Viime viikon hakutreeneistä unohdin kirjottaa, enkä nyt paljon niistä muista joten jääköön väliin. Sen verran muistan, että tauon jälkeen treenit oli yhtä kaaosta eikä siitä tekemisestä tullut yhtään mitään.

Torstaina oli sitten vuorossa "syksyn" toiset hakutreenit ja tällä kertaa mentiin Nuuksioon. Maastoltaa paikka oli hyvä, suht tasainen metsä, mutta loivaa kalliota ja sopivan tiheää metsää. Natta oli tällä kertaa suoritus vuorossa toiseksi viimeisenä. Toisaaltahan tuo oli hyvä juttu (harjottelun kannalta), mutta toisaalta Natta ehti kiihtymään autossa todella paljon. Tuon kiihtymisen huomasi hyvin siitä, että kuulin metsään saakka kun Natta haukkui autossa.

Nattalle tehtiin varsin perinteinen treeni eli etukulmat. Tavoitteena oli saada aikaseksi suorat, hyvät pistot.

Odotellessa, että edellinen koira teki omaa treeniään niin Nattan kanssa lähinnä käveltiin tietä edestakasin ja hieman otettiin tottista. Yhtään ei jääty odottamaan tai yritettykään mennä metsään päin. Aina kun vähänkin käveltiin metsään päin niin Nattalla tuli neliveto päälle ja kiirus töihin.

Lopulta kun Natta metsään pääsi, niin into oli todell akova. Koira irti ja saman tien Nattalla oli nenä pystyssä oikeaan suuntaan. Siitä sitten lähetin samantien, koska näin että koira tietää mihin mennä. Siitä tulikin suora ja hyvä pisto maalimiehelle. Maalimiehellä Natta jopa viihtyi paremmin kuin aikaisemmin. Kutsusta Natta tuli taas nätisti luokse ja ite yritin olla mahdollisimman paljon koskematta koiraan, ettei Nattan vire siitä latistuisi.

Toiselle maalimiehelle lähetys tehtiin pienen mäen alta. Lähetin Natta ehkä hieman liian hätäseen ja koira ei ollut hajulla vielä. Sitten koira luokse ja uudet viritettelyt. Toisella lähetyksellä Natta lähti, mutta into ei ollut niin iso kuin ekalla. Sinne maalimiehelle se kuitenkin upposi todella nätisti. Ja taas tuli käskystä todella nätisti luokse.

Lopuksi vielä tehtiin treeni, missä maalimiehet lähtivät piiloon seuraavalle koiralle ja Natta näki ne. Näin Nattalle jäi sellänen into ja mielikuva, että sinne jäi vielä jotain etittävää. Koko matkan takasin autolle Natta oli menossa innolla takasin metsään. ;)

Nyt metsässä luoksetulot on kunnossa, niin ongelmaksi on muodostunut toinen pisto. Eli ekan jälkeen Nattalla on sellanen mielikuva, että nyt on työt tehty eikä siellä enää mitään ole. Pitäis saada samanlainen into niinhin myöhempiin kuin mitä ekassakin on.
Seuraavalla kerralla kokeillaa niin, että Natta ei saa sinä päivänä ruokaa ennen treenejä vaan päivän ruoka tulee hakumetsältä. Ja katotaan miten toimii. Jos samat ongelmat vielä jatkuu, niin sitten mietitään uudestaan, että miten edetään.