Keskiviikko aamulla lähdettiin Hennan ja Astridin kanssa tokoilemaan Kupittaalle. Nattalle uusi paikka ja uudet kaverit. Natta oli koko ajan innokkasti menossa leikkimään Astridin kanssa, mutta ihan hyvin neiti jakso tekemiseen keskittyä.

Aluksi otettiin paikallaolo. Ekalla kerralla Natta oli hieman levoton ja koko ajan mietin sitä, että koska se siitä singahtaa ylös. Välissä kävin kerran palkkaamassa ja eihän se neiti siitä maasta noussut. Otettiin vielä yhdessä toinenkin paikallaolo. Tällä kertaa aika oli noin minuutti. Natta oli tällä kertaa paljon varmemman oloinen. Tiesi koko ajan mitä siinä piti tehdä ja miten piti olla. Nyt pitää vaan enemmän luottaa tuohon koiraan, matkaa pidentää ja ottaa niitä piiloja taas. Kyllä se siitä.

Seuraavana otettiin seuraaminen remmissä, niin että Henna toimi meille liikkeenohjaajana. Natta seurasi kyllä vallan mainiosti. Kontakti pysys tosi nätisti, eikä Natta yhtään hötkyillyt. Täyskäännöksissä pakka tahtoo väljetä aivan liikaa. Rupeen siis tahkoomaan nyt noita tiiviitä täyskäännöksiä.

Seuraavana otetiin remmittä seuraaminen. Natta seurasi ilman remmiäkin tosi nätisti. Ei yhtään edistämistä tai muutakaan ihmeellistä. Paikallaan käännökset meni ihan nappiin. Normi käännökset onnistui ihan hyvin, mutta taas täyskäännökset oli turhan väljiä. Mistäköhän toi taas johtaa.

Sen jälkeen yritettiin ottaa kaukoja liikkurin avulla. Ne ei nyt toimi ollenkaan. Ekalla Natta ei noussut ollenkaan ja muutenkin vaihdon olivaat to-del-la hitaita. Nyt ollaankin vaan leikitty nopeiden maahanmenojen, istumisien ja seisomisien kanssa. Ja katotaan mitä apua kurssilla saataisiin tähän.

Häiriössä kokeiltiin myös noutoa. Natta tykkää pitää kapulaa suussa, suostuu kävelemään sen kanssa, mutta maasta nostaminen on inhottavaa. Myöskin metalli on tällä hetkellä yök. Treenataan nyt naksun kanssa ja näihin todellakin vinkkejä tarvitaan.

Lopuksi otin vielä Nattan kanssa paikallaolon niin, että patukka oli edessä. Ja Nattahan pysy tällä kertaa todella nätisti. Natta oli paljon varmemman olonen ja ite sain kierrellä ja kaarella koiran ympäri, eikä Natta välittänyt mitään.

Kokonaisuus näyttää ihan kohtuulliselta. Noudossa, kaukoissa ja hypyssä on eniten tekemistä avon kannalta. Yritetään saada noin nyt kuntoon ja sitten kisoihin. Parit on jo suunnitelmissa, mutta pitää varmaa ei ole vielä.

Lauantaina mennään tekemään Nattalle koejälki pellolle. Lapualle saatiin paikka hakuryhmään, joten treenit jatkuu siellä syyskuussa. Saadaan sitäkin eteenpäin.