että Nattalla ei meinaa peltojäljellä sekä häiriön alaisena mielenkiinto tekemiseen kestään. Metsäjäljellä Natta menee nyt tosi nätisti ja jaksaa keskittyä koko ajan. Mistä johtuu?!? Toisaalta eihän me mihinkään erikoisjäljelle tähdätäkkään, vaan ihan normaalia jälkeä treenataan.

Nattan kyllä muutenkin ylitti sunnuntaina itsensä. Koko päivän se reissasi Nikken kanssa mukana ja oli tolpassa kiinni. Natta ei ruvennut yhtään haukkumaan, kiskomaan tai muutenkaan häiriköimään. Natta malttoi jopa käydä makamaan. Sen siitä huomaa, kun koiraa on kuljetettu 8 viikkosestä lähtien mukana, niin se osaa rauhottua vieraissakin paikoissa.

Eilen otettiin sitten salkkareitten aikana ihan perusasento harjoituksia. Nyt pidin koko ajan makupalan +kädet selän takana, niin Nattan oli aivan pakko käyttää omia aivoja ja miettiä mitä häneltä vaaditaan. Lenkillä otettiin sitten vielä parit luoksetulo harjoitukset ja ainakin noin kun paikalla ei ole muita koiria, niin Natta tulee luokse tosi nätisi.

Tänään aamulenkillä saatiin sitten ilmaset laukausharjotukset, kun armeijan kentällä ammuttiin. Natta ei reagoinut paukkuihin mitenkään, mikä on hyvä asia. Tietenkin me oltiin vähän kaukana, mutta tästä voidaan vaan matkaa lyhentää. Sisällä otettiin sitten TAAS perusasentoharjoituksia samallalailla, kuin eilen illalla. Nyt se toimi huomattavasti paremmin kuin eilen.

Illalla onkin sitten vuorossa ekat oikeet tottistreenit Lapualla. Saa nähdä miten neiti toimii, kun paikalla on muita ihmisiä ja koiria.