Koska tokoura on kerran korkattu, niin mitä turhia sitä pitämään pitkää taukoa. Lauantaina suunattiin Nattan kanssa tokoilemaan Pyhtäälle. Äiti tuli viikonlopuksi käymään ja lähti kisoihin henkiseksi tueksi ja avuksi.

Paikapäälle kun päästiin niin käytiin koirien kanssa pienellä käppäilyllä ja sen jälkeen olikin jo paikallaolojen aika.

Tuloksena kisoista oli 184,5 pist 1-tulos KP ja sij. 1 Tuomarina oli Harri Laisi

Osa-alue pisteet:

Luoksepäästävyys 10 (10 pist.)
Paikallaolo 10 (30 pist.)
Remmissä seuraaminen 8 (16 pist.)
Remmittä seuraaminen 8,5 (34 pist.)
Liikkeestä maahanmeno 9,5 (19 pist.)
Luoksetulo 9,5 (28,5 pist.)
Liikkestä seisominen 10 (20 pist.)
Hyppy   9 (18 pist.)
Kokonaisvaikutelma  9 (9 pist.)

Ekana oli siis vuorossa luoksepäästävyys. Ite ehkä jännitin tätä kaikkein eniten, koska viimeksi ei mennyt ihan putkeen. Tuomari tuli kuitenkin tällä kertaa todella varmasti, ei yhtään hidastanut ja tuli vielä hieman koiran sivulta. Natta istua tapitti vieressä koko ajan. Ei yhtään ollut sen oloinen, että olisi peruuttanut tai halunnut lähteä tilanteesta pois.

Toisen sitten paikallaolo. Natta meni nopeasti maahan ja jäi hyvin paikalleen. Alussa oli varsin levollisesti paikoillaan. Jossain vaiheessa päärupesi heilmaan ja Natta haisteli maata ja teki muita rauhottavia eleitä. Noin 1 min kohdalla Natta meni lonkka-asentoon. Ei kuitenkaan noussut tai tehny muutakaan ihmeellistä. Natta nousi myös hyvin ylös heti ekalla käskyllä.

Tämän jälkeen vein Nattan autoon, koska oltiin suoritus vuorossa vasta ihan lopussa. Vasta kun meitä edellinen koira oli suoritus vuorossa niin hain Nattan autosta ja hieman leikin sen kanssa, mutta muuten vaan oltiin ja ihmeteltiin.

Sitten olikin jo yksilöliikkeiden aika. Ekana siis remmissä seuraaminen. Natta lähti ihan ok liikkeelle. Seuraaminen oli hieman löysää, mutta paljon parempaa kuin viimeksi. Noin 15 askeleen jälkeen tuli pysähdys, jossa Natta hyvin korjasti suoraan. Sen jälkeen jatkettiin matkaa ja tuli käännös vasemmalle. Käännöskin oli paljon parempi kuin viimeksi. Nyt lyhensi omaa askelta ennen käännöstä ja näin en jyrännyt koiraa. Käännöksen jälkeen oli melkein heti juoksu-osuus. Tässä Nattan taas korjasi seuraamisen tiiviimmäksi. Juoksu-osuuden jälkeen oli oikeelle käännös, jolloin mentiin ihan maneesin seinän vieressä. Se ehkä hieman Natta ahdisti, koska kontakti tipahti täysin pois ja seuraaminen oli enemmin "sunnuntai kävelyä". Tämän jälkeen tuli täyskäännös ja perusasento, jossa Natta taas hienosti korjasi tiiviiksi.

Sen jälkeen remmittä seuraaminen. Kaavio oli sama, mutta nyt se tehtiin toisin päin. Alku oli taas hyvä, juoksuosuudessa Natta selvästi skarppasi taas ja se olikin hienoa seuraamista. Seinän vieressä mennessä seuraaminen oli parempaa, mutta ei se vieläkään ollut sitä normi Nattaa.

Sen jälkeen liikkeestä maahameno. Natta lähti nätisti liikkeelle. Käskyn jälkeen ei edennyt eteenpäin, mutta maahanmeno oli hidas (mun mielestä). Hyvin nousi ylös ekalla käskyllä.

Luoksetulo oli myös hyvä suoritus. Siinä vaiheessa kun kävelin pois päin Natta haisteli maata. Käskystä tuli kuitenkin todella vauhdikkaasti suoraan sivulle.

Liikkeestä seisominen olikin sitten ihan nappisuoritus. Seuraaminen ennen oli hyvää ja käskyn jälkeen Natta pysähtyi kuin seinään. Nätisti käskystä myös perusasentoon.

Lopuksi vielä oli hyppy. Hypylle mentäessä Natta yritti varastaa sinne, mutta onneksi sain sen kiellettyä. Videolta näkyi, että mun käsi hieman heilahti ja Natta varmaan luki sen käskyksi. Tästä sekoilusta huolimatta Natta kuitenkin lähti hyvin ekalla käskyllä hyppäämään. Ite kuitenkin unohdin antaa paikkakäskyn heti (joku odotti liikkeenohjaajan lupaa) :), jonka seurauksena Natta oli todella kaukana hypystä. Hyvin kuitenkin pysähtyi. Perusasento oli hyvä.

Nämä oli ihan ok kisat. Vieläkään ei ollut ihan normi Nattaa, mutta paljon parempi kuin viimeksi. Nyt saatiin kisat videolle, joten näki itekin mitä siellä tehdään. Äitiltä saatiin paljon vinkkejä, mitä tehdä ennen BH-koetta.

Nyt sitten keskitytään BH-kokeeseen ja joulukuussa mennään kokeilemaan sitä vikaa 1-tulosta alosta. Tammikussa ennen maalimalle lähtöä olisi vielä tarkotus mennä avoimeen.