Edellinen viikko ollaan pyhitetty lähes kokonaan ruudun treenamiseen. Tarkotuksena saada ruutu kisakuntoon.

Maanantaina EPK:n treenit Nurmijärvellä. Nattan kanssa leikittiin ja tehtiin esteitä. Esteiden kanssa ei mitään ongelmaa. Nyt tehtiin se päätös, että hyppy nostetaan vakioksi eli metriksi tai yli, jollon Natta ei tee "tokohyppyjä", vaan oppii ponnaamaan oikein. Siinä sitten matalat hypyt on helpompia tehdä.

Tiistaina käytiin tekemässä esineruutu pitkästä aikaan. 20x15 kaistale, jossa kolme esinettä kaksi takana ja yksi edessä. Mä en tiedä, mitä tässä on tapahtunu, mutta toimii. Kolme pistoa ja kolme esinettä. Ei mitään ongelmia, ei vauhdin hiipumista. Nyt kasvatetaan pituutta. Mutta jos sitä taas aktivoituis ja yrittäis kerran viikossa käydä esineruudunkin tekemässä. Myöhemmin illalla  Kirsin kanssa Keravalla. Taas hyvät häiriötreenit. Nattalle ruutua ja p-olo. P-olossa no problem. Ruudussa ekalla näki kun Kirsi vei palkat. Tokalla ei nähny ja seuraavilla siellä ei sitten ollutkaan mikään. Tykittää hyvin ruutuun ja tolpat ei aiheuttanu ongelmia. Oli kuitenkin monesti hakemassa super palkkaa, joten purkki on nyt pannassa tai vaihtoehtoisesti tulee aina multa. Testataan, miten käy.

Keskiviikkona CB:n treenit Maunulassa. Nattalle ruutua (yllätys), hyppynoutoa, kaukoja, seuraamista käskytettynä, liikkeestä istuminen ja p-olo. P-olossa Natta reunassa ja Sumu vieressä. Ihan nätisti se siellä oli, mutta ryökäle oli menny lonkka-asentoon. Ei ole tota tehny pitkään aikaan. Enkä edes tiiä, että missä vaiheessa oli menny. Hope so, ei toistu.  Liikkeestä istuminen oli nyt hyvä. Seuraaminen tehtiin Lauran käskyttäessä. Alussa oli löysä, mutta skarppasi hyvin. Askelsiirtymiset oli hyvät. Hyppynouto oli hyvä. Se nyt näyttää sujuvat. Kaukoissa tehtiin läheltä kaikkia vaihtoja, jolla vahvistetaan oikeeta tekniikkaa. Pitää vaan muistaa, ettei ahnehdi liikaa, jottei tekniikka kärsi. Ruutua Lauran avustaessa. Ekalla näki kun palkka "vietiin", tokalla - neljännellä ei nähny ja vikalla siellä oli. Hyvin se sinne ampus. Ruoho oli vaan niin pitkää, että pallon lentässä se helposti hukkus. Tokassa osassa tehtiin maahanmenoja ruudussa ja ne oli hyvät.

Kotona olen nakustellu kaukoja. Nyt kun noita maahanmenoja ollaan tahkottu, niin Natta tarjoo sitä joka paikassa ja joka vaiheessa. Seisominen on sama kuin maahanmeno yms. Iltaruoalla tekee hyvän maahanmenon ja uloslähdettäessä hyvä istumisen.

Perjantaina sienestys lenkin lomassa tein Nattalle u-jäljen. Nattanhan kanssa ei jäljestetä, mutta pakko oli kokeilla. Jälki ajettiin heti sen jälkeen, kun olin sen tallonu. Vauhtia oli enemmän kuin laki sallii, mutta jäljellä pysyttiin koko ajan. Pitäisköhän tätä ruveta tekemään ihan omaksi iloksi.

Lauantaina oltiin kattomassa Hupin tokokisoja. Kehitystä on kyllä tapahtunu, sitten viime kerrna kun kisoissa näin. Kisoissa törmäsin myös Caran Rosso veljeen ja kyllä ne sisarruksiksi tunnistaa.

Sunnuntaina aluksi Purinalla kääntymässä. Siellä ei ollut ketään tuttuja kisaamassa, joten suunta Tuomarinkartanoon Katin ja Geenan tokokisoja kattomaan. Kyllä siitä löytää vaan motivaatiota, kun käy noita kisoja kattomassa. No, anyway. Iltapäivällä kävin sitten pilaamassa Nattan tunnarin kokonaan. Eli kasa ja oman piilotusta. En tiiä mistä johtus, mutta Natta ei ykisn kertasesti tehny töitä niin kuin haluaisin. Siitä sitten mulla meni hermot (mitä ei sais mennä). Tajusin onneksi lopettaa siihen.

Tätä menoa me ei koskaan päästä kisoihin. Tunnari on niin pahasti kesken, johtuen siitä etten osaa sitä opettaa. Toisaalta niin kuin äiti sanos, että jouduinhan mä tekemään noudonkin kanssa ihan tuhottomasti töitä ja nythän se toimii tosi hyvin. Eli pitää löytää se oikee treenimetodi ja edetä rauhallisesti (mikä on mulle todella vaikeeta).
Sisällä piilotettiin omaa ja makupaloja, jotta sisällä toimmista saadaan iloisemmaksi ja nenä toimisi myös siellä. Samalla pyrin sisäänajamaan uutta käskyä. Nyt ainakin nenä toimi ja Natta oli tosi innoissaan hakemassa sitä omaa. Tehdään tätä joka päivä seuraavan kolmen viikonajan, joten eiköhän se siitä rupee sujumaan.

Tämän vuoden voittajan kisa saadaan varmaan unohtaa. Mä en millän ehdi saamaan liikkeitä siihen kuntoon kun mä ne haluaisin. Keskeneräsenä me ei sinne lähdetä sähläämään. Tokihan joulukuun suhteen pidetään takaportti vielä auki, mutta tosi epätodennäköseltä se näyttää, varsinkin kun juoksut tulee sotkemaan kuvioita piakkoin.

Natta on tällä hetkellä karvatonta mallia. Tokokisoissa tuomarikin sanos, että tuohan on ihan karvaton belgi. Ei kai?!?  Miten niin Natta on pudottanu karvat?!?