Sunnuntaina illalla oli sitten vuorossa päivän toiset treenit eli bh-treeneihin suunnattiin Espoon Gigantin pihalle.

Ite jännitin sitä, että miten Natta jaksaa mennä aamun hakutreenien jälkeen. Jännitys oli kuitenkin ihan turhaa. Nattan kanssa tekeminen oli kivaa ja innokasta koko treenin ajan.

Ekaksi oli vuorossa taas perinteinen ilmottautuminen. Se on nyt viime aikoina tosi hyvin. Kun laitoin Nattan vierelle istumaan, niin Natta istui siinä maltillisesti koko ajan. Saatiin kehuja edistymisestä.

Tämän jälkeen vein Nattan paikallaoloon. Koska viime kerralla paikallaolo meni ihan surkeesti niin tällä kertaa otettiin se remmissä. Tarkotuksena oli, että päästään huomauttamaan ei-toivotusta tekemisestä. Natta meni maahan nopeasti ja jäi levollisesti paikalleen. Nyt Natta pysyi tosi nätisti maassa. Yhtään ei yrittänyt liikkua tai kuiluilla muualle. Noin 4 minuutin jälkeen kävin palkkaamassa. Sen jälkeen otettiin vielä noin 2 minuutin pätkä, jonka jälkeen palkkasin. Ainut tilanne millon Natta nousi oli, kun treenipari otti luoksetulon Nattan vierestä. Siinä vaiheessa Natta oli sitä mieltä, että hänkin lähtee myös. Natta kuitenkin oli tosi hämmentynyt, kun liinasta tuli pakote, eikä päässytkään nousemaan. Tämän jälkeen otettiin vielä noin 1 minuutin pätkä, ettei Nattalle jää sellainen olo, että sieltä saa nousta.

Paikallaoloa ruvetaan nyt treenaamaan niin, että liina otetaan pois. Liinassa taas harjotellaan niin, että joku tulee viereen huutamaan luoksetulokäskyjä ja Nattan pitää vaan kestää olla paikalla koko ajan.

Tämän jälkeen aloitettiin itse liikkeiden suorittaminen. Aluksi otettiin remmissä seuraamista ja siihen yhdistettynä henkilöryhmää. Nattan seuraaminen oli aluksi hieman löysän oloista, mutta koko ajan kun matkaa tuli lisää niin Nattan tekeminenkin parani huomattavasti. Henkilöryhmä meni nyt ihan ongelmitta eli jotain hyötyä siitä tahkoamisesta oli.

Sitten otettiin remmi pois ja sama homma uudestaan. Mun piti vaan luottaa koiraan, ettei se mihinkään lähde. Seuraaminen oli alusta lähtien sen näköstä, että tässä ollaan tekemässä asioita ihan tosissaan. Täyskäännös oli löysä, mutta niinhän se on ollut pitkälti koko ajan. Henkilöryhmä ilman remmiä meni myös tosi hyvin. Natta ei yhtään yrittänyt muita vilkuilla.


Lopuksi otin vielä liikkeestä istumisen. Tein sen taas niin kuin tiistaina treenailtiin eli käskyn jälkeen menin Nattan eteen seisomaan, jolla estetään eteenpäin liikkuminen. Ja tämän jälkeen vapautin koiran lelulle. Tämä toimi taas hyvin. Istuminen oli nopea ja Natta ei päässyt yhtään etenemään.

Ite pitää vaan muistaa ottaa treenit rennommin. Kun ite rentoudun, niin Nattakin menee paljon paremmin. Ja pitää vaan luottaa siihen koiraan, että kyllä se siellä maassa pysyy. Tohon luoksetulo-paikkaolo yhdistelmään ruvetaan nyt treenaamaan niin, että joku tulee vaan huutelemaan tänne, täällä yms. käskyjä viereen ja Nattan on vaan pysyttävä siellä. Aluksi liinassa ja sitten liinaa vaan pois ja aina palkataan onnistuneesta suorituksesta.