Oltiin tänään äitin mukana agilityhallilla ja pakkohan tilaisuutta oli käytettävä hyväkseen ja treenattava Nattan kanssa viimisen kerran ennen lähtöä.

Treenit alotetiin pihalla pitkällä seuraamisella. Tällä kertaa Natta oli tosi hyvin mukana, eikä viime kertasesta poikittamisesta tai edistämisestä ollut tietoakaan. Kontakti pysyi hyvin koko ajan, vaikka häiriötä oli ympärillä kovasti. Kahden askeleen siirtymiset sivuille meni hyvin, mutta taaksepäin siirtyessä Natta ei vielä osaa tehdä niin kuin haluan.

Seuraavana otetiin sitten liikkeestä maahanmeno. Ekalla kerralla Natta meni vauhdikkaasti maahan, eikä yhtään hiipinyt käskyn jälkeen. Tokalla kerralla kun otin, niin maahanmeno oli todella hidas. Enpä tiiä, että mistä tuo johtuu, mutta en viittinyt sitä nyt lähteä korjaamaan.

Hallissa sisällä otetiin paikallaolo ja taas häiriötä oli todella paljon. Natta kuitenkin malttoi pysyä nätisti paikallaan. Noin 3 minuutin kohdalla meni vasta lonkka-asenoon, jonka menin sitten heti korjaamaan.

Treeneissä saatiin olla muille häiriökoirana. Nattan tehtävänä oli vaan istua nätisti paikallaan ja pitää kontakti, kun muut kävelevät ympärillä. Hyvin neiti Nöö malttoi pitää kontaktin. Vasta loppu vaiheessa muut koirat rupesivat enemmän kiinnostamaan. Sen huomasi hyvin, että jos toinen koira haukkuu niin Nattan keskittyminen selvästi häiriintyy siitä. Pitääpä tehdä enemmän harjotuksia haukkuvien koirien kanssa.

Lopuksi otetiin vielä nouto kerran. Natta meinasi alussa heti karata kapulalle (mikä on tässä tapaksessa hyvä juttu). Malttoin kuitenkin odottaa käskyä ja käskyn jälkeen syöksyi innolla kapulalle. Hieman otti äitisti häiriötä, joten kapula ei noussut heti. Toisella käskyllä kapula kuitenkin nousi ihan nätisti, mutta palautus oli hidas.

Lopuksi vielä tehtiin jee-jee kivaa eli otettiin vähän agi-esteitä. Jo aikasemmin otettiin a-estettä ja Natta yllätti positiivisesti. Huhtikuussa kokeiltiin kontakteja patukan kanssa menetelmällä 2 on- 2 off. Natta muisti sen ja jäi ite nököttämään kontaktille ja odottamaan patukkaa.

Lopuksi siis otettiin Nattan kanssa pari kertaa putkea ja Natta taas syöksyi putkeen tavalliseen tapaan. Sen jälkeen kokeiltiin hyppy-putki yhdistelmää matalalla hypyllä. Tälläkin kertaa vauhti oli aivan mahdoton. Lopuksi vielä hyppy-putki-hyppy ja sekin meni ihan tajuttomalla vauhdilla. Nattasta selvästi näkee, että se nauttii agilitystäkin. Vielä kun löytäisi neidille hyvän ohjaajan, niin voisi treenaamisen alottaa kunnolla.

Nyt jäädään tauolle ja palaillaan taas joskus kesällä.