Lauantaina kunniaksi tein Nattan kanssa teho tokotreenit. Mentiin taas tuohon lähelle treenaamaan, mutta tällä kertaa tehtiin treenit nurmikolla, että saadaan siihenkin treeniä.

Alussa paikallaolo maaten. Natta meni hyvin maahan heti ekalla käskyllä. Ite menin noin 20 metrin päähän. Hieman Natta haisteli, mutta pysys hyvin rauhallisesti kuitenkin maassa. Paikallaolo aika oli noin 3 minuuttia eli ihan hyvin jaksoi olla pidemmänkin aikka.

Sen jälkeen otettiin paikallaolo istuen. Tätä en olekaan treenannu pitkään aikaan. Nätisti Natta kuitenkin jäi paikalle, kun lähdin liikkeelle ja hyvin pysyi 2 minuuttia paikallaan.

Seuraamiset tehtiin niin remmissä kuin ilman remmiä. Remmissä seuraaminen meni hyvin. Kontakti pysyi nätisti ja Natta jaksoi tehdä pitkänkin seuraamiskaavion nätisti. Tein paljon käännöksiä ja tempon vaihteluita ja hyvin Natta pysyi niissä mukana.

Remmittä seuraaminen meni myös ihan nätisti. Natta kuitenkin hieman jätättti. Enpäs tiiä, että mistä tuo johtuu. Voiko uudella alustalla ollut vaikutusta asiaan?!? Käännökset meni kuitenkin hyvin ja täyskäännöskin oli tiiviimpi kuin aikaisemmin.

Eteenpäin mentiin koemaisessa järjestyksessä eli seuraavana oli vuorossa liikkeestä maahameno. Tässä liikkeessä on tapahtunut paljon editysmistä. Seuraaminen ennen käskyä oli hyvä ja jätättämistä ei ollut yhtään. Käskyn jälkeen Natta meni tosi nopeesti maahan eikä hiippaillu ollenkaan. Enkä ite kattonu taaksepäin, joten luotto Nattaan on selvästi kasvanut.

Luoksetulossa Natta jäi hyvin paikalle. Menin noin 30 metrin päähän. Käskyn tultua Natta lähti liikkeelle todella vauhdikkaasti. Vaikka vauhtia oli tarpeeksi, niin Natta tuli suoraan sivulle nätisti. Sen lisäksi perusasento sivulla oli suora.

Liikkeestä seisominen meni totutusti jo todella hyvin. Eli liikkeelle lähdettäessä seuraaminen oli taas nätti ja paikkakäskyn jälkeen Natta pysähtyi hyvin. Kun palasin koiran luokse, niin Natta pysyi hyvin paikallaan ja istui nopeesti kun käsky tuli.

Sitten en malttanut olla erossa noutokapuloissa. Eli ekana tehtiin pari noutoa pikku kapulalla. En vieläkään tehnyt noutoa kokonaisena liikkeenä vaan heittelin kapulaa Nattalle ja Natta toi kapulan aina mun käteen. Kapulan tuontimatka vaihteli metristä aina 5-10 metriin.

Koska puukapulan nouto meni hyvin, niin otin riskin ja kokeilin nouto metallikapulalla. Meni kyllä yllättävän hyvin. Ekalla kerralla Natta hieman epäröi, mutta jo tokalla kerralla otti kapulan nätisti suuhun ja noi sen. Otin sitten toistoja noin 10 kpl ja ne kaikki meni. Eli nyt pikku hiljaa rupean siedättämään Nattaa metallikapulaan ja saada siihenkin lisää varmuutta.

Seuraavana oli treenivuorossa ruudun treenaaminen. Tällä kertaa olin muistanut ottaa myös tolpat mukaan. Palkkana oli pieni vihreä patukka, joka ei erottunut ruohosta. Eteenlähetyksellä Natta lähti hyvin etenemään. Ruutuun Natta meni takakautta. Vaikka Nattalla oli kiire lelulle, niin käskystä pysähtyi ja vasta luvan saatuaan meni nätisti maahan. Näitä toistoja tehtiin 3 ja kaikki menivät hyvin. Koska ruutu menee nyt ihan kohtuullisesti niin pitää ruveta lisäämään siihen lähetysmatkaa ja sitten merkin kautta ruutuun lähetystä eli seuraavaksi merkkiä treenaamaan.

Lopuksi otin vielä hyppyä. Löysin treenipaikalta vanhoja kuormalavoja, jotka oli umpinaisia ja pystyy nostettaessa sain sopivasti korkeutta. Ekat kerrat hypytin vaan Nattaa niin, että kuljin ite vierellä. Sitten vaikeutin asiaa ja Natta hyppäsi niin, että patukka oli toisella puolella ja Nattan piti itse lähteä eteenpäin. Toistoja tehtiin noin 10 kpl ja sen jälkeen poistin patukan toiselta puolelta. Käskyllä Natta hyppäsi kuitenkin hyvin. Vielä en pysäyttänyt Nattaa toisella puolella vaan hypyn jälkeen palkkasin patukalla. Hyppy meni yllättävän hyvin ekaksi kerraksi. Saatiin hyviä treenejä tästäkin.

Ennen kisoja en nyt opeta uusia liikkeitä, vaan pyrin tekemään hauskoja ja helppoja treenejä. Ja sellaisia treenejä, että saataisiin vaan onnistuineita suorituksia. Kisojen jälkeen sitten panostetaan enemmän avon ja voittajan liikkeisiin.