Torstaina ja tänään (perjantaina) oli sitten jäljen vuoro.

Eilen oli jälkitreeneihin aivan ihanne olosuhteet! Pientä tuulta ja aurinko paisto. Tein Nattalle sellasen normi jäljen, jossa oli kolme käännöstä. Tällä kertaa en laittanu jäljelle keppejä, enkä leluja. Annoin jäljen vanheta 15 minuuttia. Tavoitteena oli, että Natta malttaisi tehdä rauhassa ja nätisti töitä ja sitähän se tekikin.

Heidin vinkin perusteella ite vaan pidätin Nattan menoa niin, ettei Nöttis pääse turhaan kiirehtimään. Tää autto huomattavasti. Natta jäljesti tosi tarkkaan ja rauhallisesti. Kulmatkin meni hyvin. Yhdessä kohtaan jälkeä Natta meni hieman syrjään jäljestä, mutta korjasi ite. Ite onneks luotin koiraan, enkä menny sitä korjaamaan, vaan neiti osasi ihan ite korjata virheensä. Oli kyllä ihan huippu jälki.

Sillä aikaa kun jälki vanheni, niin otettiin seuraamisia. Tällä kertaa mulla ei ollu mitään makupaloja tai leluja mukana, joten nyt todella näki mitä Natta osas. Ja sehän osas tosi hyvin. Seuraaminen oli ilosta, tiivistä ja tarkkaa. Paikka oli oikee pitkiäkin matkoja. Täyskäännöksetkin oli just niin kuin niitten piti!

Äsken sitten käytiin jäljestämässä ei niin hyvissä olosuhteissa. Ulkona satoi kaatamalla vettä, mutta kun olin päättäny että tänäänkin tehään jälki niin sitten tehään. Jälki oli pidempi kuin aikasemmin ja siinä oli enemmän käännöksiä. Vieläkään en laittanu sinne keppejä taikka leluja. Jälki sai vanheta noin 15 minsaa. Loppujen lopuksi päätin ajaa jäljen Nattan kanssa toisin päin, kuin tein sen joten ite menin siinä hieman sekasin. :)

Samoin kuin eilen, ite vaan pidättelin neidin menohaluja. Natta lähti nätisi liikkeelle ja teki tarkkaa työtä. Kulmat ja loivat kurvit meni hyvin. Yhdessä vaiheessa Natta hieman rupesi taas pyörimään (tosin en mäkään siinä vaiheessa tienny, että onko koira oikeella jäljellä), mutta hyvin taas korjasi oman virheen. Koko jälki oli taas hyvä ja hallittu ja Natta maltto käyttää nenää koko ajan.

Eiliseen verrattuna tänään oli ehkä hitusen huonompaa tuo Nattan työskentely, mutta huomattavasti parempaa kuin mitä se oli talvella. Nyt opetan keppien ilmasemisen kokonaan uudestaan ja keskitytään jäljellä pelkästään tarkkaan jäljestämiseen.

Nattalla on muutenkin viimisen kuukauden aikana tapahtunu huimaa kehitystä. Kiitos Sirpan hyvien vinkkien, mä olen oppinu luottamaan Nattan kunnolla ja toisaalta Natta on oppinu paremmin luottamaan muhun. Nyt Natta malttaa tehdä asioita mun kanssa ja muu sählääminen on jääny vähemmälle.