Viikolla ollaan tokoiltu ahkerasti. Tiistaina Katin kanssa Viikissä. Nattan kanssa tehtiin vähän kaikkea. Aluksi seuraamista uudella tyylillä. Tämä oli taas paljon parempaa ja Katinkin mielestä paljon rennompaa eli näin jatketaan eteenpäin. Ruutua tehtiin aluksi tyhjään. Natta kyllä eteni hyvin, mutta perhana meni sivusta. Tokalla sitten lelulla (joka ei näkynyt) ja nyt ampus hyvin oikeelle paikalle. Kaukot tökkii tällä hetkellä. Teknisesti Natta juu osaa noi vaihdot, mutta varsinkin jonkun kanssa treenatessa Nattalle iskee purkki-"kooma". Nyt pitää koettaa saada tohon jotain uutta. Treenien jälkeen tehtiin tulevaisuuden suunnitelmia, katotaan mitä saadaan aikaan.  Kiitos Katille suunnattomasti treeniseurasta ja neuvoista.

Keskiviikkona Hyvinkäällä Kirsin kanssa. Nattalle aluksi seuraamista, joka oli taas hyvä. Tämän jälkeen tehtiin perusasento treeniä, sillä olen ite pilannu Nattan perusasennon tuijottamalla koiraa. Nyt pitää apparin kanssa tehdä näitä, niin että koira tulee suoraan, vaikka mä en sitä tuijota. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta tosta tuijottamisessa perusasentoon tullessa pitää päästä eroon. Muutaman kerran tehtiin noutoa ja ne oli ihan ok. Kaukoissa iski taas purkki-vaihde päälle. Läheltä tehdessä + purkki mulla toimi, mutta jos piilossa tai Kirsillä, niin ajatuksena ei ole muuta kuin se ihana purkki. Luoksetulokin tehtiin pitkästä aikaa kisamaisesti. Seisominen meni hieman pitkäksi, mutta maahanmeno oli super. Kaikki pätkät tuli hyvällä laukalla. Lopuksi p-makuu. No, problem. Näköjään tässä treenaamattomuus toimii. Kiitos Kirsi taas ihan hirmusesti.

Lauantaina olin turistina Voittaja-näyttelyssä, koska ilmaseksi pääsi sisään.. kiitos iskän. Kyllä sen taas ymmärsi, minkä takia en tykkää näyttelyissä käydä saatika sisänäyttelyissä. Paljon näkyi kyllä tuttuja paikalla. Oli kivaa nähdä Iinaa ja Kodaa sekä Minnaa ja Lunaakin pitkästä aikaa. Belgeissä näkys monenlaista koiraa. Yhtään sellasta, joka olis sykähdyttäny ei siellä ollu. Aikasemmin on pari ollu. Mitäs muuta siitä sanois. Muutama narttu siellä oli, jotka näyttivät isoilta mun silmään. Uroksissa ei niinkään noita isoja näkyny. Ihan niin pahoja karvapehkoja siellä ei ollu, kuin mitä jossain vaiheessa on näkyny. Mutta joo, se yksi "täsmä" näyttely on keväälle katottu. Tuomarin pitäis olla ihan ok ja Nattalla, Topilla ja Tempolla pitäis olla sillon karvatkin. Belgeille ei kaivata kuin se H ja Tempolle vikaa sertiä haetaan. Eihän sitä kotiinkaan tuoda.

Sunnuntaina EPK:n treenit hallissa. Koska Nattan juoksu on ohi, niin mekin päästiin halliin treenaamaan. Ekassa setissä jääviä ja seuraamista. Oli pikku belgillä hieman ongelmia, kun piti kyetä pitämään kontaktia vaikka vieressä oli kaikki kivat agilityesteet ja varsinkin putki. Seurauttelin ihan tahalleen päin esteitä ja niiden ohi ja perusasentoa esteen edessä ja kontaki piti pysyä. Kyllä se Nattakin kykenee, kunhan alun kyttäilystä päästiin eroon. Jäävät meni hyvin. Istumineno on tällä hetkellä epävarma. Natta jää helposti seisomaan tai vastaavasti menee maahan.

Tokassa setissä tehtiin vaan esteitä. Otin tällä kertaa ohjatun  kapulalla. Nyt Natta tietää, mitä siinä pitää tehdä. Kapula lensi sivuun, mutta silti Natta tuli hypyn kautta takasin. A-este tehtiin agi-esteellä. Fiksua tai ei, mutta Natta jäi kontaktille seisomaan, kuten sille on opetettu. Fiksu koira, vaikkei agi-esteitä olla tehty varmaan vuoteen.

Kiitos Hannalle hirmusesti syksyn treeneistä. Paljon ollaan saatu hyviä vinkkejä. Täytyy sanoa, että tässä ryhmässä on ollu kiva treenata. Kiitos kaikille. Keväällä jatketaan tutussa porukassa, uuden kouluttajan kanssa.