Torsaina töiden jälkeen otettiin tämän viikon tottistreenit tossa Metsäntutkimuslaitoksen pihalla. Tarkotuksena oli keskittyä liikkeestä maahanmenoon ja seuraamiseen, mutta kyllä me muutakin tehtiin.

Paikka oli sinäänsä hyvä, koska häiriötä oli koko ajan (ohi menevät koirat, lapset ja polkupyörät). Tämä vaati Nattalta hyvää keskittymistä ja se onnistus.

Ekana otettiin remmissä seuraamista. Seuraaminen oli tosi nättiä. Nattan paikka pysyy nyt paljon paremmin kuin aikasemmin. Täyskäännös oli paljon tiiviimpi kuin mitä aikasemmin. Eli edistystä on tapahtunut. Oikeelle käännös oli hyvä (niitä mä unohdan yleensä tehdä) ja vasemmalle käännös menee jo ihan rutiinilla. Pitäis vaan itelle kehitellä noihin käännökseen joku tekniikka, että Natta tietäisi että nyt käännytään. Tällä hetkellä me tulee vähän yllättäen.

Seuraavana oli vuorossa remmittä seuraaminen. Alussa Natta hieman jätätti seuraamisessa, mutta hyvän pätkän ja palkkaamisen jälkeen seuraaminenkin oli tiivistä ja nättiä. Natta pystyi nätisti pitämään oikean paikan ja kontaktin. Vielä kun ite luottaisi tuohon koiraan, että se oikeesti osaa sen eikä painostaisi liikaa. Käännöksen ilman remmiä on väljemmät kuin remmissä, mutta ei nekään huonoja ole. Pitää vaan tehdä toistoja, toistoja ja toistoja.

Seuraavaksi oli treenivuorossa jäävät liikkeet eli liikkeestä maahan ja seisominen. Maahanmenossa Nattan kanssa on ollu ongelma, että Natta hiippailee käskyn jälkeen ja maahanmeno on hidas. Tällä kertaa testailin, että miten Nattaa pitää käskyttää että nopetutta tulisi lisää ja vastaavasti hiippailut jäisi pois. Taisin onnistua löytämään sen oikean tavan, koska sen jälkeen ja hyvin palkkausten ansiosta heti käskyn saatuaan Natta lysähti suoraan maahan, eikä hiippaillu ollenkaan. Nyt vaan jatketaan noin treenaamista ja toivon, etten pilaa sitä enää uudestaan. Liikkeestä seisominen on ihan varma liike. Nyt luotin koiraan niin paljon, että en kääntyny katsomaan ja hyvinhän se siellä pysyi ja pysähtys heti.

Lopuksi otettiin vielä pari eteenlähetystä ja ruudun pysäytystä. Eli ekaksi ihan normit eteenlähetykset. Matka oli ehkä noin 20-30 metriä. Natta lähti tavan mukaan tosi innokkaasti ja vauhdikkaasti. Vielä en käskeny sitä maahan. Toisella kerralla sama juttu ja toimi hyvin. Sen jälkeen päätin kokeilla lähetyksen, jonka jälkeen pysäytys käsky (eli paikka) ja sen jälkeen vapautus (vieläkään en käskeny maahan). Natta lähti innokkaasti lelulle (joka oli ruohon alla piilossa), paikka-käskyllä pysähtys kuin seinään ja vasta käskyn saatua otti lelun. Eli noin ruvean nyt ruutua rakentamaan pikkuhiljaa. Tolpat pitäis muistaa vaan ottaa seuraavalla kerralla mukaan ja testata niitä.

Natta on nyt ilmotettu kahteen tokokisaan. Pitäisi ruveta enemmän ottamaan luoksetulon pysäytystä ja kaukoja, että ne saataisiin kunton. Muuten on avon liikkeetkin suht hallussa. Niin paitsi se nouto. Huomenna kokeillaan sitä bh-treeneissä. Mutta nyt kun olen kertonu taas meijän ongelman, niin ongelma on se, että Nattalla on "kapula-kammo". Joku siinä kapulassa on niin yök, ettei se enää ole niin ihana. Ai niin, pitäis varmaan niitä kisoja varten ruveta hyppyäkin ottamaan. Tossa pihalla on hyvä aita ja kotona on treeni este valmiina. Sen vaan usein unohtaa. :)