Maanantaina mentiin Nattan kanssa kentälle pitämään hauskaa. Tarkotuksena oli ottaa noutoa sekä kontaktiesteitä.

Alotettiin siitä noudosta. Aluksi tehtiin perus nostot maasta. Nää oli kyllä tosi hyviä ja innokkaita. Huomattavaa parannusta on tapahtunut. Tämän jälkeen kapula noin 15 metrin päähän ja kun Natta nosti kapulan maasta niin palkka tuli patukalla. Jo muutaman toiston jälkeen Natta juoksi vauhdilla kapulalle ja nosti vielä nopeemmin. Jes! Tätä ollaan haettu.

Tämän jälkeen vielä otettiin nopeita palautuksia eli Natta nosti kapulan ja lähti liikkumaan sen kanssa. Reippaasta tulosta lensi patukka. Tässäkin muutaman toiston jälkeen nopeus oli aivan erilainen kuin aikaisemmin.
Nyt käydään tekemässä tälläsiä treeneja. Ens viikolla lisätään nosto treeneihin häiriötä ja yritän saada saman varmuuden. Lenkkien jälkeen ollaan muuten käyty aina hakemassa kapula autosta ja Natta on saanut kantaa sen kotiin. Ei mitään ongelmia, eikä mitään yritystäkään tiputtaa sitä maahan. Nyt en vaan saa pilata tota. Kisojen jälkeen rupeen Nattaa siedättämään noihin isompiin kapuloihin. Ennen sitä en niihin kajoa.

Treenit siis jatkuivat tästä kontaktien treenauksella. A:n kontakti meni prefect. Natta meni vauhdilla, juoksi loppuun ja pysähtyi päähän. Puomilla Natta oli aluksi hieman epävarma, mutta yhden yrityksen jälkeen puomikin rupesi sujumaan kunnolla. Sama kontakti menetelmä toimii jo puomillakin.
Lopuksi vielä keinu. Vielä en anna keinun paiskautua maahan vaan lasken sen. Hieman Natta on epävarma siitä. Hyvin kuitenkin voitti pelkonsa ja keinukin on ruvennu toimimaan.

Treenimäärään nähden Nattan kontaktit ovat hyvässä kunnossa. Vielä kontaktit tehdään vaan remmissä ja näin jatketaankin vielä pitkään. Nyt käydään niitä vielä treenaamassa ja sitten siirrytään keppien treenaukseen.

Niin, eihän siitä agilitykoiraa pitänyt tulla!