Käytiin tosiaan Ilmajoella kisaamassa. Kisat oli maneesissa, eikä me oltu kertaakaan päästy treenaamaan sellasissa olosuhteissa. Kisapäivä oli tosiaan to-del-la kylmä, mutta onneksi oli pienet kisat, niin päästiin nopeesti hommiin ja pois. Tuomarina Marja Ala-Nikkola.

Nattalle perinteiset virittelyt eli metalli, ruutu purkilla ja tunnarissa oman piilotus. Nämä toimi mycket bra ja erityisesti metsu tuossa hyisessä kelissä.

Liikejärjestys oli perinteinen ja koska VOI:ssa oli vaan kaksi koiraa Hempukka oli häiriökoirana.

Kehään mennessä pidin Nattaa kiinni, koska siinä oli se suurin riski. Natta oli kuitenkin kaksi päivää riekkunu Hempukan kanssa. Joo, tiiän... kyse on siitä hallinnasta, mutta koska tota tilannetta ei oltu mitenkään treenattu/osattu varautua niin otettiin nyt varman päälle.

Paikallaan olon (9) valmistelut meni hyvin. Natta meni hitaasti maahan, mutta jäi siihen hyvin ja levollisesti. Oli kuulemma maanut tosi nätisti ilman mitään ongelmaa. Kun tultiin takasin kehään huomasin, että koko koira tärisi kun oli niin kylmä. Onneksi ei ollut kuitenkaan noussut. Tästä syystä myös ylös nousu oli hidas.

Tämän jälkeen mentiin ulos kävelemään, jotta pysyttäisiin lämpimänä. Natta ei siis päässyt autoon, enkä mitenkään erityisemmin sitä viritellytkään.

Seuraaminen (8,5) oli ihan perustekemistä. Alussa Natta hieman edisti, mutta hitaassa osuudessa skarppasi ja sen jälkeen homma pelitti. Juoksu oli ihan jees ja täyskäännökset oli hyvät. Ekaa kertaa kisoissa taaksepäin siirtymiset Natta teki täysin peruuttaen (mitä tekee treeneissäkin). Ite käännyin kerran väärään suuntaan ja menin ite siitä tosi sekasin.

Liikkeestä istumisessa (8) valmisteleva oli hyvä ja istuminen ihan ok. Se perinteinen voisi istua nopeemmin. Yritti kurkotella/syödä sivulla olevaan hevosen p*****.

Luoksetulon (6) jätössä Natta oli hyvin kuulolla ja meni hyvin maahan. Käskyllä lähti vauhdilla tulemaan. Seisominen meni pitkäksi, välipätkä laukalla ja maahanmeno oli hyvä. Loppupätkä taas laukalla. Kun vaan tuon seisomisen sais napakammaksi, niin avot.

Ruutu (0). Tää on niin mun moka kuin vaan voi olla. Miten voin olla niin tyhmä!!!

Virittelyssä Natta klikkasi ruudun tosi hyvin. Käskystä lähti laukalla kohti ruutua. Natta meni niin lujaa, että olin varma että menee takareunasta yli. Stoppasin ja pysähty hyvin oikeeseen kohtaan. Maahanmeno oli hyvä ja nopee. Siinä vaiheessa kun tuli käännös ruudun reunaa pitkin niin mä tyhmänä menin heilauttamaan kättä voimakkaasti (kuten kutsuttuttaessa luokse esim. lenkillä) ja Natta nousee istumaan. Sehän oli sitten auttamatta nolla. Sivulle siirtymä oli hyvä. Miten mä voin olla noin tyhmä. Ikinä, koskaan, millonkaan en ole tollasta tehty, niin miksi hitossa menen sen kisoissa tekekään. Tuomarikin sanos, että se olis ollut 10 ruutu. Ja se olikin ihan mielettömän makee suoritus. Nattaa tästä ei voi kyllä syyttää missään tapauksessa.

Hyppynouto (10) oli normi Nattaa. Hyppäsi hyvin, nosti kapulan varmasti ja varma palautus. 

Metallikin (9) oli normi Nattaa. Meni laukalla kapulalle, nosti metskun hyvin ja toi ravilla takasin. Tällä mennään niin kauan kun joudutaan metskua sisällä treenaamaan. Toss eteisessä on niin lyhyt matka, ettei millään ehdi nostamaan täyttä laukkaa.

Tunnarissa (0) Natta lähti hyvin käskystä kapuloille ja haisteli hyvin. Varmasti otti sieltä oman ja katto mua. Kun en antanu lisäapuja niin tiputti ja vaihto väärään. Jälkeen päin mietin sitä, että olisko pitäny antaa vaan toinen käsky, jollon olis lähteny tuomaan sen oman. No nyt en tehny sitä, joten turha sitä on jossitella. Joka kerralla tunnari on kuitenkin menny eteenpäin. Tämä vaatiin vaan niitä kisatilanteita, koska treeneissä toimii 80/20.

Kaukot (5) ei sitten mennytkään ihan putkeet. Järjestys oli i-s-m-s-i-m. Eka istuminen oli hyvä. Siitä seisomiseen tuli askeleen eteenpäin. Maahanmenossa se perinteinen etenemä. Seuraava seisominen paikoileen + toinen käsky ja istuminen hyvä. Tuli kuitenkin sen kerran eteenpäin. Tätä ollaan kieltämättä treenattu viime aikoina liian vähän ilman takapalkkaa. Nyt nämä teho treeniin ja hieman vaihdetaan painotuksia.

Kokonaisvaikutelma 10. Tuomari oikeesti tykkäsi Nattan tekemisestä. Mulle anto palautetta mun tekemisestä ja ihan aiheesta. Kyseisestä tuomarista tykkäsin kyllä tosi paljon. Rokotti aiheesta, mutta anto palautetta hyvin.

Mitkään tokojumalat tai tuurit ei näytä nyt olevan meidän puolella. No, me nyt tahkotaan voittajassa ja saadaan hyvää kisatreeniä (tai mä saan). Yksi kisa on vielä tälle vuodelle edessä ja sen jälkeen katotaan uudestaan jatkoa. Kisoissa tapahtuu aina eri virheitä ja nytkin kun kaksi iso kertoimista liikettä nollaantui, niin kokonaispisteet laski. Ehkä se 1-tulos sieltä joskus tulee. Nyt on kuitenkin varmaa se, ettei haeta sitä koularia vaan jatketaan suoraan eteenpäin.

Fiilis tästä kisasta on kuitenkin paljon parempi kuin edellisestä. Ilmajoella pitää kyllä lähteä toistekin kisoihin!

Päästiin kisoissa toimimaan myös häiriökoirana EVL:n paikallaanolojen aikana. Oli kivaa nähdä kisatilanteessa, että miten tuo sujuu. Eipä niissä mitään ongelmia ollut, joten tulevaisuudessa ei niitä ainkaan kannata stressata.