Viikonloppu tuli vietettyä Skogsterin Mian seminaarissa Turussa. Lauantaina Natta oli menoissa mukana ja sunnuntai menikin sitten kuunnellessa ja katseltaessa muita. Teoriassa ei tullut juurikaan uusia asioita, mutta se antoi kyllä varmuutta omiin tekemisiin seuraavan kanssa. Toki Nattankin kanssa ollaan jotain tehty oikein.

Esimerkki koirat opettivat ehkä eniten. Kaikilla oli hieman eri tyyliset ongelmat. Tuli ihan hyviä vinkkejä treenaamiseen. Tokihan kaikki neuvot ei Nattan tyyppisellä koiralla toimi, mutta se seuraava voikin sitten olla täysin erilainen.

Nattan kanssa tehtiin.... yllätys yllätys... noutoa.. Aluksi tehtiin sellanen treeni kuin yleensä eli kapulan nostoja. Natta nosti kapulaa tosi hyvin ja innokkaasti. Palkkasin noista nostoista.

Tämän jälkeen käytiin Mian opastuksella liikkeen eteenpäin viemistä. Eii nyt lähdetään rakentamaan liike periaatteessa kolmessa osassa. Aluksi luovutus patukalla +isolla kepillä, kapulan nostot maasta (nyt pitää tulla sivulle) +kapulan kantamiset. Kun pidot onnistuu hyvin patukalla tai kepillä, niin sitten vaihdetaan pikku kapulaan ja pikku hiljaa otetaan isompi.

Pitää muistaa oikee aikaset kehut ja hyvä palkka. En saa maanitella Nattaa vaan pitää lähteä "karkuun" ja sitä kautta nostattaa. Nattalle opetan haukkumisen.

Tää sepustus on vähän niin ja näin, mutta pitää yrittää käydä tuo video ajatuksella ekaksi ite läpi.

Kurssin jälkeen rupesin miettimään noita Nattan noutoja. Porin kisoissahan Natta toi kapulan tosi hyvin ja samoin tuolla Nooran hallilla. Molemmissa oli matto pohjat. Hiekalla nostot on suurin ongelma. On se hiekka aiheuttanut sen noudon ongelman alunperin ja siksi ei tykkää siitä?!? Miten lähteä korjaamaan?!?

Jo ikasemmin olen miettiny noita Nattan perusasentoja. Kun otan Nattan sivulle, niin Natta tulee hieman eteen. Käännöksissä ja liikkeessä on ihan oikeessa paikassa. Pitäiskö opettaa perusasento uudestaan vai pitää entinen?!? Ongelma ei kuitenkaan ole iso.

Mutta joo... Tosi mielenkiintoinen kurssi ja kyllä ehdottomasti kannatti mennä.

Maanantaihin asti ollaan taas Turussa, perjantaina käyn Helsingissä kääntymässä ja sitten vikat 4 päivää Kauhavalla.