Viikko sitten lauantaina käytiin tekemässä VOI -tsekki nro 2 HSKH epiksissä. Kati lähti ystävällisesti mukaan pitämään mun hermoja kurissa ja kuvamaan. Oltiin ajoissa paikalla Ojangossa, joten ehdittiin tyttöjen kanssa käydä lenkki ennen kehään menoa. Natta vaikutti jotenkin ylipursuavalta, mitä ei yleensä ole.

Vaikka kyseessä oli epikset, niin tuomari oli kyllä "tiukka" eli arvostelu oli samanlainen mitä virallisissa kisoissa voisi olla.

Paikallaanoloon mentäessä mulla oli ekaa kertaa sellanen olo, että tuo koira ei pysy hanskassa, koska Natta kyttäsi koko ajan mihin Kati oli jäänyt. Hyvin kuitenkin kehään päästiin. Tuomari jaaritteli pitkät pätkät, joten saatiin hyvä treeni tästä odottelustakin.

Paikallaanolo 10

- Tuomarin mukaan Natta oli todella hyvin ja coolisti. Ei välittänyt mistään mitään. Toisella puolella koira istus ja toisella puolella seison, oli levoton ja piippasi, mutta Natta oli vaan maanut skarpisti välittämättä tuon taivallista. Maahanlaitto oli ihan ok ja ylösnosto hyvä. Kehästä poistuminen ei ollut mitenkään korrekti ja Natta pääsi tästä karkaamaan Katin luokse.

Tämän jälkeen käytiin tekemässä virittelyt eli tunnari (aluksi kisamaisesti, jossa näpsi ja sen jälkeen oman piilottelua kaksi kertaa). Lopuksi vielä ruutu, johon Natta näki purkin lähtevän. Tämä jälkeen piti koira laittaa autoon, mutta muutin suunnitelmia Nattan hektisyyden kanssa. Sen sijaan leikin Nattan kanssa, mikä oli näin jälkeen päin ajatellen ehkä virhe. Sen jälkeen vaan odoteltiin omaa vuoroa kentän laidalla (virhe nro 2) ja juuri ennen kehään menoa parit kaukon nostot ja muutamat askelsiirtymiset (kuten treeneissä.

Liikkeet tehtiin yhteen pötköön ja normi järjestyksessä.

Seuraaminen 8 ½

Seuraaminen alku oli jotenkin laiskan olosta. Eka suora oli ihan kohtuullinen, vasemmalle käännös todella hyvä. Eka pysähdys oli hidas. Pysähdyksen jälkeinen pätkä hyvää seuraamista ja hidas oli parasta mitä Natta on tehny koskaan. Tässä keskittyi ja teki koko ajan töitä. Ite ehkä kävelin vieläkin liian hiljaa. Hitaassa käännökset toimi loistavasti, pysähdykset (2 kpl) toimi loistavasta ja kontakti pysys koko ajan. Askelsiirtymiset vasemmalle ja taaksepäin ei ollut normi Nattaa (mutta toki tein ne ite eri tavalla kuin treeneissä), oikeelle siirtymiset oli tosi hyvät. Hitaan jälkeinen pätkä oli taas tosi hyvää seuraamista. Juoksun ekat askeleet oli hyvät, mutta sen jälkeen pakka hajosi. Täyskäännös oli todella huono ja samoin vasemmalle käännös. Tässä huomaa että ollaan treenattu noita juoksun alkuja, mutta ei noin pitkää matkaa eli se lisätään treeniohjelmaan. Loppu seuraamispätkä ja täyskäännös meni taas hyvin.

Liikkeestä istuminen 9 ½

Valmisteleva seuruu oli hyvää. Liikkuri käskytti jo 7 askeleen jälkeen, joten olin vähän hämmentynyt. Tästä syystä käsky oli huono ja Natta istus hitaasti.

Luoksetulo 6 ½

Maahan laitto oli ihan ok, voishan se nopeemminkin mennä mutta.... Olin ite 110 % varma, ettei Natta sieltä mihinkään lähde eli jumittaisi, mutta eipä se mitään jumittanu. Käskystä lähti tulemaan täysillä ja hämmennyin tästä niin paljon, että annoin seisomiseen väärän käskyn (jolla Natta ei edes treeneissä pysähdy) ja seisominenhan tuli läpi. Ehdin kuitenkin kokoomaan itteni hyvin ja sain laitettua Nattan maahan. Maahanmeno oli hyvä ja siitä loppupätkä oli hyvä ja hyvällä vauhdilla. Loppuperusasentokin oli suora.

Ruutu 0

Välillä tää näköjään toimii ja välillä ei. Virittelyssä tuli jo sellanen olo, ettei toi koira sinne ruutuun löydä. Missään vaiheessa ei oikein sitä klikannu. Piti kuitenkin kokeilla kepillä jäätä ja lähettää. Natta lähti ja juoksi noin puoleen väliin ihmettelemään. Kävin viemässä Nattan lopulta ruutuun, jotta saataisiin loppuosa tehty. Meni ruudussa hyvin maahan. Sivulle siirtymisessä kävi kattomassa kehän reunalla jotain ja tuli pienen lenkin kautta mukaan. Ihmettelin vaan, että miten sen noin kauan nyt kestää.

Hyppynouto 10

Ei kai tässä mitään ihmeellistä ollut. Hyppäsi hyvin, nosti hyvin ja loppuperusasento oli suora. Tässä pitää kiinnittää huomiota mun käteen loppuosassa.

Metallinouto 0

Että mä osaan olla tyhmä. Käskyllä lähti hyvin, oli menossa kattomaan sitä samaa kohtaa reunassa kuin ruudussa. Annoin toisen käskyn ja liikuin , mutta sen jälkeen toi kapulan hyvin. Loppuperusasento oli suora. Tässä on nyt joku klikki. Treeneissä ei mitään ongelmaa, mutta kisatilanteissa ei toimi Tai siellä kisatreenikurssilla ei mitään ongelmia tämän kanssa, mutta nyt taas. Ehkä rupee maksalaatikon kanssa rakentamaan tähän uutta juttua ja lainaillaan vieraita kapuloitakin.

Tunnari 7 ½

Tästä olen kyllä tyytyväisin. Ekaa kertaa kisatilanteessa, kun tämä toimii hyvin. Sain pitää kapulaa kädessä todella kauan (15 sek) ja liikkurikin sääti niiden kapuloiden kanssa. Muistin nyt tehdä ne alkuvirittelytkin (mitkä yleensä unohtuu) ja alun kisasäädöt meni hyvin. Käskyllä lähti laukalla kapuloille, juuri ennen kapuloita hidasti hieman (mikä on hyvä, ettei kaahaa sinne). Lähti käymään riviä vasemmasta reunasta ja heti kun oma tuli vastaan niin otti sen ja lähti tuomaan. Natta otti kapulan hieman huonosti ja kapula tippus matkalla. Kesti kuitenkin tämän otti suuhun ja toi sen hyvin suoraan sivulle. Olin ite taas 110 % varma, että väärä tuo on ja kaappasin kapulan vaan Nattan suusta ja olin valmiina lähettämään uudestaan. Olin hieman hölmistynyt, kun se olikin oma.

Eli luota koiraan ja älä epäröi!!!! 

Kaukot 8

Näihinkin olen todella tyytyväinen. Muistin tehdä taas virittelyt. Jättö maahanmeno oli taas hieman hidas. Järjestys oli i-s-m-s-i-m. Ekaan istumiseen Natta tarvis kaksi käskyä (ekan käskyn sanoin eri tavalla kuin treeneissä). Istu-seiso ja maahan-seiso vaihdot oli ihan paikalleen. Seiso-maahan vaihdossa oli ihan vähän eteenpäin (eli tämä treenit on auttanu). Seiso-istu vaihossa meni hyvin taaksepäin, eikä liikkunut yhtään ja lopun maahanmeno oli hyvä. Perusasentoon nosto oli hyvä.

Kokonaisvaikutelma 9

Kokonaisuutena olen tyytyväinen. Ne liikkeet jotka tiedän olevan kunnossa toimii hyvin myös kisoissa. Ruudun tiedän nyt olevan vähän tuuri peliä eli välillä toimii ja välillä ei. Metalli ihmetyttää, mutta en mä sen suhteen ole huolestunnu. Koska normi noutokin ollaan saatu kuntoon, niin miksi ei metallia. Ja ehkä se tärkein. Mun pitää LUOTTAA Nattaan kisatilanteissa. Liikaa pidän sitä kiinni ja epäilen sen tekemistä (kuten tunnarissa). Noita odotteluja liikkeiden välissä pitää treenata ja sitä että saisin Nattan vastaamaan suullisiin kehuihin paremmin. Myöskin jättöliikkeiden aluista pitää saada pieni haistelu pois. Vielä se ei ole ärsyttävä, mutta toivottavasti siitä ei myöskään sitä tule.

Kokonaisuutena saatiin 219 pist. ja saatiin taas täydennystä Nattan leluvalikoimaankin. Voi kun näitä epiksiä järjestettäisiin yläluokille vaan useemmin.

Kiitos paljon Katille ja Geenalle seurasta ja kuvaamisesta ja kaikesta muustakin avusta.