Aika menee niin vauhdilla, etten yksinkertasesti ole ehtiny/jaksanu kirjottaa tänne. Josko tähän nyt sais jonkinlaisen koosteen muutamasta viime viikosta. Tänä aikana on tapahtunu niin positiivisia kuin negatiivisiakin asioita.

Topi oli ja meni. Ihan kivaa oli kyllä kahden koiran kanssa oleminen, pienestä ääntely episodista huolimatta. Sekin onneksi saatiin järjestykseen. No, tänään aamulla sitten kuulin kun naapurin koira metelöi yksin ollessa, saa nähdä tullaanko siitä mulle sitten valittamaan. Yhtenä aamuna kuvasin Nattan tekemisiä yksin ollessa ja viisi minuuttia mun lähdön jälkeen video kävi tosi tylsäksi, kun Natta nukkus sohvalla. Että näin meillä...

Pentueeseen johon mulla oli varaus narttu pennusta, ei syntyny kuin 2+3. Alustavasti mulle oli sitten siitä varattuna tervu uros, mutta pitkien pohdintojen ja miettimisten jälkeen jouduin kieltäytymään. Järki sanos toista ja mieli ja sydän toista. Päätös ei ollu ollenkaan helppo ja moneen kertaan piti laittaa hyvät ja huonot puolet ylös ja miettiä asiaa kokonaisuutena. Nyt vaan odotetaan sitä must-pentuetta. Pennun otto kyllä siirtyy kauemmaksi, mahdollisesti ens vuoteenkin jos sitä oikeeta ei satu löytymään. Varmaan jatkossakin suuntaan ulkomaiden suuntaan (mahd. Ranska/Hollanti) tai sitten Suomessa yks tietty pentue. Mutta katellaan.

Natta on ollut nyt reilun kuukauden sairaslomalla/tauolla. Kuten jo aikasemmin sanoin, niin Natta oli kovasta talvesta johtuen tosi jumissa. Hieroja sai paikat auki ja kuvittelin, että homma rupeis sujumaan sen jälkeen. Natta kuitenkin oli vielä kipee, joten kiikutin sen eläinlääkärille. Ortopedi tutki kaikki mahdolliset paikat. Natta ei reagoinut mitenkään lonkkiin, polviin tai kyynäriin, mutta selkään reagoi. Vielä ei kuvattu, koska halutaan aluksi sulkea pois tulehduksen/revähdyksen mahdollisuus, mutta jos mitään muutoksia ei tapahdu, niin sitten selkä kuvataan. Onneks Mariaa pystyy helposti konsultoimaan näissä asioissa.

Yhdet tottistreenit ollaan käyty pitämässä Leppävaarassa Marian kanssa. Nattan seuraaminen oli ihan hyvää ja askel siirtymiset oli Mariankin mielestä paljon paremmat. Metalli oli ihan jees, vaikka Nattan mielestä se on vielä ihan yök. Mutta pikku hiljaa.

Yhdet hakutreenit ehdittiin käymään ennen eläinlääkärikäyntiä. Näiden treenien jälkeenhän Natta rupesi kipuilemaan sitä selkää. Ne treenit meni vähän kaksi jakoisesti. Pistot itsessään oli tosi hyvät ja suorat. Ekalla kuitenkin tiputti rullaan kahdesti. Ekalla kerralla rulla tippus piilon kohdalla (noin puolessa välissä), missä muut oli ollu piilossa ja tokalla kerralla rulla tippus kun kiinto meni rikki. Kolmannella (vihdoin ja viimein) rulla tuli käteen asti. Tässä ei sitten enää lähteny näytölle. Toinen pisto oli sitten hyvä ja siinä rulla tulikin suoraan käteen ja näyttökin oli hyvä. Jätettiin tähän, koska Natta oli päässy juoksemaan jo niin paljon.

Kotona ollaan kuitenkin tehty jotain pientä. Treenit on keskittyny tunnariin ja kaukoihin. Kaukot näyttää nyt toimivan ihan super hyvin. Natta ei missään vaihdossa liiku yhtään. Jalat pysyy koko ajan paikallaan. Ja lääke tähän oli takapalkka. Otin sen pitkästä aikaa käyttöön ja näyttää toimivan.

Sitten se meidän ikuisuus ongelma eli tunnari. Nyt ollaan saatu lukkoa auki erilaisilla treeneillä. Ja mikä parasta nyt viimisen kahden viikon aikana ollaan saatu tehtyä 6 kisamaista tunnaria. Ja joka kerta sieltä on tullut oma. Nyt vaan pitää muistaa pitää omat hermot kurissa ja malttia. Nyt en saa pilata tätä.

Lauantaina oltiin Kirkkonummella kattomassa tokokisoja. Siellä taas huomasi sen, että itellä oli ehtiny tulemaan liian utopistinen kuva EVL:n tasosta. Ei ne siellä sen yhtään ihmeellisempiä ole kuin muutenkaan. Ja monet suoritukset oli samanlaisia kuin mitä esim. Natta tekee ja ihan hyviä pisteitä ne sai. Sen takia noita huippuja (muitakin kuin niitä bortsuja ) onkin kiva käydä kattomassa. Ja kuten joku sanos, yleensä kisoissa koira tekee yleensä sellaisia suorituksia, kuin suurinosa treeneistä on. Ja niinhän se on ja se on hyvä pitää mielessä. Kiitos Kati, kun lähdit mukaan.

No, kun me ei kerran kisoihin päästä vielä vähään aikaa kisoihin niin tuli sitten ilmotettua Tempo ja Natta näyttelyyn. Kirsi sai ylipuhuttua mukaan, vaikka siihen ei paljon tarvittu. No, Tempo se varsinainen syy oli, mutta Natta lähtee seuraneidiksi mukaan. Josko ne pakolliset sieltä irtoaisi, niin ei tarvitsis enempää kiertää. Karvaa Nattalla ainakin nyt on ja hope so sitä on kuukauden päästäkin.
 

Nyt pääsiäiseksi mennään Turkuun. Kahden viikon päästä suunnataan sitten "treenileirille" Lapua/Seinäjoki akselille. Ja pääsiäisen jälkeen alkaa taas treeniitkin. Luonnetestikin pitäis yrittää varata.

Joten kiirettä meillä pitää jatkossakin.. Katotaan mitä kaikkea ehditään tekemään!