Tänään oli vuorossa tokokurssin kolmas kerta. Tälläkin kertaa suunnattiin Nattan kanssa Kupittaalle treenaamaan.
Ekana suoritusvuorossa oli ruutuun lähetys. Nattan kanssa treeni tehtiin kuten ollaan ite treenattu eli patukka ruutuun ja sitten lähetys. Natta meni vauhdilla ruutuun. Toinenkin kerta onnistus samalla tavalla hyvin. Tämän jälkeen otettiin ruutu ilman patukkaa. Ennen lähetystä käytiin Nattan kanssa yhdessä ruudussa (lähellä etureunaa). Natta lähti todella vauhdilla ruutuun, mutta pysähtyi lähelle etumerkkejä. Mutta onneksi pysähdy tuli käskystä, eikä ruvennut ennakoimaan ollenkaan. Toisella kertaa käytiin lähellä ruudun takareunaa ja muuten tehtiin treeni samalla tavalla. Tällä kertaa Natta meni paljon paremmin ruudun keskelle. Jatkossa sitten patukkatreeneissä ei pysähdystä ja sen jälkeen ilman patukkaa parit pysäytykset. Ruudun käskyksi muutan eri kuin normaalissa eteenlähetyksessä. Ruutua treenataan osissa ja välillä voidaan kokeilla kokonaisena liikkeenä. Seuraavaksi opetan sitten merkin ja sen jälkeen yhdistetään se.

Seuraavana treenattiin noutoa. Oli hyvä, sillä nyt sain todella hyviä apuja Nattan noudon suhteen. Ekaksi kokeiltiin omalla kapulalla saalisleikkejä. Tämä ei toiminu ollenkaan. Natta ei välittänyt kapulasta tuon taivaallista. Natta vaan haukkus ja juoksi ympyrää ja tapahtui taas sama efekti eli Natta ei antanut koskea tai ottaa itteään kiinni. Tämän jälkeen otettiin Natta remmiin ja otettiin toisenlainen kapula. Tästäkään kapulasta Natta ei viis veisannut vaan kapula oli ihan yök. Seuraavaksi kaivettiin sitten esiin tunnarikapula. Nattan tarkotus oli vaan nostaa tunnarikapula mahdollisimman nopeesti ja ilosesti. Ja tämä onnistu. Natta nosti sen. Tässä vaiheessa Nattan ei tarvii antaa sitä mulle. Nyt otetaan joka ilta nostoja, uusi käsky ja viikon päästä otetaan kapula kuvioihin mukaan. Nyt on ainakin selkeet ohjeet miten edetään. Koitetaan nyt näin ja katotaan mitä syntyy.

Seuraavana ruvettiin tahkoamaan kaukoja. Aluksi taas näytettiin Nattan kanssa miten oltiin normisti tehty. Natta meni ihan jees, mutta todella hitaasti. Sen jälkeen ruvettiin leikkimään nopeiden vaihtojen kanssa. Se oikeesti toimi. Natta teki kaikki vaihdot puhtaasti ja todella nopeesti. Nyt tehdään näitä, pikku hiljaa lisätään matkaa, eikä sekoteta seisomista vielä tähän.

Lopuksi vielä paikallaolo ja tällä kertaa menin piiloon. Natta oli ihan nätisti ja levollisesti paikallaan. No problem. Jossain vaiheessa haisteli sivuille, mutta ei ollut ollenkaan sen olonen, että olisi noussut siitä.

Olin taas tuohon pikku neitiin todella tyytyväinen. Natta teki kuitenkin todella nätisti töitä. Ite olen jo tähän mennessä saanu kurssista todella paljon irti. Nyt ainakin tiedän, että miten jatkan tiettyjen asioiden opettammista. Se on paljon helpompaa, kun on välineet siihen.

Viikonloppu menee Ilmajoella tokoleirillä. Katotaan mitä kaikkea saadaan sieltä irti.