Tiistaina oli sitten vuorossa hakuryhmän treenit Perkkaan kentällä. Koko illan ajan tuli kaatamalla vettä ja kauhulla odotin Nattan treenejä. Mutta Nattapa yllätti todella positiivisesti.

Aluksi tahosimme ilmottautumista sekä henkilöryhmää. Ekalla kerralla, kun oltiin menossa ilmottautumaan Natta veti kohti. Sain neuvon kääntyä takasin ja vasta kun tultiin nätisti mentiin tervehtimään. Itse tervehtimiset meni hyvin. Natta istui nätisti sivulla, eikä yrittänyt ollenkaan hyppiä. Ekan kerran jälkeen otettiin pienet seuruut ja sen jälkeen uusi ilmottautuminen. Tämäkin meni tosi nätisti. Jotain edistystä tohon on oikeesti tapahtunut.

Sen jälkeen seuraamista ja henkilöryhmää. Remmissä seuraamisessa Natta aluksi jätätti hieman ja jouduin sitä hieman muistuttamaa. Sain kuitenkin moitetta, että käytän liikaa remmiä noissa pakotteissa. Eli koira kuulemma osaa homman, mutta ohjaaja pilaa koiran suorituksen. Remmissä henkilöryhmä meni ihan hyvin. Ekalla kerralla Natta yritti käydä moikkaamassa ihmistä, mutta kahdella muulla kerralla saatiin ihan rauhassa kävellä henkilöryhmän läpi sekä tehdä kaheksikko.

Jouduin sitten ottamaan Nattan irti, etten vaikuttaisi sen tekemieen niin paljon. Eli sama homma tehtiin tällä kertaa ilman remmiä. Seuraaminen ilman remmiä oli paljon parempi kuin remmisä. Seuraamisessa tehtiin noin 40 askeleen suorat edestakasin. Välillä kontakti hieman tippui, mutta se johtui kovasta sateesta. Täyskäännös meni hyvin. Nyt se oli sellanen kun haluan sen olla. Henkilöryhmä meni remmittä paljon paremmin kuin remmin kanssa. Natta ei yhtään yrittänyt ottaa kontaktia muihin vaan seurasi nätisti vierellä.
Sitten piti näyttää joku jäävä liike ja tehtiin liikkeestä istuminen, koska se on eniten vaiheessa. Aluksi tehtiin niin kuin ollaan ite treenattu ja yllätys.. Natta meni suoraan maahan (koska se on vahvempi). Sen jälkeen treenattiin niin, että käskyn jälkeen ite pysähdyn. Tämän tarkoituksena oli saada Natta pysähtymään heti, ilman hiipimistä. Pysähdyksestä huolimatta Natta hieman hiippaili, joten kokeiltiin niin että menin Nattan eteen seisomaan käskyn jälkeen. Näin saatiin estettyä Nattan eteneminen. Tuo taktiikka toimi hyvin. Etenemisen stoppaamisen lisäksi istumisesta tuli paljon nopeampi.
Kotona Nattan kanssa kannattaa kuitenkin treenata nopeampia istumisia. Eli mitä nopeammin istuu sitä nopeammin tulee pallo. Kokeiltiin noita pari kertaa kentällä ja siinä jo huomasi edistystä.

Luoksetulo oli seuraava "tahkottava" asia. Aluksi taas näytettiin miten se normisti tehdään. Natta jäi hyvin paikalleen ja istui siellä. Käskystä lähti hyvin tulemaan. Vauhti oli parempi kuin aikaisemmin, mutta vielä se saisi olla nopeampi. Eteentulo oli suora ja tarpeeksi lähellä. Sitten ryhdyttiin tekemään nopeampia luoksetuloja. Elikkäs... Treenit tehtiin lyhyellä matkalla, kun Natta oli noin puoli matkassa niin ite rupean hieman peruuttamaan ja kun Natta on ihan luona ja edessä (ei kuitenkaan istumassa) niin pallo lentää ja Natta saa lähteä perään. Näitä treenejä tehtiin kolme ja sen jälkeen kokeiltiin normi luoksetulo. Luoksetulo oli paljon paremi ja nopeampi nyt kuin ennen noita treenejä.

Treenien jälkeen pohdin tota Nattan hitautta eteentultaessa. Koska Nattalla on tottispuolella sivulle tulo todella vahva, niin natta ei "tykkää" eteentulemisesta. Eteentulemisestä pitäisi nyt saada tehtyä iloisempi ja mukavampi asia. Niin että siihen on kiva tulla. Nyt on kuitenkin tekniikka hallussa.

Lopuksi otettiin vielä eteenlähetys. Nattan patukka vietiin noin 40 metriin, niin että Natta ei nähnyt sinne. Ekalla lähetyksellä Natta lähti mutta ei mennyt tarpeeksi pitkälle. Tämä johtui siitä, ettei olla tehty noin pitkiä matkoja vielä. Sen jälkeen Kati (kouluttaja) kävi nostamassa patukan kerran ilmaan ja sen jälkeen lähetin Nattan, niin johan neiti lähti vauhdikkaasti patukalle.

Tota eteenlähetystä meidän kannattaa kuulemma treenata jo pidemmillä matkalla ja niin, ettei Natta tiedä että se palkka on siellä.

Kokonaisuuten treenit meni TODELLA hyvin. Natta ei sateesta välittänyt ollenkaan. Erityistä kiitosta saatiin suorista perusasennoista ja nätistä seuraamisesta. Kuulemma Nattalla on ihan hyvät mahdollisuudet päästä BH-koe läpi.