Käytiin vihdoin ja viimein korkkaamssa VOI-luokka. Paikaksi oltiin valittu Pori ja kisamatkalle mukaan ihanat treenikaverit Kati ja Geena.  Kotiin tuomisena oli 225 pist 2-tulos ja sij. 2. Ja tietenkin aivan loistava fiilis.

Jo kisapaikalla Natta oli hyvässä vireessä ja hyvällä mielentilalla. Ennen paikallaanoloa otin Nattan ehkä halliin hieman liian aikasin. Kehään siirtyminen oli hyvä ja odoteltiin tuomarin juoruilut tosi nätisti.

Paikallaolo 10

Natta ei ollut ollenkaan kuulolla, kun annoin maahanmeno käskyn. No, eipä se sinne mennyt ekalla, mutta tokalla käskyllä meni sitten maahan to-del-la hitaasti. Tuomari ei tota toista käskyä kuullut, joten saatiin tästä ilmaisia pisteitä. P-makuu oli muuten tosi hyvä ja rauhallinen. Tuijotti piiloon päin koko 4 minuutin ajan. Lopun ylösnousu oli hyvä.

Tämä jälkeen käytiin tekemässä muutamat metallit ja rasia ruutu kulmantakana. Tämän jälkeen Natta autoon odottamaan omaa vuoroa. Otin Nattan autosta vasta siinä vaiheessa, kun edellinen koira oli tekemässä tunnaria, joten odotusaika ei ollut pitkä.

Seuraaminen 9

Alussa Natta lähti seuraamaan hyvällä fiiliksellä. Muutaman askeleen jälkeen tuli jo lyhyt juoksupätkä, joka oli hyvä. Ei yhtään irtaantunut, eikä muutenkaan tehnyt mitään hölmöä. Tämän jälkeen lyhyt pätkä normaalilla ja oikeelle käännös (tämä hyvä). Pysähdys tuli juuri ruudun kohtaan, jossa Natta kyttäsi ruutua. Sitten askelsiirtymiset oikeelle (hyvät) ja vasemmalle (ihan ok, kyttäsi ruutua). Tämän jälkeen taas pätkä normaalilla ja käännös vasemmalle (hyvä) ja sen jälkeen tuli pidempi pätkä hidasta. Tämä toimi kyllä hyvin ja täyskäännös hyvä. Tämän jälkeen taas normaalia ja puolessa välissä hallia tuli paikallaan käännökset oikeelle ja vasemmalle. Tästä lyhyt normi pätkä ja täyskäännös (oli kyllä huono, kyttäsi jotain kehän ulkopuolelta) ja sitten loppu hyvä.

Seuraaminen ei tuntunu ollenkaan hyvältä. Tai no oli siellä hyviä pätkiä. Kyttäsi ruutua moneen kertaan, joten tätä pitää treenata (seuraaminen ihan ruudun vierestä).

Liikkeestä istuminen 0

Tän piti olla se Nattan vahva liike. Natta ei ole piiiitkään aikaan tehnyt tässä liikevirhettä, ei kisoissa eikä treeneissä. Valmisteleva seuruu oli hyvä. Videolta näyttäisi, että annan käskyn jotennkin oudosti, jonka takia Natta epävarmuuttaan jää seisomaan. No, tästä en jaksa ottaa stressiä sen enempää, koska ei ole yleensä ollut ongelman.

Luoksetulo 8

Maahanlaitossa Natta tarvis kaksi käskyä, koska ekalla jäi puolittain maahan (kyttäs ruutua). Tokalla hyvin maahan. Olin ihan varma, että nyt jumittaa koska käsky oli niin kova. Lähti kuitenkin tulemaan todella hyvällä vauhdilla. Eka stoppi oli hyvä (tuli ehkä vähän pitkäksi). Välipätkä tuli laukalla ja maahanmeno hyvä. Myöskin loppupätkä laukalla suoraan sivulle. Tämä oli tosi hyvä. Treeneissä seisominen on tullut usein läpi. Nyt keskityin ite niihin stoppeihin ja luotin Nattan vauhtiin.

Ruutu 10

Kai mä saan tätä hehkuttaa sitten seuraavan vuoden. Tästä jäi niiiin hyvä fiilis, varsinkin kun tietää kuinka paljon ollaan tehty töitä ja tapeltu yhden hiton ruudun kanssa.

Jo virittelyssä Natta klikkasi ruudun hyvin. Tein kuitenkin viritteln varmuuden vuoksi kahdesti. Käskystä lähti laukalla ruutua kohti ja meni juuri oikeeseen paikkaan. Käskytin seisomisen kautta, joka oli hyvä ja maahanmenossa tuli askeleen eteenpäin ja nopee maahanmeno. Sivulle siirtyminen laukalla ja juuri oikeeseen paikkaan. Eli kymppi oli ihan ansaittu tästä.

Hyppynouto 10

Perus Nattaa. Hyvä hyppy, hyvä nosto ja hyvä palautus. Loppuperusasento oli suora. Ei tässä mitään, kun toimii.

Metalli 10

Tätäkin jännitin suhteellisen paljon. Mutta Natta taas näytti, että turhaan. Lähti hyvin laukalla kapulalle, nosti hyvin ja toi ravilla takasin suoraan sivulle. Ei ehkä kympin arvonen, mutta loistava.

Tunnari 0

Tunnari on nyt näköjään siinä vaiheessa, että se joko toimii tai ei toimi. Tänään oli sitten vuorossa se ei toimi. Muistin viritellä Nattan tähän. Alku valmistelut oli hyvät. Käskyllä lähti laukalla kapulalle ja haisteli kapulat hyvin. Eka kapula jonka kohdalta Natta rupesi haitelemaan olisi ollut oma, mutta ei klikannut sitä ollenkaan. Haisteli rivin loppuun ja toi sieltä sitten vikan. Tosta haistelusta olen kyllä tyytyväinen, mutta minkä takia näin kävi... I have no idea.

Kaukot 7

Tän mokasin ite todella pahasti. Järjestys oli i-s-m-s-i-m. Jättö maahanmeno oli hyvä. Eka istuminen oli hyvä. Seisomiseen tarvis kaksi käskyä, koska mä tyhmänä sanoin ekan niin hiljaa, ettei Natta sitä ekaa kuullut. Tässä tuli muutaman askeleen eteenpäin. Seiso-maahan oli hyvä ja siitä seisominen ihan paikalleen. Seiso-istu oli taas hyvä. Istu-maahan tarvittiin taas kaksi käskyä, koska ekan sanoin taas niin hiljaa.

Kokonaisvaikutelma 9

Vire oli hyvä koko kisan läpi. Natta jaksoi tosi hyvin. Siinä ei ongelmia. Häntä heilus koko ajan. Jaksotukset meni nyt hyvin eli ruutu virittelyt, autosta otot yms.

Kyllä tästä jäi todella hyvä maku ennenkaikkea hyvän ruudun ja yleisilmeen takia. Nyt sitten vaan katellaan uusia kisoja.

Kiitos Katille kisaseurasta ja onnittelut loistavasta tuloksesta vielä kerran!

Ja kiitos kaikesta avusta ensisijaisesti Kati, Maria ja Kirsi!