Maanantaina tuli taas Nattan kanssa sellanen treenaus into, että oli pakko päästä tekemään jotain.

Koska iskällä oli agitreeneistä tauko niin mentiin harjottelemaan uuteen paikkaan eli hallille. Otin myös Tempon mukaan, että saisin treenata sen kanssa myös. Aluksi juoksutin koiria vapaana. Samalla tein hyviä luoksetulo harjotuksia. Oli tosi mukavaa, että Natta malttoin tulla luokse, vaikka olikin leikkikaveri. Eli tässäkin on onneksi edistystä tapahtunu. Aina luoksetultaeesa palkkasin Nattaa patukan kanssa, mikä näyttää ainakin nyt toimivan.

Opetin Nattalle myös että käy käskystä kiinni patukkaan. Aika nopeasti neiti näytti sen oppivan. Toivottavasti tästä vaan olisi hyötyä myös tulevaisuudessa. Suojeluunhan Nattasta ei ole, mutta kyllähän sitä ihan omaksi iloksi voisi treenata.

Sitten hallilla aluksi otettin putkea. Otin putkeen lähetyksiä erikulmista ja eri etäisyyksiltä ja sen lisäksi myös takaaleikkauksia. Natta osasi jo hakea putkea ite lähietäisyydestä. Ja vauhtia on kyllä tullu huimasti lisää. Takaleikkaukset putken kanssa onnistui tosi nätisti. Kyllä Natta on lupaava agilitykoiran alku, vaikka niin ei ollut tarkotus.

Sitten taas luoksetuloharjoituksia. Tempo toimi haukkumalla loistavana häiriötekijänä. Aluksi Nattalle oli tosi suuri onglema malttaa olla paikoillaa, kun Tempo riekkui ja hakkui. Lopuksi neiti malttoi pysyä paikallaan. Matkana en ottanut mitenkään pitkään, mutta ajallisesti pidensin paikallaolo aikaa. Varsinaista luoksetuloa en ottanut, vaan kokeilin aivan uutta tekniikkaa. Kun Natta tulee luokse, niin lähdin peruuttamaan hieman taaksepäin. Tämä toimi hyvin ja tällä kertaa Natta tuli suoraan luokse, ilman sitä tyyppillistä kaarretta oikealle. Lopuksi vielä palkkasin patukalla.

Sitten taas paikkaoloharjotuksia. Tämä ei tuota mitään ongelmia tällä hetkellä. Toimii.. Nyt vaan pitää aikaa pidentää. En oel vielä vaatinut Nattalta maasta istumaan nousemista, vaan palkkaan sen tässä vaiheessa paikallaolosta. Maasta istumaan nousemisen opetan sitten aivan erikseen.

Lopuksi vielä epätoivoiset seuraamis yritykset. Patukan kanssa tämä toimi paljon paremmin kuin makupalan kanssa. Ehkä mä siirryn tohon lelulla ja patukalla palkkaamiseen kokonaan.

Viikonpäästä ollaan menossa kasvattajan järjestämälle leirille ja odotan saavani sieltä vinkkejä ongelmiin ja muutenkin hyviä koulutus apuja.

Tänään illalla ollaan menossa treenaamaan Johannan ja Alli-belgin kanssa Kupittaalle. Aivan uusi paikka ja toisaalta toinen koira häiriötekijänä.