Tauot on nyt taukoiltu ja tautikin on voitettu, joten edessä oli paluu normaaliin arkeen. Treenattu olla kyllä, mutta huomattavasti vähemmän kuin ennen taukoa.

Sunnuntai 15.11.

Ekat treenit tauon jälkeen olivat hakutreenit Oittaalla. Sitten edellisen kerran Oittaalla oli karsittu metsää, joten risukkoa ja puun runkoja oli paljon. Haussakin meillä on ollut kunnon tauko, joten oli kiva päästä mettään pitkästä aikaa. Nattalle jatkettiin siitä, mihin vikalla kerralla jäätiin eli tankattiin ilmasuja. Nattalle siis 4 maalimiestä, jotka kaikki oli 40 metrissä.

Eka maalimies oli oikeella rinteessä. Ekalla lähetyksellä Natta kävi tsekkaamassa piilon, jossa olin ite aluksi ollut. Tokall upposi hyvin maalimiehelle ja otti rullaan hyvin. Jostain syystä pudotti rullan matkalla. Uudella lähetyksellä toi hyvin. Näyttö oli hyvä. Toka mm oli vasemmalla oli ison lätäkön takana. Hyvin upposi ja toi rullan hyvin, mutta piru vie tiputti sen mun jalkoihin. Kolmas oli taas rinteessä. Upposi hyvin ja toi rullankin ihan hyvin, mitä nyt aluksi tarjosi sitä muille. Vika oli taas risukon takana. Ihan hyviin upposi ja toi rullan. Tiputti jalkoihin. Näyttö oli hyvä.

Mä en tajua, mistä Natta on keksiny ton rullien tiputtelun. Ottaa ne kyllä hyvin maalimiehiltä, mutta matkalla tai viimeistää mun jalkoihin tiputtaa. Nyt otetaan teho kuurina, että irrottaa vasta mun käskystä. Tehdään tätä nyt kentällä tuttujen kanssa ja sitten metsässä aukeella. Olen muutaman kerran sallinu tiputtelu mun jalkoihin, niin nyt se sitten kostautuu. Mutta pitää olla tyytyväinen Nattan maalimies motivaatioon. Entinen Natta olisi lyönyt hanskat tiskiin tossa risukossa. Nyt ne ei haitannu ollenkaan, koska maalimiehelle pitää päästä.

Maanantai 16.11.

EPK:n tottis Heurekan parkkiksella. Nattalla oli treeni suunnitelmissa maahanmenoja, luovutusasentoa, hyppyä ja eteenmeno. Treenit alotettiin maahanmenoilla. Tarkotuksena oli vahvistaa nimenomaan nopeita maahanmenoja perusasennosta. Varsinkin kisoissa Natta tuppaa menemään pirun hitaasti maahan. Aluksi kokeiltiin ruoan kanssa, kuten olen kotona tehty, mutta ne ei olleet tarpeeksi nopeita. Seuraavaksi otettiin patukalla, niin johan oli tarpeeksi nopeita. Eli näin jatketaan seuraavaksi luovutusasentoa. Ruoan kanssa ei vaan toimi. Natta kyllä teki joo, mutta jäi kauas. Taas lelulla toimi mycket bättre, joten sillä jatketaan. Hypyssä otettiin 80 cm patukan kanssa. Takasintuloja meinaa helposti kiertää (koska ei tiedä, että tuo tarkottaa hypyn kautta takasin tuloa). Nyt vahvistelin niin, että takasintulossakin sanoin hyppy käskyn pari kertaa ja sen jälkeen pikku belgikin tajusi mitä vaaditaan. Lopuksi vielä eteenmeno. Ekalla Natta näki kun pallo vietiin. Eteenmeno oli hyvä ja vauhdikas. Jos nyt plkkua halutaan viilata, niin olisi voinut olla inan suorempi. Tokalla pallo vietiin valmiiksi, ilman että Natta sen näki. Nyt oli ihan super hyvä eteenmeno. Tuttu vauhdikas Natta ja suorempi kuin edellisellä kerralla.

Tiistai 17.11.

Tiistaina sitten Katin kanssa Viikissä tokoilemassa. Nattalle tehtiin seuraamista, liikkeestä istuminen, tunnaria, kaukoja ja luoksetuloa. Aluksi seuraamista. Nyt haettiin "siinä rajoilla" olevaa virettä, jotta kisoissa sitten vireen lasku ei tunnu niin suurelta. Joo, voi tuntua tyhmältä mutta nyt tehdään näin. Samaan syssyyn tehtiin kaukot. Otin toki läheltä, mutta kun vire on korkeampi niin vaihdotkin on paljon säpäkämmät ja paremmat eli kokeillaan nyt näin hakea sit fiilistä niihiin kaukoihin. Teknisestihän Natta osaa, mutta ei tee vaihtoja niin kuin haluan.

Seuraavaksi vuorossa meijän big problem eli tunnari. Kokeiltiin ihan huvikseen lautaa eli väärät oli ruuvattu kiinni ja vaan oma oli irti. Nyt sen näki konkreettisesti miten Natta toimii. Kokeili kaikki läpi, eikä haistellu ollenkaan. Tokalla kerralla kun en lähettänyt ollenkaan niin haisteli paljon paremmin, eikä kokeillut ollenkaan. Kolmannella lähetys matka oli jo pidempi ja taas kokeiltiin kaikkia. Seuraavaksi liikkeestä istuminen. Tää oli hyvä. Nyt istuminen on paljon parempi kuin aikaisemmin. Lopuksi vielä luoksetulo. Vauhti oli hyvä ja seisominen hyvä. Stopin jälkeen rupesi kyttäämään Katia purkin toivossa.

Treenit meni ihan jees, mutta Nattalla oli todellinen purkki moodi päällä. Joka vaiheessa piti käydä tsekkaamassa josko saisi super palkan. Super palkka oli koko ajan mulla, joten.. Nyt on itsestään selvää se, että loppu palkka tulee aina multa, eikä apparilta. Mä en halua että kisoissa rupee kyttäämään esim. liikkuria purkin toivossa.

Lauantai 21.11.

Lauantaina päivällä käytiin treenaamassa Tervakoskella Heidin ja Kirsin kanssa. Ekassa setissä tehtiin tunnaria ja luoksetulo. Pääsin näyttämään Heidille meijän tunnari ongelman. Ekaksi tehtiin "kisamaisesti" ja niinhän se otti ensimmäinen eikä haistellu ollenkaan. Tämän jälkeen tehtiin niin että vieraat näkyvillä ja oma piilotettuna. Uutena asiana otettiin tähän valmistelut ja uudet rutiinit. Nää piilottelut meni hyvin. Ei välittäny ollenkaan vieraista vaan teki nenällä töitä etsien sitä oikeeta. Meni jopa vieraiden kapuloiden yli, kun oma oli piilotettuna niiden takana. Eli tehdään näitä nyt paljon, jotta Natta on ihan varma mitä tehdään. Sen jälkeen siirretään omaa lähemmäksi vieraita. Pitää muistaa olla hermostumatta ja toisaalta tehdä niin helppoja treenejä, ettei vääriä suorituksia ja epävarmuutta tule. Lopuksi vielä vauhtiluoksetulo joka oli bra.

Toka setti alotettiin seuraamisella. Vire oli mun mielestä tosi hyvä, mutta nyt sitten peräpää ei ollu suorassa. Tohon pitää kiinnittää huomiota ja samati mun pitää oppia palkkaamaan oikein. No, se on helpommin sanottu kuin tehty. Seuraavaksi otettiin ruutua. Ihan kohtuullisesti meni alusta kanssa. Ilman alustaa Natta oli vähän ulalla. Tässä kyllä huomaa, että taukoa oli ollut. Nyt sisään ajetaan uusi alusta ja tehdään ruutua sisällä. Sitten siirretään taas ulos.

Lopuksi vielä p-olo. Tää oli super. Ennen taukoa Natta oli hirmu levottoman olonen, mutta nyt ei ollu mitään ongelmaa.

Kiitos Heidi taas hirmusesti avusta. Nyt mä tiedän taas miten edetään! 

Ai niin... Natta alottiin juoksun sitten eilen (21.11) aamulla. Hyvä niin, koska nyt kerkee menemään ohi ennen joulua. Olihan Natta maanantaina ja tiistaina treeneissä hieman vaisu, joten osasin odottaa että viikon sisällä alkaa. Aika tarkkaan se 7 kk ja 1 vk oli tuo juoksu väli taas kerran.

Alustavien suunnitelmien mukaan toukokuussa olis tarkotus lähteä kannustamaan Metteä ja Heidi ja katsomaan kisoja Saksaan. Katotaan nyt, että pidänkö koko loman sillon, jollon jatketaan Nattan kanssa siitä Ranskaan vai menenkö vaan lentäen.