Viime sunnuntaina bh-treeneissä rupesin puhumaan Nattan nouto ongelmasta. Eli ongalmahan syntyi jotain, kukaan ei tiedä mikä siihen johti. Mutta Natta ei vaan enää suostunut ottamaan kapulaa suuhuun. Kaikki muut kepit, lelut yms. kyllä kävi, mutta ei kapula.

Taina neuvoi hyvin tekniikan eli vähän samaa mitä olen ite tehnyt eli aluksi kun koira katsookin kapulaa niin siitä tulee palkka. Neljän yritys kerran jälkeen Natta jo nosti kapulan Tainalle (joka on vieras ihminen).
Samana iltana vielä kokeilin kotona saman sarjan eli lähdin ihan vaan kattomisesta ja parin kerran jälkeen Natta jo nosti kapulan maasta.

Seuraavana päivänä jatkettiin taas treenaamista. Heti ekalla kerralla Natta nosti kapulan todella nätisti maasta ja tarjosi sitä jopa mulle. Otin kapulan nostoa läheltä ja kaukaa ja lopussa rupesin Nattalta jo vaatimaan kunnollista otetta kapulasta.

Seuraavaksi treenaaminen jatkui niin, että vein kapulan  5 metrin päähän ja lähetin Nattan kapulalle. Natta lähti kapulalle vauhdikkaasti ja nosti sen nätisti maahan. Innokkaasti Natta lähti tulemaan kapula suussa kohti ja palkkasin koiran siitä. Näitä treenejä tehtiin 2-3 kpl ja kaikki sujuivat todella nätisti.

Hyvän päivätreenin ansiosta uskalsin ottaa kapulan illalla lenkille mukaan. Mentiin tuohon meijän vakitreenikentälle treenailemaan. Aluksi laskin vaan kapulan maahan ja katsoin mitä tapahtuu. Natta yllätti positiiviseti ja nosti kapulan heti mulle (mitä ei ole ulkona tehnyt piiiitkään aikaan). Tämän jälkeen otin riskillä noudon liikkeenä eli heitin kapulan ja käskyllä Natta lähti kapulalle innokkasti. Natta nosti kapulan nopeasti ja tuli todella hyvin luokse.

Eilen otettiin vielä sisällä helppo nouto treeni eli mitä nopeemmin ja mitä paremmalla otteella kapulan nostaa sitä nopeemmin saa palkan.

Nyt ollaan otettu noutoa vaan tolla pikkukapulalla. Siten jatkan vielä pari viikkoa ja sen jälkeen otan pikku hiljaa metallista kapulaan mukaan treeneihin ja sen jälkeen vasta isompaa kapulaa. Nyt kun tuo nouto taas kerran toimii hyvin, niin en halua pilata sitä taas liian nopeella etenemisellä.