Tämän päivän tottistreenit perutiin, joten käytiin treenaamassa tossa läheisellä kentällä.
Häiriöinä siinä oli koiria, ihmisiä, pyöriä ja pari fasaaniakin kävi kattelemassa.

Aluksi otettiin paikallaolo ja otin aikaa reilut kaks minuuttia. Maahanmeno oli hyvä ja oikeeseen suunntaan. Natta pysys tosi nätisti paikallaan, jopa sen ajan kun fasaani käveli ohi. Kun tulin vierelle niin otti nopeesti kontaktin ja käskystä nousi hyvin ylös.

Sitten otettiin seuraamista remmissä ja ilman remmiä. Otin ihan alokasluokan kaavion eli käännöksen oikeelle, vasemmalle ja täyskäännökset ja yks pysähdys. Kontakti oli hyvä. Välillä paikka oli liian väljää, mutta hyvin korjasi ite pienen muistutuksen jälkeen. Yhdessä liikkeelle lähdössä hieman jätätti, kun keskittys enemmän ohi menevään koiraan. Käännökset oikeelle ja vasemalle oli hyvät ja tiiviit, mutta täyskäännös oli väljä. Jos teen täyskäännöksen oikeelle niin se on hyvä, mutta jos teen ns. pk-käännöksen niin se on liian väljä. Saa nyt nähä, että mitä ruvetaan tekemään.

Sitten liikkestä seisominen. Seuraaminen oli hyvä. Pysähdys oli hyvä ja nopea. Tässä ei ongelmaa.
Liikkestä maahanmeno. Seuraaminen hyvä ja tiivis... taas... Maahanmenon jälkeen pientä hiippailua, mutta maahanmeno oli nätti.

Kokeiltiin myös kaukoja. Istu-maahan ja maahan-istu toimii hyvin pitkältäkin matkalta. Nopeutta ehkä sais olla hieman lisää, mutta sitä voidaan pikku hiljaa ruveta lisäämään. Kokeilin kanssa maahan-seiso. Lyhyeltä matkalta toimi hyvin ja takatassut pysys paikallaan. Suurimmaksi osaksi tuli onnistuneita, mutta silti toistoja tarvitaan lisää. Seiso-istu vaihdos ei toimi, vaan Natta vetää aina tassut eteenpäin.

Heidi vinkkejä, miten saan sen opetettua?

Lopuksi otettiin vielä pari luoksetuloa ja eteen lähetystä. Luoksetulot ei ollu niin nopeita, kun halusin mutta ihan ok kuitenkin. Eteenlähetyksen niin lelun, kuin makupalojen kanssa oli tosi hyviä ja vauhdikkaita.

Huomenna tulee Nattan Sima veli käymään. Ja illalla varmaan mennään tottistreeneihin. Torstaina sitten onkin ekat kunnon hakutreenit vuorossa. Kivaa.