Launtaina sitten vihdoin ja viimein oli vuorossa Nattan ensimmäiset kisat. Hakutreenien jälkeen lähdettiin ajamaan kohti Kokemäkeä.

Kisojen aikataulut oli pahasti myöhässä ja kun tultiin paikalle, niin vuorossa oli vasta voittajaluokka. Itse ilmottautumisessa oli jo oma jännityksensä. Järjestäjillä ei ollut tarpeeksi kilpailukirjoja ja mekin saatiin yksi tuomarin varastosta. Kun vihdoin ja viimein sain Nattan ilmotettua ja purettua suurimman jännityksen Outille (Kiitos siitä!), niin lähdetiin koirien kanssa kävelemään pieni lenkki. Siinä vaiheessa oma jännitys oli huomattavasti laantunut. Nattakin käyttäytyi suht normaalisti. Lenkin jälkeen mentiin itse kisakentälle käppäilemään ja tutustumaan ilmapiiriin. Ihan hyvin Natta siellä käyttäytyi. Muut koirat kiinnostivat suuresti, mutta Outin vinkistä vahvistin aina kun Natta otti muhun kontaktia. Sen jälkeen koirat hetkeksi autoon ja ite menin katsomaan kisoja.

Kun avoinluokka oli loppu vaiheesa, niin hain Nattan autosta valmistautumaan suoritukseen. Ehkä tein tämän liian aikaisin, koska Nattan oli hieman "haluton" siinä vaiheessa kun piti kehään mennä. Olimme suoritus vuorossa ekana, mikä sopi meille paremmin kuin hyvin. Näin mun ei tarvinnut turhaan jännittää, vaan saatiin suoritus heti alta pois.

Laitan tähän nyt ekana nää pisteet ja kerron sitten lopussa selitykset.

1. Luoksepäästävyys 8 (8 pist.)

2. Paikallaolo 9 (27 pist.)

3. Remmissä seuraaminen 8 (16 pist.)

4. Remmittä seuraaminen 7,5 (30 pist)

5. Liikkeestä maahameno 7 (14 pist.)

6. Luoksetulo 9 (27 pist.)

7. Liikkeestä seisominen 8,5 (17 pist.)

8. Hyppy 10 (20 pist)

9. Kokonaisvaikutelma 7,5 (7,5 pist)

Kokonaispisteet oli 166,5 pist ALO1-tulos ja sijoitus 3.

Ekana oli siis vuorossa luoksepäästävyys. Natta istui nätisi vierellä siinä vaiheessa, kun tuomari lähestyi meitä. Kun tuomari kurottautui eteenpäin, niin samalla Natta lähti peruuttamaan taaksepäin. Natta meni mun selän taakse seisomaan ja vasta kun tuomari kutsui Natta nimeltä niin neiti meni haistelemaan tuomarit. Mä olin yllättyny tosta Nattan reaktiosta. Koira joka kuitenkin on avoin ihmisiä kohtaan ja rakastaa ihmisiä. Lieko tuomari sitten tullut jotenkin varovasti tai epäilyttävän näkösesti. Nyt otetaan kuitenkin tehotreenejä näihin. Samaan tyyliin treenataan kuin bh-koetta varten, joten eiköhän se Natta siinä paikalla istu.

Tokana liikkeenä oli paikallaolo. Natta istui hyvin perusasennossa jo valmiiksi ja korvat oli auki heti alusta lähtien. Ekalla käskyllä Natta meni nätisti maahan (ehkä hieman hitaasti). Siinä vaiheessa kun oltiin toisella puolella Natta veti itsensä lonkka-asentoon, mitä en yleensä salli. Natta pysyi kuitenkin todella levollisesti paikalla. Yksi koira lähti liikkeelle paikallaolosta ja ite olin siinä vaiheessa ihan varma, että Nattakin sieltä nousee, mutta ei. Natta vaan oli ja ihmetteli tilannetta. Omaa oloa rauhotti se, että laskin mielessä senkunteja ja näin aika ei tuntunut niin pitkältä (Kiitos äiti vinkistä). Luoksepalatessa Natta oli vieläkin rauhallisen oloinen. Ekalla käskyllä Natta ei edes yrittänyt nousta ylös, mutta tokalla sitten nousi jo ihan reippaasti istumaan.

Tämän jälkeen oli vuorossa pieni tauko eli toinen ryhmä teki paikallaolon. Sillä aikaa käppäilin Nattan kanssa hieman, leikin patukan kanssa ja juoksin Nattan kanssa. Jo ennen kehään menoa huomasin, ettei Natta ollut parhaassa vireessä. Lieko johtunut mun jännityksestä kun Natta koko olemus oli todella "vireetön".

Sen jälkeen vuorossa yksilöliikkeet ja ekana oli vuorossa remmissä seuraaminen. Natta tuli nätisti perusasentoon ja se tuli hyvin suoraan. Liikkeelle lähdettäessä huomasin heti, ettei Natta tehty normaalilla tavalla töitä. Natta oli hieman veltto koko ajan. Se oli positiivista, että Natta ei edistänyt eikä jätättänyt, kontakti pysyi nätisti, mutta seuraaminen oli liian väljää. Heti liikkeen alussa oli juoksuosuus joka meni nätisti. Mitä nyt unohdin juoksuosuuden alussa sanoa seuraa käskyn uudestaan. Oikeelle käännös meni ihan jees (siinäkin oli löysyyttä). Täyskäännös oli liian väljä. Vasemalle käännöksessä jyräsin Nattan päälle (mitä käy treeneissäkin, koska en tiiä miten sen kannattaisi ottaa). Välillä oli kaksi pysähdystä ja näissä Natta kuitenkin otti taas hyvin suoran perusasennon.

Sitten suoritettiin remmittä seuraaminen. Tätä liikettä jännitin ite todella paljon, koska viimeksihän Natta lähti tästä lätkimään. Liikkeelle lähdettiin taas ihan kivasti. Se seuraaminen oli taas löysä. Ei sille vaan voi mitään. Kaikki meni suht samalla tavalla kuin remmissäkin. Ehkä täyskäännökset oli vieläkin väljemmät kuin remmissä. En ollut ollenkaan tyytyväinen tuohon.

Seuraavaksi tehtiin liikkeestä maahameno. Natta lähti ihan kivasti liikkeelle. Seuraaminen oli väljää. Käskyn jälkeen oli pysähtynyt heti, eikä ollut yhtään hiipinyt. Maahanmeno oli kuulemma hidas, mutta Natta menee hyvällä tekniikalla maahan. Ite otin ehkä tietoisen riskin siinä, sillä en yhtään katsonut taaksepäin vaan luotin siihen, että kyllä se Natta maahan menee. Tässä kävi samoin kuin paikallaolossa eli Natta nousi ylös vasta tokalla käskyllä.

Seuraavana vuorossa oli luoksetulo. Natta jäi hyvin paikalleen. Käskyn jälkeen Natta odotti vähän aikaa (siis 14 sek) ennen kuin lähti liikkelle. Onneksi maltoin oman mieleni enkä antanut sitä toista käskyä. Unohdin sanoa Nattan nimen käskyn yhteydessä, mikä ehkä vaikutti tohon odottamiseen. Kun Natta vihdoin tuli, niin Natta tuli vauhdilla suoraan sivulle. Perusasennosta tuli suora.

Toiseksi viimeisenä liikkeenä oli liikkeestä seisominen. Seuraaminen oli taas huonoa. Olihan se toki parempaa kuin alussa, mutta ei kuitenkaan normi Nattaa. Käskyn jälkeen pysähtyi taas kuin seinään. Käskystä meni nätisti perusasentoon. Tää liike on ihan varmasti hallussa ja niin se näyttää olevan kisoissakin.

Viimeisenä liikkeenä oli sitten vuorossa hyppy. Varsinaista tokohyppyä me ei olla kertaakaan treenattu. Natta kuitenkin lähti heti ekalla käskyllä hyppäämään. Maltoin ite odottaa paikka-käskyn kanssa niin kauan kuin Natta oli taas maassa ja siihenhän se koira pysähtyi suoraan paikalleen. Ehkä hieman kauas Natta jäi, mutta kokonaisuuten ihan hyvä suoritus.

Kokonaisvaikutelmasta saatiin 7,5. Tuomari rokotti paljon tosta löysästä seuraamisesta (mikä oli kyllä aiheellista).

Mitäs sitä sitten sanois kokonaisuudesta. Seuraaminen oli aivan hirveää. Se ei ollut ollenkaan normaali Natta. Varmaan toi liika väljyys johtuu siitä, mun jännityksen takia Natta hieman väisti mua ja sen takia etäisyyttä syntyi liikaa. Oma jännitys pitää saada kuriin ja sitä kautta varmaan suorittamisesta tulee normaalia Nattaa. Hypystä olin todella iloinen. Natta ei ottanut häiriötä muista koirista ja ihmisistä, mistä olen todella iloinen. Ja koska puolittaisella suorituksellakin saatiin 1-tulos, niin olen mä jotain sentään tehnyt oikein.

Vielä käydään hakemassa se TK1, johtuen mun huonoista kisahermoista sekä bh-kokeen harjoituksina. Kuitenkin rupeen hiomaan avon liikeet kisakuntoon ja loppuvuodesta jos päästäisiin avo-luokkaan kisaamaan.

Seuraavat kisat on tod.näk. jo ens viikolla joten saa nähdä miten siellä menee.