Torstaina käytiin taas vaihteeksi tottistelemassa Seinäjoella. Tällä kertaa saatiin pitkästä aikaa treeniseuraksi Heidi ja Hempukka.

Treenit alotettiin paikallaololla. Tällä kertaa en menny ollenkaan piiloon, koska kentällä ei ole ollenkaan hyvää paikaka siihen. Natta oli todella levollisesti paikalla. Yhtään ei haistellut maata, eikä paljon vilkuillut sivuille. Tosi tyytyväinen olin. Sivulle nousu oli vähän hidas. Tääkin on nyt ihan uus juttu, joten pitää sitä nyt seurailla ja katella miten se siitä edistyy.

Sen jälkeen otettiin seuraamista. Heidi toimi meille tässä liikkurina. Natta lähti alussa tosi innokkaasti ja hyvin seuraamaan. Häiriötä Natta ei suuremmin liikkurista ja muistakaan treenaajista kentällä ottanut. Muutaman kerran suorilla osuuksilla piti Natta muistuttaa, koska paikka ei pysynyt kunnolla. Muistuttelujen jälkeen oli ihan kivan näköstä ja olosta tekemistä. Täyskäännökset irtosi taas aivan liikaa. Pitää nyt ihan oikeesti ruveta tahkoamaan niitä, jotta saan niitä parempaan kuntoon. Kyllähän ne on vielä ihan hyväksyttäviä, mutta ei toi tule jatkossa pelittämään.

Seuraava treenattiin kaukoja taas niin, että Heidi toimi meille häiriönä. Eka nousu oli hyvä, mutta ekassa maahanmenossa Natta läsähti maahan, eikä enää sen jälkeen noussut ollenkaan ylös. Tämä sama toistu tokallakin kerralla. Never ever ei oo tota tehny, mutta nyt pitää jatkossakin puuttua tohon. Sen tietää, että jos kisoissa menee noin kasaan niin ei sitä sieltä ylös saa. Nyt rupeen kasvattamaan hieman matkaa ja sitä kautta tekemään vaan yhtä-kahta vaihdosta. Samalla se on valmistautumista kisoihin ja niihin ylempiin luokkiin.

Luoksetulo stopilla toimii nyt. Nattan vauhti ennen stoppia on hyvä. Nyt treeneissä ehkä inan rupesi ennakoimaan sitä stoppia, mutta pysähtyi tosi hyvin seiso-käskyllä. Stopin jälkeiseen pätkään pitää saada vielä vauhtia paljon lisää. Mutta siihen mä en nyt niin paljon kiinnitä huomiota, koska toi pysähtyminen on se juttu. Ja tottahan tuokin liike on vielä treenauksella, joten paljon voidaan vielä saada aikaan ennen kisoja.

Breikin jälkeen otettiin Nattan kanssa hieman ruutua. Aluksi patukan kanssa ruutun läpijuoksu. Ruutuun olen nyt ottanu sen ennakkosanat käyttöön ja se toimii. Käskyn jälkeen Natta ampui täysillä ruutuun ja sillä oli tosi kivaa siellä. Tokalla kerralla ei vietykkään sitä patukkaa sinne ja taas Natta lähti kovalla vauhdilla suoraan ruutuun. Seiso käskyllä pysähtys taas  tosi hyvin paikoilleen. Lopuksi otettiin vielä kerran ruutu patukan kanssa. Vähän ennen ruutua hieman hiljesi vauhtia, mutta kun tajusi että se lelu onkin siellä niin tykitti taas vauhdilla ruutuun. Tässä on ihan hyvät pohjat tehty. Helppo jatkaa tästä eteenpäin.

Tämän jälkeen kokeilttin noutoa häiriössä kokonaisena liikkeenä. Hyvin malttoi odottaa heiton jälkeen, mutta käskyllä lähti kapulalle vauhdilla. Nosto oli myös hyvä. Palautus on vielä hidas, mutta Natta tuo kuitenkin sen kapulan hyvin sivulle. Ehkä sivulletulot on hieman vinoja, mutta ne on niitä pikkujuttuja.

Seuraavaksi otettiin liikkeestä seisominen. Valmisteleva osuus oli hyvä. Seuraaminen oli just sellasta kun sen piti. Stoppi oli tällä kertaa hyvä, eikä Natta myöskään välittänyt yhtään siitä, että menin sinne taakse. Tää rupee oikeesti toimimaan, niin kuin mä haluan. Jes!

Lopuksi otettiin vielä muutamat vauhtinoudot. Ekalla kerralla Natta teki sen noudon kuten yleensäkin eli palautus oli hieman epävarma. Ekalla kerralla kapulakin tippus suhteellisen nopeesti, mutta se ei nyt ole ongelma. Tokalla kerralla vauhti oli jo huimasti parempi kuin ekalla ja palautuskin oli parempi. Kolmannella kerralla palautus tulikin sitten laukalla. Elikkäs.... Nyt treenaillaan vauhtinoutoja ja sitä kautta haen sitä nopeita palautuksia. AIkaahan meillä on tarpeeksi kisoihin nähden ja nyt jo näyttää tosi hyvältä.

Treenien jälkeen mentiin viereiselle pellolle juoksuttamaan Nattaa ja Hempukkaa. Neiti N vaan oli sitä mieltä, että ne fasaanit oli paljon kivempia joten ne leikit lopus sitten siihen.
Kiitos kuitenkin Heidille ja Hempukalle treeniseurasta! Yritetään ottaa uudestaankin tässä lähiaikoina!