Maanantaina töiden jälkeen lähdettiin Nattan kanssa ajelemaan kohti Pohojanmaata ja Seinäjokea. Varsinainen tarkotus oli mun päättötyön esitys ja kypsäri, mutta piti käyttää tilanne hyväkseen ja käydä treenaamassa ja moikkaamassa sukulaisia.

Ma-ti välisen yön oltiin mun kummitädin luona Seinäjoella. Natta kyllä hurmasi Iinan täysin. Natta näytti parhaat puolensa kerjäämällä rapsutuksia yms. Nattan kanssa on kyllä aivan ihanaa reissata, kun se osaa käyttäytyä niin nätisti joka paikassa. Matkatkin menee pääasiassa nukkuessa.

Tiistaina aamulla aluksi koululle. Hieman oli inhottavaa pitää Nattaa koko päivän autossa, mutta siellä se nukkui. Aina välillä kävin käppäilemässä. Koulun jälkeen lähdettiin tuhatta ja sataa ajamaan kohti Lapuaa. Tarkotus oli treenailla siellä Arjan ja Kaisan kanssa.

Ennen treenejä Natta pääsi luoksemaan Nerin ja Vickyn kanssa. Varsinkin Nerin kanssa Natta laittoin kunnon bileet pystyyn. Se on ihme, kun Natta leikkii Nerin kanssa niin eri tavalla kuin muiden koirien. Topi ja Neri on ainoot koirat joiden kanssa Natta oikeesti juoksee koko ajan. Nyttekin Nattasta näki, että hauskaa oli.

No, kyllä me treenailtiin. Nattan kanssa tehtiin merkkiä, ruutua, seuraamista ja jääviä.

Aluksi merkki. Natta tykkää siitä ihan sikana. Ehkä inan hitaasti ekalla meni, mutta muut oli jo normi tykitystä. Mä en merkillä pidä mitään valmiina, vaan pallo lentää siinä vaiheessa, kun menee hyvin. Ja tuo toimii tossa paikassa.

Seuraavaksi tehtiin ruutua. Arjan ämpäri merkit hämäsi Nattaa suunnattomasti. Natta kyllä meni, mutta kävi jokasen kulman haistelemassa erikseen, eikä huomannu lelua. Tokalla käytiin viemässä lelu yhdessä ruutuun ja johan siinä oli vauhtia. Ilman lelua kun tehtiin, niin jäi inhottavasti kyttäämään eturajalle. Hmm, tähän pitää kehittää jotain ja tehdä teho ruututreenit, jotta saadaan tämä kisakuntoon.

Seuraamista ei olla Nattan kanssa tehtykkään ties koska viimeksi. Aluksi vahvisteltiin kontaktia perusasennossa. Se oli hyvä. Natta teki kyllä aivan loistavaa seuraamista. Paikka pysys täydellisesti, eikä kontaktikaan tippunut ollenkaan. Täyskäännös toimii nyt paremmin, kun olen vaihtanu tyyliä. Muutkin käännökset oli ihan superhienoja. Nyt toimii myös paikallaan käännökset. No problem. Ehkä me jatketaan tätä 1 seuraaminen/ kk. Teknisesti Natta kuitenkin osaa, mutta turha hinkkaaminen laskee sen intoa (vaikka hyvällä tatsilla tekeekin).

Seuraamisen yhteydessä tehtiin jäävät peräkkäin. Istuminen oli nopee ja täsmällinen. Maahan Natta lakos suorilta jaloilta ja seisominen oli hyvä. Olis vaan voinu olla jämäkämpi.

Vickyn ollessa p-olossa tehtiin Natta kanssa luoksetuloa. Natta rupee turhaan himmailemaan metri ennen mua. Vauhtia tehdään ja stopit muualla.

Itekseen tietenkin viihdyteltiin kiertämisillä. Heidin kertoman kiertämiset peruuttamalla on Nattan mielestä super hauska leikki ja Natta tykkää siitä. Samalla peräpään käyttö on huomattavasti parantunu.

Kiitos hirmusesti Arjalle ja Kaisalle treeniseurasta ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Pitää yrittää tässä jossain vaiheessa tulla sinne vaikka kisoihin. Ja tietenkin tännekin saa tulla käymään. Silmänisku

Heidille ja Metelle tsemppiä Tsekin Belgi mm-kisoihin. Me pidetään teille peukkuja täällä.